Kyselytunti ja kansalaisaloite vesien yksityistämistä vastaan tänään eduskunnassa (SUORA 16:00)

Tänään torstaina ministerit ovat taas selittämässä kansanedustajille tekemisiään, ja kansalaisaloite vesien yksityistämistä vastaan on lähetekeskustelussa. Kannattaa seurata eduskunnan suoraa videolähetystä.

Eduskunnan asialistalla ovat:

 • Toinen asiakohta: Suullisella kyselytunnilla ovat vastaamassa seuraavat ministerit:
  • Pääministeri SannaMarin,
  • tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko,
  • valtiovarainministeri Matti Vanhanen,
  • oikeusministeri Anna-Maja Henriksson,
  • työministeri  Tuula Haatainen,
  • elinkeinoministeri Mika Lintilä,
  • maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä,
  • opetusministeri Li Andersson,
  • ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen,
  • sisäministeri Maria Ohisalo.
 • Asiakohta 3: Vesi on meidän – kansalaisaloite vesihuollon yksityistämisen estämiseksi; Kansalaisaloite KAA 2/2020 vp; Lähetekeskustelu.

Ministerien läsnäololista korona-varauksin (toim.huom.).

Videolähetys alkaa istunnon alkaessa klo. 16:00. Tallenne on nähtävissä samassa ikkunassa istunnon jälkeen.

Videointi: Eduskunta.

3 Comments

 1. Puolueeton
  17.9.2020 18:56

  Pitkästyttävää kuultavaa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ja puhujina olivat todellakin kansanedustajat. Yleensä jankkasivat samoja fraaseja kuin puppugeneraattoreista tulleena. Mukava poikkeus, joista parin nimi tuli selvitettyä. Oli Toimi Kankaanniemi, joka toi esille Jyväskylän ennakkotapauksen. Myös yksi edustaja osasi ennustaa, että kunnat voivat rahastaa veden myynnillään, ja sitähän jo tapahtuu. Jari Lepän puhe oli miellyttävästi esittyä asiaa.

  Kukaan ei kuitenkaan älynnyt mainita mitään Suomen vesistöjen pilaamisesta. 70 vuotta sitten tuskin hanavettä tarvittiin, sitä oli kaikkialla. Nyt ei juomakelpoista vettä löydy kuin Lapin perukoilta ja joistain harvoista paikoista etelässä, jotka ovat kaukana turpeentuotantoalueilta. Turpeen tuotanto tulee lopulta kalliiksi, koska se likaa järvet ja joet.

  Huvittavaa oli, kun kansanedustajat puhuivat Suomen erikoisuudesta puhtaiden vesistöjen maana. Tämähän ei pidä paikkaansa, mutta ei se valehteluakaan ollut. Nämä eivät vain tiedä, millaisia olivat Suomen järvet ja joet 60 vuotta sitten. Jos esimerkiksi Lieksan seudulla haluaa nähdä joen, jonka vettä voi juoda, pitää mennä itärajan taakse. Lieksan joki muuttuu ruskeaksi suovedeksi vasta Suomen puolella. Se on erityinen piirre, että Suomen puhtaat kymmenet tuhannet järvet ja lammet liattiin yhdessä sukupolvessa.

  Vastaa
  1. Kalergi-suunnitelma
   18.9.2020 00:09

   Viemärien kautta vesistöjä saastuttavat myös rikollisen Big Pharman lääke- eli myrkkyjäämät.
   Esim. antibioottien ja kemoterapia-myrkkyjen käyttö olisi täysin korvattavissa myrkyttömillä vaihtoehdoilla, mutta ennenkaikkea Big Pharma ja joukko arkkitaantumuksellisia/korruptoituja lääketieteen professeoreita ja johtavia lääkäreitä sekä korruptoituja lääkintäviranomaisia estää sen toiminnallaan.

   Vastaa
 2. Haastatelkaa Australian farmareita ennen itsaria
  17.9.2020 22:55

  Australiassa vietiin ensin yksityisaseet väärille syylliselle lavastetulla todellisella terrori-iskulla, kun tunteet vielä kuohuivat, kuten globalistien suunnitelma olikin. Sitten yksityistettiin vedet ja kiellettiin farmareilta omien alueidensakin luonnonvesien käyttö. Vedet myytiin Kiinaan. Johtovedellä peltojen kastelu ajoi tilat kannattamattomiksi ja valtaviin velkoihin. Itsemurha on ollut paras löytynyt ratkaisu. Menkää halllituksen vesisepot haastattelemaan Australian farmarit ennenkuin itsemurha vie viimeiset.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top