Kysy puolustusvoimien Koulutus 2020 -ohjelmasta livenä twitterissä 29.10.2019

Puolustusvoimat järjestää Twitterissä 29.10.2019 mahdollisuuden kysyä mitä vain varusmieskoulutuksen kehittämisestä ja Koulutus 2020 -ohjelmasta.

Vastaajina ovat Pääesikunnan koulutusosaston osastoesiupseerit: Koulutus 2020 -ohjelmakoordinaattori, majuri Ville Kostian ja varusmieskoulutuksesta vastaava osastoesiupseeri, majuri Janne Kananen.

Kysymyksiin vastataan 29. lokakuuta kello 13.00 ja 15.00 välisenä aikana. Kysymykset tulee lähettää Twitter-tilille @puolustusvoimat aihetunnisteella #kysyPV.

Koulutus 2020 -ohjelmassa kehitetään koko Puolustusvoimien koulutustoimialaa. Muutokset Puolustusvoimien koulutusjärjestelmään ovat suurimmat sitten 1990-luvun loppupuolen, jolloin siirryttiin kahteen saapumiserään ja kolmeen palvelusaikaan sekä otettiin käyttöön uusi johtajakoulutusohjelma. Teknologialla on uudistuksessa keskeinen rooli. Varusmiehet hyödyntävät esimerkiksi omia älypuhelimiaan verkko-opiskelussa. Periaatteena on, että varusmiehet opiskelevat johdetusti tai omatoimisesti verkossa maastossa harjoiteltavien asioiden perusteet ennen maastoon menoa, jotta koulutettava asia on tuttu ennen käytännön harjoittelua. Samalla tiivistetään maastoharjoitteissa perusasioiden opettamiseen menevää aikaa.

Majuri Ville Kostian työskentelee Pääesikunnan koulutusosastolla ja on hoitanut varusmieskoulutusasioita vuodesta 2013 lähtien. Hän on ollut mukana Koulutus 2020 -ohjelmassa sen alusta asti. Ennen siirtymistään Pääesikuntaan Kostian toimi Kaartin jääkärirykmentin koulutuspäällikkönä.

Majuri Janne Kanasella on pitkä kokemus koulutustoimialalta sekä henkilökunnan koulutuksen parista. Pääesikunnan koulutusosastolle Kananen siirtyi tänä syksynä Maanpuolustuskorkeakoululta.

Ennakkoon voit tutustua ohjelmaan https://puolustusvoimat.fi/koulutus2020 linkin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top