Lääkäriseura evästää tulevaa hallitusta

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim julkisti oman hallitusohjelmansa asioista, joita tulee ottaa pöydälle seuraavalla halituskaudella.

Teesit Suomen hallituksen ohjelmaan 2019–2023

 1. Valtioneuvostoon tulee nimittää tutkijataustainen tiedeministeri.
  Tiedeministeri vastaa kansallisen tiedestrategian kehittämisestä. Sen tavoitteena tulee olla Suomen nostaminen maailman tieteen kärkeen, yhteyksien vahvistaminen yritysmaailmaan ja yhteiskuntaan, kykyjen kehittymistä tukevan perustan luominen sekä yliopistojen aseman turvaaminen sivistyksen vaalijoina.
 2. Suomessa tarvitaan tutkittuun tietoon perustuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa.
  Tutkimustulosten jalostaminen käytännön toiminnan ja yhteiskunnallisten päätösten perustaksi läpinäkyvällä ja tehokkaalla tavalla on välttämätöntä. Valtiollisella tasolla tämä edellyttää jokaiseen ministeriöön tutkimusjohtajaa ja valtioneuvostoon
  tiedeneuvonantajaa, joka toimii ministeriöiden ja tiedeyhteisöjen neuvontaverkoston vetäjänä. Suomalaiset tiedeakatemiat ja tiedeseurat voivat toimia asiantuntijatiedon kokoajina. Esimerkkinä käytännön tason näyttöön perustuvasta päätöksenteosta
  ovat Duodecimin ylläpitämät kansalliset Käypä hoito -suositukset (www.kaypahoito.fi). Niiden ylläpitoon on osoitettava riittävät julkiset resurssit.
 3. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta on toteutettava sisältö ja toiminta edellä.
  Uudistamiselle on palautettava selkeät tavoitteet: perusterveydenhuollon vahvistaminen, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon integraatiot ja huomattavasti nykyistä laajemmat järjestämisalueet. Rakenteiden ja hallinnon sijaan uudistuksen johtotähtenä tulee olla laadukas ja eettinen toiminta. Taataksemme laadukkaan toiminnan udistuksessa on huomioitava ja resursoitava alan pääasiallisesti julkisesti järjestetty ja tuotettu koulutus, tutkimus- ja kehittämistyö.

Lähde: Duodecimin tiedote.

1 Comment

 1. Åttå Wille
  9.4.2019 20:56

  Mikä on Lääkäriseuran rahoitustausta?
  Onko se ottanut vaalitukea Lääkefirmoilta?

  Sitä ei tarvitse kertoa. Riittää, että jokainen ehdokas, joka sitoutuu näiden tavoitteiden taakse voi olla varma tuesta seuraavissa vaaleissa.
  — Vaalirahoitusta, jonka tarkoituksena on tukea ehdokkaan uudelleen­valintaa, ei tarvitse paljastaa.
  — On paljon kannattavampaa kohdentaa tuki uudelleen­valintaan kuin haulikolla ampuen tukea kaikkia ehdokkaita, koska vain ne ovat päättämässä asioista, jotka tavoittelevat uutta kautta.

  Nerokas ohjelma­julistus!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top