Lähi-idästä saapunut mies tappoi entisen vaimonsa 20cm veitsellä, järjesteli samaanaikaan omaisuuttaan irakissa

Tampereen käräjäoikeudessa käsiteltiin erittäin julman henkirikoksen murhasyytettä, jossa syytettynä on vuonna 1998 lähi-idästä suomeen saapunut 50-vuotias mies.

Lisäksi mies on syytettynä salakuuntelusta. Haastehakemuksen mukaan hän on keittiölieden taakse piiloittamalla valvontakameralla tallentanut ainakin 174 kerralla uhrin asunnon keittiön ääniä.

Syytetyn aiempaa kansalaisuutta ei vielä tiedetä varmuudella, mutta hänellä on syytekirjelmän mukaan yhteyksiä Irakiin.

Miehen taustalta löytyy myös aiempaa rikollisuutta, kuten lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, pahoinpitelyitä, vapaudenriisto.

Teonkuvauksesta käy ilmi raakamainen julmuus. Mies on tappanut entisen puolisonsa lyömällä tai viiltämällä 20,5 cm teräisellä veitsellä ainakin 16 kertaa rintakehän ja vatsan alueelle osan lyönneistä osuessa osin suojaksi nostettuihin käsiin. Veitsellä lyönneistä ja viilloista uhrille on aiheutunut rintakehän ja vatsan alueelle yhteensä 16, pääasiassa pistovammaa, mutta myös viiltovammoja, joista 10 on yltänyt rintaonteloon, neljä vasemmasta kyljestä tai selän puolelta ja kuusi rintakehän etuosasta. Vakavin vamma on sijainnut rintakehän alaosassa, josta on aiheutunut pistovammat sydämen oikeaan kammioon ja verenvuoto rintaonteloon. Keuhkoissa on ollut molemmin puolin useita pistovammoja, joista on aiheutunut ilmarinta.

Todistajan mukaan syytetty on pitkäaikaisesti mustasukkaisuudestaan seurannut uhrin toimintaa ja suunnitellut tappamista sekä järjestellyt omaisuuttaan rikoksensa varalle.

– Syytetyn tietoisuus entisen puolison miessuhteesta ja suhtautuminen siihen
– Uhkaukset tappaa hänet 4
– Soitto teon jälkeen ja kertoma uhrin puukottamisesta
– Lähetti kuvia ja ääniviestejä uhriin liittyen teon jälkeen
– Kertoma, että puukotti ainakin 11-12 kertaa
–  Ylpeys siitä, että olo tappanut uhrin
– Syytetyn omaisuuteen liittyvät toimet Irakissa muutamaa
päivää ennen tekoa

Kotoutuminen yhteiskuntaan on ilmeisen epäonnistunut

Miehen aiemmasta historiasta selviää useita rikoksia. Hän on aiempien käräjäoikeuden tuomioiden mukaan syyllistynyt mm. lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, pahoinpitelyyn, vapaudenriistoon.

Vapudenriistoon liittyvistä asiakirjoista ilmenee, että hän rajoittanut tyttäriensä ulkonaliikkumista kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden ajan vuosien 2008-2010 aikana.

Lukitsi ovet ja naulasi verhot kiinni.

Mies ei mielestään ollut syyllistynyt rikokseen. Mielestään hän rajoitti lasten ulkona liikkumista, koska teini-ikäinen tytär olisi ”kulttuuriin” sopimattomasti ilta-aikaan liikkunut toppi yllään poikien seurassa.

Toiminta on ollut vaarallista myös muiden turvallisuuden kannalta. Ambulanssin henkilökunta ei päässyt sisälle asuntoon:

Mies valitti hovioikeuteen, joka piti tuomion ennallaan muiltaosin, mutta vapautti vastaajan rahallisesta (2500€) korvausvelvollisuudesta uhrille. Tuomioksi jäi 3kk ehdollista vankeutta, jonka koeaika on ehtinyt päättyä.

Perheen on ollut myös lastensuojelun asikkaana, sekä turvakodissa on äiti lapsineen tullut tutuksi. Henkirikoksen uhri on myös saanut aiemmin vuoden mittaisen lähestymiskiellon syytettyä kohtaan vuonna 2010.

Käräjäoikeus antaa ratkaisunsa murha-asiassa myöhemmin tämän kuun lopulla.

Extra ei tässävaiheessa julkaise asianosaisten nimiä suojatakseen alaikäisiä lapsia.

2 Comments

 1. ro
  9.8.2019 15:57

  Tyypillinen ARABITORAKKA, ei sen kummenpaa.

  Vastaa
 2. Yksi kerrallaan
  9.8.2019 21:59

  Nämä ovat surullisia tarinoita lukea. Koskahan kantaväestömme ymmärtää että nämä ”suklaasilmät” ovat täysin eri yhteiskuntarakenteesta kuin me. Heidän ja meidän kulttuuriemme ero on noin 1600 vuotta. Heille sivistys on täysin käsittämätön asia. Ja kun he tulevat tänne meidän maailmaamme jossa naiset kulkevat minihameissa ja sanovat vastaan (jopa nauravat heille) heidän kunniansa kiehahtaa ja rikostilastoista saamme lukea näitä surullisia uutisia.

  No, ehkä kantaveästö oppii, yksi henkilö kerrallaan…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top