Lahkolaisuuden lyhyt kaava

Henkilöt tai henkilöryhmät saattavat #lahkoutua jonkin asian ympärille. Vaikka he suuntaavatkin kaiken energiansa sen hyväksi -mahdollisessa fanaattisuudessaan- heidän panostuksensa ei välttämättä hyödytä sitä asiaa, jonka ympärillä pyörien he tekevät itseään tärkeiksi. Kerron miksi.

Lahkolaiselle ei lahkonsa missio ole sittenkään hänelle itselleen se juttu. Esimerkin otan uskovaisista: Kaveri kertoi menetelmänsä saada ovelta-ovelle saarnaajat pois kimpustaan. Hän teki näin:  Kun vaikkapa jehovat soittivat ovikelloa, hän avattuaan sanoi reippaasti: ”Tervetuloa helluntaiseurakuntaan!” Katosivat, ja pysyivät poissa, -ja kertoivat kavereilleenkin, ettei siihen osoitteeseen tule mennä.

Mainion välttely-metodin keksijä oli oivaltanut lahkolaisuuden ominaisuuden: Tärkeintä ei ole asia, vaan että Minäminä olen asialla. Nämä minäminät muodostavat verkostoja, joissa ominaisuus kollektivisoituu: Muodostuu monipäinen minäminä, joka kokoontuu Asian ympärille: Kollektiivinen narsistipersoona korottaa itseään muiden (=tyhmempien) yläpuolelle, koska hän yksin ymmärtää Totuuden.

No, lahkot levittävät totuuttaan 24/7, hamaan iänkaikkiseen. -Eivät: He omivat ja mustasukkaisesti vartioivat totuuttaan 25/7, hellittämättä hetkeksikään. Jos joku kerhoonkuulumaton -erehdyksessä tahi tahallaan- omaksuu Sisäpiirin jo vuosia (”vanhat toimijat”) vartioiman aiheen, alkaa pulina ja nurina: ”Aivan varmasti ääntenkalastusta, -kilpailijoita, -vain äskettäin vastapuolelta loikanneita”. Sisäpiiri tuntee esikoisoikeuttaan loukatun.

Jos epäilimme heitä fanaatikoiksi ”totuutensa” suhteen, niin nyt (vasta) näemme todellisen fanaattisuutensa: Raivolla ja vimmalla (Sturm und Drang) sisäpiiri hyökkää copyrightin-rikkojia vastaan. Sabotoi, keksi valheita, käyttää cancel-kulttuuria, kieltäytyy yhteistyöstä, ja murjottaa. Mikä siinä lahkolaisuudessa sitten on niin kiehtovaa?

Pienisieluiset henkilöt, löydettyään jonkin teeman ja päätettyään ryhtyä sen edustajiksi maassamme, saattavat olla joko oikeassa tai väärässä sen suhteen, onko heidän löydöksellään tulevaisuutta. Voi hyvinkin olla, ja siispä lahkoutunut sisäpiiri istuu löytönsä ympärillä, kuin merirosvot piirissä löydettyään Mustaparran aarteen. ”Aarre on nyt meidän, muut ei saa!”

Kun suomalaiset eivät (vielä) ymmärrä saaliin arvoa, lahkolaiset istuksivat syvälle seslonkeihinsa, ottavat mukavan takakenon, ja paukuttavat henkseleitään: ”Kun Suomen kansa herää, se huomaa että ME olimme jo vuosia (vuosikymmeniä) oikeassa! Sitten kansa antaa vallan meille!” -Ei muusta tarvitse huolehtia, kuin etteivät vieraat (=kertsiin kuulumattomat) pääse aarteen ääreen. -Ja siitä pidetään huolta!

Pahinta, jos ihan tavikset tai vielä äskettäin toista mieltä olleet alkavat oivaltaa totuutta. Silloin aarre, vartioitu totuus, on vaarassa karata siihen (itse)oikeutettujen käsistä. Kerho joutuu silloin unholaan.

(Tarkastelu perustuu Suomessa 1910-luvulla keksittyyn sosiologia-tieteeseen, ja ns. scenestä saatuihin havaintoihin.)

8 Comments

 1. Voi voi
  12.9.2021 19:07

  Aika naurettavaa syyttää lahkolaisuudeksi asioiden tutkimista ja virallisen ”totuuden” kyseenalaistamista.
  Kaikkihan tietävät, että ”kenen leipää syöt, sen lauluja laulat”. Eli valtamdia kirjoittaa ainoastaan omistajien sallimia
  uutisia.

  Kaikki kritiikki koskien maahanmuuttoa, k-piikkejä, NATOa, LGBT-agendaa, EU:ta, WTC-iskujen virallista totuutta jne.
  on kielllettyä. Eli toimittelija Kemppainen on ihan samanlainen agenda-toimittelija, kuin valta(=vale)-median toimittelijat.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   12.9.2021 23:22

   Ainoastaan #hörhöilyä emme salli. Sellainen loukkaa lukijoiden estetiikan tajua ja älykkyyttä. Osuiko #lahkolaisuus johonkin arkaan paikkaan?

   Ei ainoastaan #valtamedia johda harhaan, vaan on näitä Q-Anoilijoita ja ihmeellisten salaliittojen promoottoreita. Miksi #äärioikeistossa on niin monta kuppikuntaa? Vastaan itse, jos sopuu? -Koska CIA, FSB, Mossad ja nyttemin myös Kiina ja Iranin mullahit tarvitsevat kukin oman ”natsipuolueen”. -Niitä ei voi yhdistää. Muistakaa että USA on pahapaha. Jos meinaa unohtua, kysyy vasureilta.

   Onnea valitsemallaisi tiellä, ja kerro kavereillesikin että olette petettyjen porukassa.

   Vastaa
 2. KatteAleva
  12.9.2021 22:30

  Tällä hetkellä kaikkien aikojen pahinta tuhoa tekee viher-femakko-bolshevisti -lahko, jonka etunenässä on valtakunnan hallitus. Työttömiä on lähes 600 000 hlöä (TEM työllisyyskatsauksesta löytyy koko totuus), mutta hallituksen budjettipuheskeluissa tärkein asia oli ilmasto ja se miten työ&teollisuus tapetaan Suomessa lisää verottamalla. Seksuaalivähemmistöt omassa maassa ja kaukomailla on valtion ykkösongelma, vaikka ilman jatkuvaa velanottoa konkurssi olisi tullut jo vuosia sitten.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   12.9.2021 23:11

   Lahkon vastustaminen lahkolla takaa meiningin jatkumiseen hamaan maailman tappiin.

   Vastaa
   1. KatteAleva
    12.9.2021 23:29

    Vihreä äärikommari H-Pekka on jo etukäteen sosialisoinut sen viimeisen tapin omaan henkilökohtaiseen käyttöön.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     12.9.2021 23:33

     Vältetään kaksimielisyyksiä. Jopa lapset voi vahingossa lukea extraa.

     Vastaa
 3. juha II
  13.9.2021 23:50

  No, nuo Jumalaa omasta kantistaan voi unohtaa aika harmittomina sikäli, että tekevät pääasiassa vahinkoa vain itselleen. Kaikkein vaarallisin lahko koko maailmalle islamin ja kommunismin-globalismin ohella on maailmanlopunkultti nimeltä Vihreä puolue!!!

  Vastaa
 4. juha II
  13.9.2021 23:51

  Korj. ”No, nuo Jumalaa omasta kantistaan KATSOVAT voi unohtaa…”

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top