Lainmuutos valmisteilla: Supo saa rekrytoida salaisia agentteja

Sisäministeriö ilmoitti tänään lainvalmistelusta, joka tähtää ei-julkisen työntekijöiden rekrytoimisen sallimista Suojelupoliisille.

Sisäministeriö on käynnistänyt 22.10. lainsäädäntöhankkeen, jonka tarkoituksena olisi mahdollistaa Suojelupoliisin virkojen täyttämisessä poikkeuksellisesti ei-julkinen menettely niissä tehtävissä, joissa siihen on tehtävän luonteesta johtuva perusteltu tarve.

Siviilitiedustelulaki (01.06.2019 alkaen) muutti Suojelupoliisin roolin aiempaa selkeämmin tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu-tyyppiseksi organisaatioksi, jollaisia on muissakin maissa. Tunnetuimpia esimerkkejä tämäntyyppisistä organisaatioista ovat FSB (aiemmin KGB, vielä aiemmin NKVD) Venäjällä, BND Saksassa (edeltäjät tiedätte?) ja mm. Ranskan sisäinen turvallisuuspalvelu DGSI. Turvallisuuspalvelu-tyyppisen organisaation toiminnasta tietty (-vaan ei meille kerrottu) osa tapahtuu salaisesti.

Muuttunut tehtäväkenttä antaa aiheen tarkistaa Suojelupoliisin henkilöstön rekrytointiin liittyviä säännöksiä. Tiettyjä (sic!) tehtäviä suorittavien virkamiesten rekrytointi ja virkatehtävien suorittaminen vaikeutuvat merkittävästi tai estyvät kokonaan, mikäli henkilöä koskeva tieto on julkinen. Ei-julkinen rekrytointi on jo nyt mahdollista eräissä valtionhallinnon tehtävissä.

Muutoksilla varmistetaan uuden tiedustelulainsäädännön tehokas ja asianmukainen soveltaminen

Ei-julkisten rekrytointien mahdollistaminen auttaa Suojelupoliisia suoriutumaan uusista tehtävistään. Tarpeelliset lainmuutokset kirjataan poliisin hallinnosta annettuun lakiin. Lakihankkeen toimikausi on 22.10.2020 – 30.11.2021.

12 Comments

 1. Puolueeton
  22.10.2020 15:48

  Taas lisää valtion palkkalistoille ja lisää veroja. Olisiko järkevämpää vähentää valtion ja kuntien palkkalistoilla olevien joukkoa, joka ylläpitää virkavaltaa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   22.10.2020 16:10

   Oliko Jämsässä heinäkuussa asialla salainen agentti? Virkoja tarvitaan lisää, ettei kansa pääse selville siitä, että entisetkin ovat turhia.

   Vastaa
 2. SaleSeta
  22.10.2020 15:59

  PolPo siis valmistelee julkisesti ”Gestapo” osastoa. Tämän osaston tehtäviin varmaan kuuluu ”väärin ajattelevien” paljastaminen, lavastaminen syylliseksi jostakin ja tuomioiden järjestäminen. Pitkälle on mentävä, jotta ne jotka eivät enää valheita ja propagandaa usko, saadaan hoideltua pois häiritsemästä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   22.10.2020 16:08

   Ilkka Remeksen uusimmassa kirjassa Suomea hallitsevat ekofasistit, jotka kotimaisen Gestapon avulla kitkevät #vihapuhetta. Kirja on muulta osin keskinkertainen.

   Vastaa
   1. SaleSeta
    22.10.2020 16:46

    Eihän tuo ole mistään kirjasta. Ihan arkipäivää nykyään Suomessa tosin ääri-bolshevistejahan he hallituksen viher-femakko-matu-LGBTQ -aatteita väkisin ihmisille pakottavat heppatyttöset on.

    Fasismi ja bolshevismi perustuu melkolailla samoihin toimintaperiaatteisiin väärin ajattevien ”hoitamisessa”.

    Vastaa
   2. Stasi tuli taloon
    23.10.2020 10:00

    Itse näen tässä STASI:n inkarnaation. Eli virkavalta käyttää ”kiinnijääneitä” henklöitä ilmiantjianaan. Ja näin kerää tietoa kaikista ihmisistä koko ajan. Hyvin pian saadaan valtioon epäluottamus kaikkien kesken ja kanslaiset pelkäävät tehdä mitään muuta kuin työtä. Siksihän DDR.ssä oli aborttikin kielletty, koska sielä oli niin kurja etteivät ihmiset halunneet edes lisääntyä.

    Kuinka sitten näile ”kiinnijääneille” maksetaan, jos he kerran ovat ”rekrytoituja”? Ei välttämättä mitenkään. Saavat pitää vapauensa ja etuoikeutensa työhön niin kauan kuin toimittavat tietoja muista henklöistä.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     23.10.2020 13:10

     Itä-Saksasta tulivat Suomeen elementtitalot ja peruskoulu. Niin, Pikku-kakkosen ”Nukkumatti”.

     Vastaa
 3. Orang Utang
  22.10.2020 22:10

  Kautta aikojen valtio on käyttänyt salaisia agentteja. Omille ja vieraan maan kansalaisille on „kansallisen turvallisuuden“ nimissä kirjoitettu vääriä henkilö­papereita ja toimintaa on pidetty aivan luonnollisena.

  Sen sijaan ei paljon ole keskusteltu siitä, että tämän seurauksena valtio on epä­luotettava henkilöllisyyden todentaja.
  – Valtiot myöntävät väärennettyjä henkilö­todistuksia aivan rutiinin­omaisesti.

  Henkilötunnus„uudistuksen“ yhtenä tarkoituksena on estää kilpailijoiden tulo markkinoille. Olisihan uusien krypto­ketjujen avulla kenen tahansa helppo alkaa myöntämään (digitaalisia) henkilö­todistuksia, jotka ovat vahvempia kuin valtion antamat. Niissä on sekä valtion antama luottamus lisättynä muidenkin ihmisten vakuutuksella henkilöllisyyden aitoudesta.
  – Että pikkufirmat eivät tule apajille.

  Samalla kuitenkin mahdollistetaan herkullinen apaja isoille firmoille.
  – Suuret kansainväliset toimijat pääsevät „täydentämään“ tietojaan valtion tietokannasta. No, koronan torjumiseksi tietenkin!
  – Tämä onkin jo laajempi aihe kuin yhden kommentin mittainen.

  Vastaa
 4. NoNiin
  23.10.2020 10:57

  Nyt suunnitteilla olevassa laissa vain laillistetaan jo olemassa oleva tilanne. Jos ilman lupia tehdystä tiedustelusta joku sattuisi narahtamaan, niin olisi olemassa laillinen ”salainen agentti” -status.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   23.10.2020 13:09

   Just.

   Vastaa
 5. ukuttaja
  23.10.2020 13:59

  ”BND Saksassa (edeltäjät tiedätte?) ”

  Pekka. Emme tiedä. Iso osa kansasta ei tiedä mistään mitään ja seuraa vain omia kiinnostuksen kohteita. Sen lisäksi joka vuosi kasvaa lapsien puolelta aikuisiksi uusi joukko, joka ei vielä tiedä mistään mitään ja alkavat vasta ehkä kiinnostumaan politiikasta ja asioista.

  Kirjoita siis ihan suoraa asiaa ja faktoja, äläkä oleta, että kaikki tietäisivät vaikka sinä vanhempana tiedät.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   23.10.2020 14:21

   BND:tä ja sen rinnalla olevaa Perustuslainsuojeluvirastoa edelsivät mm. Sicherheitdienst (SD), Kripo, Gestapo ja viime vaiheessa tämä Heydrichin virasto jonka nimeä en muista. Näiden menettelytavat ja jopa työkalut päätyivät sodan jälkeen mm. Stasille, jolla on ollut suuri rooli Suomen politiikassa viimeistään Tarja Halosen aikana. Ilkka Remeksen uusimmassa siis Suomessa eletään vihernatsi-systeemissä jonka kummitäti on joku kansleri-eukko Saksassa. -Kylläpä kirjailijan mielikuvitus on laukannut!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top