Lainsäädäntöä netin terroristiseen sisältöön puuttumiseksi valmistellaan

Sisäministeriö on tänään asettanut hankkeen valmistelemaan ehdotusta lainsäädännöksi verkossa tapahtuvaan terroristisen sisällön leviämiseen puuttumiseksi. Hankkeen tavoitteena on mukauttaa Suomen kansallinen lainsäädäntö aiheesta annetun EU:n asetuksen mukaiseksi.

EU-asetuksella pyritään parantamaan mahdollisuuksia tunnistaa ja poistaa verkkosisältöä, joka yllyttää terroristisiin tekoihin. Asetuksen mukaan velvoite estää terroristinen sisältö on internetpalvelun tarjoajalla, kuten esimerkiksi sosiaalisen median verkkoalustoilla Facebookilla ja Twitterillä- Asetus koskee myös pienempiä toimijoita.

EU-asetusta aletaan soveltaa kesäkuussa 2022

Kesäkuusta 2022 lähtien jokaisen jäsenvaltion on EU-asetuksen mukaisesti nimettävä yksi tai useampi toimivaltainen viranomainen, jonka tehtävänä on arvioida poistamisen tarvetta, antaa määräys terroristisen verkkosisällön poistamisesta,  valvoa erityistoimenpiteiden toteuttamista sekä määrätä seuraamuksia.

EU-asetuksen mukaan näillä viranomaisilla on valtuudet velvoittaa internetpalvelujen tarjoajia poistamaan terroristinen sisältö tai estämään pääsy siihen palveluissaan. Asetus koskee yleisölle tietoa levittäviä palveluntarjoajia, jotka toimivat EU:n alueella riippumatta siitä, missä niiden päätoimipaikka sijaitsee.

Tänään perustetun työryhmän valmistelemien säännösten on tarkoitus tulla voimaan asetuksen soveltamisen alkaessa 7.6.2022.

 

10 Comments

 1. Obelix
  19.11.2021 16:57

  Why did I get the feeling that two patrons of terrorism are staring at me from the picture in the title, read on; in fact, two terrorists!

  Vastaa
 2. Puolueeton
  19.11.2021 17:21

  Jälleen tarvitaan yksi verorahoilla palkattu virkamies Suomeen. Eikö niitä jo ole tarpeeksi?

  Vastaa
 3. Me päätämme tulevaisuutemme
  19.11.2021 17:53

  Voidaan kutakuinkin olla varmoja että jatkossa intenertsensuuri vain kiristyy ja kohdistuu etupäässä EU:sta ja mielivaltaista hallitsemista koskevan materiaalin poistamiseen internetistä. Edes AZK ei ole onnistunut pitämään yllä oikeusvaltioiden perusperiaatetta, oikeutta vapaaseen sanaan ja -julkiseen mielipiteen ilmaisuun. Vielä -80 luvulla demoraattiset euroopan maat ovat muuttuneet diktatuureiksi. Ja sitten ne vielä kehtaavat puhua ”valko-Venäjän diktaattorista”. Miten röyhkeää kaksinaamaisuutta.

  Ollaan siis tosiasioiden äärellä. Mikäli haluamme jatkaa vapaata tiedonvälitystä niin meidän on aloitettava lähetykset kaikille avoinna olevia taajuuksia pitkin. Käytännössä tämä tarkoittaa LA-taajuuksia sekä 27MHz-roskataajuuksia, joilla voimme liikennöidä WiFi-purkkeja hyväksikätyttäen. Solmu solmulta ja linkki linkiltä Suomeen on rakennettavissa FreiFunk:in kaltainen verkko. WiFi modeemien verkko on jo olemassa ja ko. verkkossa voidaan ottaa käyttöön SIP-puhelut, e-mail serverit, www-serverit, ftp-serverit jne. Eikä kukaan suodata niitä tai hävitä dataa joka sinne on kerran asennettu. Puhumattakaan että joku kuuntelisi puheluita.

  Siis, jos ensi kesäkuun jälkeen aiomme olla vapaampia kuin nyt, on aika perustaa oma ”vapaa-radio”. Jos ihmiset eivät ole valmiit siihen investoimaan, niin vaihtoehtoinen media kuolee ensi kesänä. Valinta on meillä. Meillä on myös onistumisen avaimet.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   19.11.2021 18:44

   Iranin oppositio onnistu syksyn 2019 aikana saamaan ulos jopa videoklippejä joukkomielenosoituksista, vaikka papisto oli sulkenut netin kokonaan. Opposition viestejä julkaisi mm. Extrauutiset.

   Satelliittipuhelimilla pääsi someen, vaikkakin hitaalla nopeudella. Laitteet saa jopa 1k€ ja kustannukset jotain alle 150€ per kk.

   Vastaa
   1. MPK
    20.11.2021 00:18

    Totta… Silti on muistettava että somea valvovat samat tahot jotka nyt ajavat rajoituksia. Ja että kaikilla ei ole 1000e:a laittaa sateliittipuhelimeen. Sen sijaan Mesh-verkkon tekoo tarvittavaan 150e WiFi-boksiin on useammalla taloudellinen mahdollisuus. Ja jo pelkästään tiedostojen jakaminen Demonshaw ohjelmistolla vastaa ”sip servereiden” toimintaa datansiirtopuolella.

    On aika rakentaa verkostoa alkaen LA-puhelimet. Ne kantavat normiteholla noin 85km. Riippuen tietysti antennista ja kelistä. Mutta että siitä on hyvä lähteä liikkeelle että internetti tullaan sulkemaan yksityishenkilöiden puolelta kun rähinä alkaa. Ja silloin on hyvä olla jotain muitakin tietovälineitä kuin kännykkä.

    Vastaa
 4. Obelix
  19.11.2021 20:59

  ”Satelliittipuhelimilla pääsi someen, vaikkakin hitaalla nopeudella. Laitteet saa jopa 1k€ ja kustannukset jotain alle 150€ per kk.” Niin niin, Iranissa noilla hinnoilla – suomihinnat ovatkin sitten ihan eri juttu – mutta kyllä tällä suomalaisella (globalistipapisto) eliitillä on taatusti työkalupakissaan lääkkeet tuonkin sananvapausreiän tukkimiseksi. Kas näin: Polkaistaanpas aluksi poltto-aineen litrahinnat 3 – 5euron haarukkaan, sekä kaikki mahdolliset verot ja pakolliset maksut samalla aikajanalla ylätappiin. Ai niin, jäähän meille kansalaisilla jäljelle vielä perinteiset vainovalkeat / savumerkit… mukaan lukien kaikki kansainväliset sopimukset, mutta tietenkin täysin ilman Suomen Kansalaisia koskevia ihmis -ja kansalaisoikeuksia – ihan niinkuin tähänkin asti.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   19.11.2021 22:56

   Hinnat kansainvälisiltä markkinoilta, Suomessa vähän enemmän. Kk-hinta on satelliillifirman.

   Vastaa
 5. juha II
  19.11.2021 22:36

  ISIS-terroristit, elosalamat, BLM, Antifa, pedofiilit ym. saavat rällätä kuten aina ennenkin netti-poliisien siipien suojissa.

  Sen sijaan kansallismieliset ja omia aivojaan käyttävät kansalaiset tullaan ”perkaamaan” täikammalla, sillä he ovat kaikkien totalitäristien PAHIN uhka ”maailmassa, jossa valhe on vallalla”! Totuus on kuin ilman suihkautus hammaslääkärissä hampaan avoimeen reikään!!!

  Vastaa
  1. juha II
   19.11.2021 22:37

   ”maailmassa, jossa valhe on vallalla” – George Orwell (1903-1950).

   Vastaa
   1. Kalergi-suunnitelma
    20.11.2021 00:26

    Ja ylimpiä globalistirikollisia kumartavat maanpetturit vallankahvassa.

    ”Sanna ja Klaus”
    https://www.riemurasia.net/kuva/Sanna-ja-Klaus-/227363

    ”Sanna lähtee ”huolella perkaamaan” rokottamattomia!”

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top