Lakialoite polttoaineveron kohtuullistamisesta sai runsaassa vuorokaudessa 50k allekirjoituksia

Lakialoite kohtuullisten liikennepolttoaineiden hintojen puolesta etenee eduskunnan käsittelyyn, kun 50 000:n allekirjoituksen raja ylittyi 30:ssa tunnissa.

Lakialoitteella on tätä kirjoitettaessa (05.11. klo. 01.30) 67 848 allekirjoittajaa, ja lisää näyttää tulevan. ”Autoilijoilta on paha mennä ottamaan”, joutunee joku jatkossa toteamaan.

Lakialoite ”polttoaineveron kohtuullistamisesta ja kohtuullisen hintatason turvaamisesta” saavutti 50 tuhannen allekirjoituksen rajan otsikonmukaisesti alle 30 tunnissa. Lakialoite tuli ministeriön tarkastuksesta 3.11.2021 ja 4.11 klo 16:00.

Lakialoite polttoaineveron kohtuullistamisesta ja kohtuullisen hintatason turvaamisesta

Ehdotamme ryhtymistä lainvalmisteluun, jolla turvataan polttoaineiden hinnan kohtuullisuus ja siten ihmisten liikkumisenvapaus jokaiselle itselleen parhaiten sopivalla liikkumismuodolla.

Laki velvoittaisi päätäntävallassa olevaa hallitusta tarkistamaan ja muokkaamaan polttoaineiden valmisteveroa jokaisen polttoaineiden hintaan korottavasti vaikuttavan toimen voimaan tullessa tai vähintään vuosittain budjettiriihen yhteydessä.

Lain voimaan tullessa valmisteveroa tulisi alentaa biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen prosenttimäärän mukaisesti yhdellä sentillä jokaista voimassaolevaa jakeluvelvoiteprosenttia kohden.

Ensimmäinen polttoaineiden valmisteveron alennus tulee tehdä lain voimaantulohetkellä vallitsevan jakeluvelvoiteprosentin mukaisella määrällä. Esimerkiksi vuonna 2022 biopolttoaineiden jakeluvelvoiteprosentti on 19,5. Mikäli laki astuisi voimaan vuonna 2022, tulisi polttoaineiden valmisteveroa alentaa lain voimaantulohetkellä 19,5 senttiä litraa kohti.

Lainvalmistelussa tulisi myös huomioida mahdollisesti tulevaisuudessa käyttöön tulevan tieliikenteen päästökaupan vaikutukset polttoaineiden hintoihin. Lakiin tulisi kirjata päästökaupan polttoaineiden hintoja korottavan vaikutuksen täysimääräinen kompensointi valmisteverossa. Kompensoimisen tulee tapahtua riippumatta siitä, onko mahdollinen päästökauppa toteutettu kansallisesti vai kansainvälisesti.

Perustelut

Biopolttoaineiden jakeluvelvoite korottaa polttoaineiden litrahintaa ja tätä korottavaa vaikutusta tulee kompensoida valmisteveroa säätelemällä. Ilmastotoimien, kuten biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen noston, tarkoitus tulee olla päästöjen vähentäminen ja polttoaineiden hinnan nousua tulee ajatella epätoivottuna haittana, joka ei saa päätyä kuluttajien maksettavaksi.

Polttoaineiden korkeaa verotusta perustellaan mm. päästöillä. Päästöjen vähentyessä, myös veron tasoa tulee tarkistaa alaspäin, jotta polttoaineiden litrahinnat pysyvät kohtuullisina. Kansalaisiin kohdistuvat kustannusvaikutukset kompensoimalla päästövähennyksiin pyrkiminen säilyy mielekkäänä.

Säädettävän lain on tarkoitus turvata kohtuulliset liikkumisen kustannukset omiin tarpeisiin vastaavalla liikkumismuodolla, estää rahtikustannusten nousun korottava vaikutus tuotteiden ja palveluiden hintoihin, välttää haitallinen vaikutus suomalaisten yrityksien kilpailukykyyn sekä estää lisääntyvien liikkumiskustannusten heikentävä vaikutus sosiaaliseen pääomaan.

Intiassa Pyhä Lehmä voi tukkia kadun autoilijoilta, mutta polttoaineveroa lasketaan elvytystoimena

10 Comments

 1. Tiede ei tue ilmuhörhöjen luulokampanjaa
  5.11.2021 07:38

  Eikö valetieteestä ilmastonkaan osalta joudu vastuuseen? Miksi molemmat napajäätiköt ovat nyt ennätyslaajoja? Miksi COP26 globalisteille tarjoillaan muhkeita liha-aterioita samalla kun muita kehotetaan syömään toukkia?
  https://stillnessinthestorm.com/2021/11/cop26-globalists-enjoy-meat-while-telling-you-to-eat-bugs/

  Vastaa
 2. Ei muutosta, parempaan
  5.11.2021 10:58

  Meillähän on Autoliitto, miksei se ole saanut aikaisemmin vastaavaa aikaiseksi?

  Kun on ADAC:in kultajäsen niin saa alennusta polttoaineista, hotelleista, autojen varaosista (70%) jne. Ja kun kysyy voiko Suomen Autoliitto tehdä yheistyötä ADAC:in kanssa niin vastaus on ”Ei”. Mitä virkaa on tuollaisella järjestöllä jolta ei saa kuin lehden eikä mitään muuta? Ai niin, ostihan ne kerran liikkuvalle poliisille Jaguarin jäsenmaksuista.

  No, en odota tältäkään aloitteelta sen kummempaa kuin aikaisemmiltakaan. Valtion on saatava veronsa tavalla tai toisella. Sillä kun on vain kaksi suurempaa tulonähdettä: pääomaverot ja tuloverot. Pääomaveroja ei tule kun kaikki mikä niitä tuotti on myyty ulkomaalaisille. Esim. Kemira jolla oli fosfaattia raaka-aineena yli kolmen miljardin edestä, myytiin norjalaisille 300 miljoonalla. Ja entäs Talvivaara? No, ei aloiteta siitä nyt. Mutta Valmet-Linnavuori, sähköyhtiöt ja sähkönsiirtoverkot jne… Sonerasta tai Postista puhumattakaan. Saati tieverkostomme.

  Jäljelle ei jää kuin tuloverotus. Ja vuonna 2025 meillä jokaisella Suomessa se on tasolla 40-45%. Jos joku sanoo ettei se voi olla, niin palataan asiaan komen vuoden päästä. Tämä on ihan puhdasta matematiikkaa.

  Jos joku kuvittelee että nyt on kovat ajat niin ei ole. Nyt on yltäkylläisyyden ajat. Joten nyt on aika perustaa se peerhe. Kolmen vuoden päästä alkavat ne kovat ajat. Ja ne kestävät pidempään kuin Koiviston-konkurssi. ”Marinin pitkä marssi” on alkanut.

  Vastaa
  1. Obelix
   5.11.2021 13:14

   ”Meillähän on Autoliitto, miksei se ole saanut aikaisemmin vastaavaa aikaiseksi?” Jos asiat kerran näin ovat, niin eiköhän se ole sitten aika ilmeistä, että AUTOLIITTO on *niinkuin* valtiolla ”TÖISSÄ!”

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    5.11.2021 13:57

    Koko yhdistyssektori on, -ja samalla stalinistien mölöpoikien ja kultturellahtavien tytsyjen suojatyöpaikkojen mittaamattoman laaja reservaatti.

    Vastaa
  2. Sepe
   8.11.2021 17:04

   Unohtui suurin vero: ALV.

   Vastaa
 3. Puolueeton
  5.11.2021 12:14

  Totalitaarinen hallitus ei ymmärrä ilmastovouhotuksessaan Suomen tarpeita polttoaineidenkaan osalta

  Maamme on suuri alue ja nykyajan ihmiset liikkuvat. Siispä hallitus, joka kuluttaa valtion varoja ja jakaa niitä tappiollisesti, pitää polttoaineiden hinnan korkeimpana maailmassa (1.88€) lukuu ottamatta Hong Kongia (2.27), Alankomaita (1.97) ja Norjaa (1.89). Hong Kongissa ja Alankomaissa matkat ovat lyhyitä, joten hinnalla ei ole juuri merkitystä kansalaisten menoihin. Naapurimaassa matkat ovat pitkiä, joten bensiinin hinta on kansalaisille edullinen 0,61€/litra.

  Ihmetyttää kansalaisten typeryys, kun valitsee tuollaisen eduskunnan, jonka valitsema hallitus kuluttaa kansan varoja nauttien mielikuvasta, jonka uskoo kohottavan hallituksen edistyneisyyttä muiden maiden silmissä.

  Vastaa
 4. hannu silvennoinen
  5.11.2021 12:49

  toki positiivista, kun edes yritetään, mutta kun muistellaan aikuisten oikeesti ”läpi menneitä” kansalaisaloitteita, onko niitä sen ensimmäisen (homoliittolaki, joka olisi varmasti tullut ilman kansalaisaloitettakin) lisäksi muita? 1? 2? Siis ”läpi mennyt” = laki VAIKUTTANUT jotain, esim. muuttunut…

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   5.11.2021 12:54

   Kysytään ensin kauniisti.

   Vastaa
 5. Obelix
  5.11.2021 13:01

  ”Ilmastotoimien, kuten biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen noston, tarkoitus tulee olla päästöjen vähentäminen ja polttoaineiden hinnan nousua tulee ajatella epätoivottuna haittana, joka ei saa päätyä kuluttajien maksettavaksi.”

  Voihan KISSA, eiväthän nämä liikkumisen vapautta vihaavat kommunistit ja omaan peilikuvaansa ihastuneet punaporvarit edes ajattele polttoaineiden hinnannousua minään epätoivottuna haittana, vaan mahdollisuutena käyttää valtaansa, tehdäkseen RAHAA ja KIUSAA tavallisten ihmisten kustannuksella!

  Perusteluni ovat seuraavat: Niin kauan kuin muistan, on näillä kusipäisillä yksityisautoilun vihaajilla ollut mitä kummallisempia syitä valittaa julkisuudessa & virastoissa itse keksimistään, mielisairaalloisen pikkumaisista autoilun aiheuttamista haitoista.

  Punaporvarit valittaa: 1.Parkissa oleva auto haisee. 2.Puudelini astui parkista poistuneen auton jättämään öljyläikkään. 3.Kadulla käynnistettävän auton ääni häiritsee poikani selloharjoituksia. 4.Naapurissa kyläilijän auto pilaa asunnostani avautuvan merinäköalan, ja yms. tuubaa.

  Viherkommunistit: Keksitään kaikki mahdolliset tavat, joilla voidaan – laillisesti – kupata autoilijoiden rahat omiin tarkoituksiimme. Jos sekään ei riitä, niin viestitetään huume&känni katuosastollemme: Naarmuttakaa autojen maalipintoja, potkikaa pellit lommoille ja sivupeilit hajalle. Kyllä se siitä… ja pian autoilijoiden rahoilla rakennetut kadut ovat meidän…HEIL SAATANA!

  Ylimääräisenä bonuksena tästä ylimielisestä, vihaa tihkuvasta vittuilustamme saamme itsellemme lisää ”viboja”, lue; lisääntyvien liikkumiskustannusten muodossa aiheuttamamme _heikentävät_ vaikutukset alamaistemme, eli pölkkypää-taviskansalaisten sosiaalisille pääomille.

  Ps. Hähä hää, meillä rikkailla elitistipunikeilla ja erityisesti (salarakkailla) tovereillamme punaporvareilla menee hyvin, kun taviskansalaisilla menee huonosti, niin huonosti, etteivät he edes tiedä, mikä heihin oikein iski. Hähä hää, et me ollaan taitavia!

  Vastaa
 6. juha II
  5.11.2021 23:48

  Näiden ”aloitteiden” takia on aivan turha rasittaa rannettaan niin kuin kloppina tuli tehtyä… koulun ainekirjoituksissa. Nythän edellinen on yksi ja sama asia!!!

  Toista se on kun olisi kyhätty aloite, että bentsiinin oikea litrahinta olisi 100 € !!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top