Lakkovaroituksia varhaiskasvatuksessa ja palveluasumisessa

Julkisten- ja hyvinvointialojen liitto JHL, SuPer, Tehy ja Erto (Sote ry) ovat antaneet tänään lakkovaroituksia. JHL aloitti yksityisellä sosiaalipalvelualalla ylityö- ja vuoronvaihtokiellon tiistaina. Kielto päättyy ensi viikon tiistaina. JHL myös antoi lakkovaroituksen, joka koskee yksityisen puolen varhaiskasvatuksen yksiköitä ympäri maata ja ympärivuorokautista palveluasumisen yksiköitä Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on antanut lakkovaroituksen niin ikään yksityiselle sosiaalipalvelualalle. Lakon kohteena ovat varhaiskasvatuksen yritykset.

Sote ry on antanut lakkovaroituksen yksityiselle sosiaalipalvelualle. Lakkovaroituksen kohteena ovat kohdennetut ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköt. Sote ry:n piiriin kuuluvat kaikki SuPer, Teho ja Erto ammattiliittojen jäsenet.

Lakko on ilmoitettu alkavaksi 23.5.2023 klo 00.01.

Lakolla on tarkoitus vauhdittaa sopimusneuvotteluja, joissa tarkoituksena on neuvotella palkkaeron pienentämisestä julkiseen sektoriin nähden.

Työseisauksen ulkopuolelle luvataan rajata työtehtävät joissa asiakkaan terveydentilasta johtuvat työntekijän jatkuvaa ja välitöntä läsnäoloa edellyttävät tehtävät, joiden suorittaminen on välttämätöntä asiakkaan hengen vaarantumisen ehkäisemiseksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top