Lapin käräjäoikeus langetti useille pitkät vankeustuomiot huumausainerikoksista

Keskusrikospoliisi ja Tulli tutkivat yhteistyössä törkeän huumausainerikoskokonaisuuden, jossa Lapissa ja Etelä-Ruotsissa asuvien henkilöiden epäiltiin hankkineen ja levittäneen suuren määrän amfetamiinia ja hasista. Huumausainerikostutkinnan yhteydessä paljastettiin myös ampuma-aserikoksia. Ruotsissa samaa rikoskokonaisuutta tutkittiin törkeänä rahanpesuna.

Käräjäoikeus on tuominnut päätekijöiille 4-5 vuoden mittaisia vankeusrangaistuksia. Kuusi syytettyä saivat lisäksi eripituisia ehdollisia tuomioita.

Tutkinnassa kävi ilmi, että huumausaineiden välitystoiminta jatkui syksystä 2018 kevääseen 2019 saakka. Rikoskokonaisuuden pääepäillyt olivat hankkineet huumausaineet Ruotsista. Esitutkinnan perusteella eteenpäin välitettyjen huumausaineiden yhteismäärä on ollut useita kiloja.

Huumausainerikostutkinnan yhteydessä tehdyissä kotietsinnöissä on takavarikoitu useita ampuma-aseita, joista osa on luokiteltu erittäin vaarallisiksi. Lisäksi käteistä rahaa takavarikoitiin useita tuhansia euroja. Rahojen epäillään olevan huumausaineiden myynnistä saatuja tuloja.

https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/polisenaxwwwstructure/85534_Liite_1.jpg?e9b7e3209f62d788(kuva KRP)

Käräjäoikeuden 81 sivun mittaisesta tuomiosta nousee vääjäämättä esille myös asianajajien palkkioiden määrä. Valtion varoista (veronmaksajien) maksetaan palkkioita liki 150000 euroa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top