Lappi: Kokoontumisrajoitus 6 henkilöä huomisesta alkaen

Lapin aluehallintovirasto kielsi tänään Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 6 henkilöä. Kielto on voimassa huomisesta alkaen.

Covid-19-tartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lapin
aluehallintovirasto kieltää Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki
sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 6 henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin
järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 6 ihmistä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 21.9.2020 antamaa ja 22.2.2021 päivittämää ohjetta. Päivitetyssä ohjeessa kuvataan myös 22.2.2021 voimaan tulleen tartuntatautilain pykälän 58 c
edellyttämät velvollisuudet tapahtumien järjestäjille.

Määräys on voimassa ajalla 02.03.–28.03. Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa eli Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kemijärven, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kunnissa.

 

Lapin tautitilanne on vaarassa heikentyä

Suomen tautitilanne on huonontunut nopeasti ja etenkin pääkaupunkiseudulla virusmuunnokset ovat levinneet nopeasti. Myös Lapin sairaanhoitopiirin alueella on tartuntoja esiintynyt aikaisempaa enemmän. Talvilomakauden vuoksi Lapin matkailijamäärät ovat lisääntyneet merkittävästi, ja siksi tartuntojen leviämisen riski on myös Lapin sairaanhoitopiirin alueella kasvanut. Kokoontumisrajoitusten tiukentaminen on siten välttämätöntä osana epidemian torjuntaa. Toimenpiteet ovat valtioneuvoston 25.2.2021 antaman periaatepäätöksen mukaisia.

3 Comments

 1. Sensuroimaton Totuus
  1.3.2021 15:49

  Koskeeko tämä myös poroja joiden piereskelyn on havaittu tartuttavan toooodella hengenvaarallista koronavirusta jota ei todellisuudessa ole edes pystytty eristämään eli sitä ei ole olemassa.

  Viruksen kiinni napanneelle on luvassa miljoonan (1 000 000) dollarin palkkio joten nyt kannattaa lähteä etsimään kyseistä viiiirusta juurikin lapista joka on kiihdyttänyt itsensä gauheanhirveään koronapandemiatilaan (joka ei jostain syystä kuitenkaan näy missään)

  Vastaa
 2. Übersturm
  1.3.2021 16:23

  Tämähän tarkoittaa talouden raketointia tuollakin alueella pohjoisessa…

  Mielenkiintoinen päätös on heppatyttöjen ”yksi totuus” -päätös, joka velvoittaa kaikki valtion organisaatiot kertomaan vain heppatyttöjen ”oikeaa totuutta” ilman mitään muuta vaihtoehtoa: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7733d2aa-8c87-459d-935a-4b1e487b6250

  Olisikohan paniikki iskemässä heppatyttösille päälle, kun pakka alkaa hajoamaan?

  Seuraavaksi varmaan netin ”vääriä mielipiteitä” julkaiseville sivuille pääsy estetään.

  Vastaa
 3. Kuusi riittää hyvin
  2.3.2021 08:23

  No, eihän Leville oteta edes suksia mukaan, niinkuin Kalle sanoi. Ja toisaalta, yli kuusi henkeä samassa huoneessa ei tapahdu kovin usein.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top