Laser-”tykit” korvaavat ”Iron Domen” Israelin puolustuksessa

Israel korvaa menestyksellisesti toimineen ”Iron Dome” -ilmapuolustuksen laser-pohjaisella järjestelmällä.

(Kuva: IDF)

Uusi laserohjuspuolustusjärjestelmä on menestynyt kenttäkokeissa, ja se on onnistuneesti torjunut kranaatteja, raketteja ja panssarintorjuntaohjuksia viimeaikaisissa testeissä, Israelin puolustusministeriön tutkimus- ja kehitystyöryhmän johtaja prikaatinkenraali (res.) Yaniv Rotem, kertoi torstaina ( 14.04.).

Kenraalin mukaan laseria käyttävä järjestelmä on ohjuksiin perustuvaa Iron Domea taloudellisempi. Iron Dome -järjestelmällä on onnistuneesti torjuttu Hamasin ja Palestiinan islamilaisen jihadin Gazan kaistalta Israelin puolelle ampumia omatekoisia ja pappisjohtoisen Iranin antamia ohjuksia ja raketteja.

Iron Beam -nimellä kutsutun  laserjärjestelmän valmistaja on tunnettu israelilainen asevalmistaja Rafael. Iron Beamilla ei ole tarkoitus korvata Iron Domea, vaan täydentää sen vaikutusta ampumalla alas pienempiä kohteita, jättäen isommat maalit olemassaolevilla järjestelmillä hoidettaviksi.

Iron Beamin oli tarkoitus valmistua palveluskäyttöön vuodeksi 2024, mutta pääministeri Naftali Bennettin mukaan sen käyttöönottoon pyritään vielä tämän vuoden aikana. Laser-sädettä kohteen tuhoamiseen käyttäviä järjestelmiä on Israelin lisäksi kokeilussa ainakin Yhdysvaltojen laivastolla.

Luettavaa:

Yhdysvaltain laivasto suoritti onnistuneen LWSD-asetestin Adenin lahdella

2 Comments

 1. pöh
  18.4.2022 05:51

  Miksi lähteä vaihtamaan toimivaa puolustusjärjestelmää?
  Mulla ei ole mitään kenenkään uskontoa vastaan, mutta ne äärijuutalaiset on ihan yhtä hulluja kun äärimuslimit.
  Kaikki ne ääriuskovaiset elää jossain kaukana menneisyydessä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   18.4.2022 12:16

   Tämä ”Iron Bone” osuu myös pieniin kohteisiin, ja on paljon halvempi ylläpitää.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top