Lappeenrannan Lauritsalan raa’an murhan oikeudenkäynti keskeytyi

Lappeenrannassa Lauritsalan rannalla tehtiin toukokuussa karmiva löytö palaneesta autosta. Poliisi oli jo eristänyt auton nauhoilla, mutta 13-vuotias poika huomasi autossa hiiltyneet ihmisen jäänteet.

Välituomio

Käräjäoikeus on todennut syytetyiden menetelleen syytteessä kuvatulla tavalla. Heitä on syytetty rikoksesta, josta voi seurata ankarampi rangaistus, kuin vuosi vankeutta, ja he ovat vaatineet että heidän mielentilansa on määrättävä tutkittavaksi. Syyttäjä on pitänyt mielentilatutkimusta perusteltuna. Toista tekijää koskeva lääkärinlausunto tukee tätä johtopäätöstä.

Selvityksen perusteella käräjäoikeus katsoo mielentilatutkimuksen kahden syytetyn kohdalla aiheelliseksi, ja määrää tutkimukset suoritettavaksi. Syytettyjen mielentilantutkimuksen ajaksi lykättyä pääkäsittelyä jatkataan vasta molempien mielentilalausuntojen valmistuttua, minkä jälkeen käräjäoikeus antaa pääasiassa tuomion.

Teon kuvauksesta käy ilmi julmuus, jota uhri on kohdannut.

Toinen syytetyistä on Mikonsaaressa laittanut autossaan kuljettajan paikalla istuneen uhrin toisen käden käsiraudoilla auton rattiin kiinni ja sitonut tämän jalat nilkoista yhteen teipillä. Samassa yhteydessä toinen syytetyistä on pitänyt uhrin toisesta kädestä kiinni ja vääntänyt kättä takapenkkejä kohti. Tämän jälkeen syytetyt ovat laittaneet uhrin auton takakonttiin siten, että hänen kätensä ovat olleet käsiraudoilla selän taakse sidottuina, jalat nilkoista yhteen sidottuina ja suun edessä teippiä.Tämän jälkeen he yksissä tuumin käyttämällä ja uhkaamalla välittömästi käyttää uhriin kohdistuvaa väkivaltaa anastaneet tämän irtainta omaisuutta eli matkapuhelimen sekä lompakon käteisrahoineen, kortteineen ja pankin tunnuslukuineen sekä ottaneet luvattomasti käyttöön tämän irtainta omaisuutta eli henkilöauton.

Syytetyt ovat perhosveitsellä tai muulla teräaseella viiltämällä aiheuttaneet autossa kuljettajan paikalla sidottuna istuneelle uhrille käsivarteen vertavuotavan haavan. Syytetyt ovat muutamaan eri otteeseen tehneet takakontissa olleelle tai takakontista ulos nostetulle sidotulle uhrille ruumiillista väkivaltaa. Kasvoille on suihkutettu turvasumutetta ja uhrin pään alueelle on lyöty nyrkillä ja kivellä tai jollain muulla esineellä ainakin verenvuotoa, kipua ja hetkellinen tajuttomuus aiheuttaen.

Kuolemaan johtaneen ruumiillisen väkivallan syytetyt ovat tehneet lopuksi Mikonsaaressa, kun uhri on nostettu takakontista pois ja hän on maannut sidottuna maassa, häntä on potkittu ja jalalla voimakkaasti tallottu pään, kaulan ja rinnan alueelle ja lyöty perhosveitsellä tai muulla teräaseella lukuisia kertoja rintakehän ja vatsan alueelle sekä viilletty vatsan alueelle.

Uhrille on terävällä välineellä tehdyn väkivallan seurauksena aiheutunut yhteensä 33 pistohaavaa, joista 15 rintakehän alueelle ja 18 vatsan alueelle. Kolme rintakehän alueelle tehdyistä pistoista on lävistänyt rintaontelon seinämän kahden päätyessä keuhkoon ja yhden sydämeen.

Teko julmuutta kuvaa, että syytetyt ovat etukäteen yhdessä suunnitelleet tappavansa uhrin sekä varautuneet tekoon ottamalla tekovälineenä käyttämänsä teräaseen ja käsiraudat mukaan sekä hakemalla bensiiniä pulloihin tarkoituksenaan hävittää ruumis myöhemmin polttamalla.

Mielentilatutkimus on hyvin perusteltu, kun katsoo tapahtuman kokonaisuutta.

(Otsikkoa on korjattu.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top