Leikkiaseilla ei kannata leikkiä väärällä tavalla, aiheutti poliisille ison operaation

Poliisi otti tiistaina ilta-päivällä noin klo 16.00 yleisöilmoituksen perusteella kiinni Pieksämäen Prismasta kaksi alaikäistä poikaa, joilla oli ilmoituksen mukaan hallusaan ase.

Kiinniotto tapahtui Prisman ulkopuolella jolloin ase oli esillä. Kiinniotto ja aseesta luopuminen toteutettiin käskyttämällä. Poliisipartioita oli tehtävällä sekä virkapukuisena, että siviiliasuisena. Asiaa on käsitelty yhdessä sosiaaliviranomaisten ja lasten vanhempien kanssa.

Paikalla oli useampia poliisipartioita. Kyseiset pojat tavattiin, jolloin selvisi, että kysymyksessä oli leikkiase.

Asiaa selviteltäessä osoittautui, että pojat olivat 15- ja 13 vuotiaita. Kyseessä oli ollut ajattelematon hölmöily.

Poliisi muistutaa, että järjestyslaki kieltää yleisillä paikoilla erehdyttävästi ampuma-asetta muistuttavien esineiden hallussapidon. Lisäksi poliisi korostaa, että tämän kaltaisiin ilmoituksiin suhtaudutaan aina vakavasti.

4 Comments

 1. AV
  27.8.2019 21:41

  Kyllä on yhteiskunta mennyt herkäksi. Vois ilmoittajakin kahtoa hitusen sinne peiliin mitä tuli tehtyä. Siis kyseessä on lapset eikä mitkään vitun terroristit!!!

  Vastaa
 2. Muutosta ilmassa
  27.8.2019 21:57

  Ihmisille on tullut joku pelko pyssyistä. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun splatteri pyssyä kantanut henkilö on käskytetty maahan. Vaikka splateripyssy onkin melkolailla oikean aseen näköinen niin pitäisi ymmärtää että jos sitä kantaa noin 15v kantasuomalainen ja piipun päässä on punainen tunnisterengas, niin se todennäköisesti on splatteripyssy.

  Olen tässä miettinyt myös sitä että Pirkanmaan maakuntakaavassa on suunnitelma jossa kaikki ampumaradat lopetetaan kahta lukuunottamatta. Toinen olisi Kokkovuoren rata ja toinen, vielä rakennustoiminnaltaan aloittamaton, Valkekosken ja Kangasalan välisen Kaarina Maununtyttären tien varressa. Näitä ampumaratojen vähennyksiä Pirkanmaan liitto perustelee että ”näille kahdelle radalle pääsee julkisia kulkuneuvoja käyttäen”. Vaikka nyt kummallekkaan radalle ei taida julkiset kovinkaan usein kulkea. Mutta mutta… Mietin että minkälaisen pakokauhun saavat aikaan ampuma-ase harrastajat jotka kivääreineen, haulikkoineen ja pistooleineen jatkossa kulevat julkisilla. Ensin linja-autoilla keskustoihin, sielä kaupungin bussilla tai ratikalla eteenpäin jne. Mahtaa siinä kanssamatkustajat olla kauhuissaan kun pitkäpiippuista tulee useita kappaleita ovista sisään. Pistoolilaukuista puhumattakaan. Ne kun eivät juuri läppärilaukusta eroa.

  Mutta näin on Pirkanmaan maakuntakaavaat rustattu. Ja jos se pitää, niin kaupunkilaisten on parempi tottua julkisesti aseita kantaviin. Koska se on peruste muutokselle.

  Vastaa
 3. Ruuti palaa
  28.8.2019 00:14

  Tjoo, -70 luvulla juostiin pitkin pitäjiä nallipyssyt paukkuen. Kipparilta lisää paukkunauhaa ja taas mentiin. Kellekkään tullut edes mieleen mitään poliisia tai sosiaaliviranomaisia asiaan sotkea.

  Vastaa
 4. Cheap Tool carts
  29.8.2019 14:46

  Your style is unique in comparison to other folks I’ve
  read stuff from. Thanks for posting when you’ve got
  the opportunity, Guess I’ll just bookmark this web site.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top