Lentoliikenne kiertää Pakistanin, Intiassa varaudutaan terrori-iskuihin, UM:ltä ei uusia turvallisuusarvioita

Pakistanin ja Intian välinen jännitys näkyy reaaliaikaisessa lentoliikenteen seurannassa, Flightradarissa (kuvassa), ja viimeiset tiedot Intiasta kertovat tehostetusta valmiudesta torjua terroristien iskuja Mumbaissa ja mm. New Delhin metrossa. Suomen Ulkoministeriön turvallisuusarviot Intiasta ja Pakistanista ovat kuitenkin ennallaan.

UM:n ohjeiden (16.01.2019) mukaan matkustusta Pakistanin ”heimoalueille” Waziristaniin ja Belutchistanin maakuntaan lännessä tulee kokonaan välttää, muuhun Pakistaniin voi mennä, mutta vain jos se on tarpeellista. Intian suhteen ohjeistetaan, että erityistä varovaisuutta tulee noudattaa.

Kashmir ja Jammu ovat kategoriassa ”vältä matkustamasta”, kuten mm. Afganistan. ”Vältä kaikkea matkustamista” -arvio on annettu Afganistanille 27.02.2019.

Viimeisin tieto Intiasta kertoo turvallisuusjoukkojen nostaneen valmiuttaan Mumbaissa:

NDTV kertoo kohonneesta terrorismi-riskien tasosta Delhissä: Delhi Metro On Red Alert Amid Tension Between India And Pakistan. Mm. kaupungin metrossa on lisätty vartiointia.

Tämänhetkinen kriisi alkoi siis islamisten itsemurhapommi-iskusta Intian valvomassa osassa Kashmiria parisen viikkoa sitten. Intian ilmavoimat iskivät äskettäin, kostona edellisestä, itsemurhapommittajien koulutusleiriin Pakistanissa. Intiassa ollaan ilmeisesti hyvin selvillä, mitä voi odottaa jatkossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top