Leppävirralle suunnitellun grafiittikaivoksen vastustajat kunnanhallituksen puheilla

Leppävirran ja naapurikuntien aktiiviset asukkaat saivat puolessatoista kuukaudessa kokoon 1490 allekirjoitusta grafiittikaivoksen avaamista vastustavaan kirjelmään.

Adressi luovutettiin eilen maanantaina Leppävirran kunnanhallitukselle. Leppävirtalaisia oli allekirjoittajien joukossa 1086. Kaivoshankkeen vaikutukset ulottuvat myös naapurikuntiin, ja mahdollisesti koko Saimaan vesistöön. Nimilistoja viemässä olivat Simo Junkkarinen, Henna Poutiainen ja Anne Immonen. Nykyinen kaivoslaki on herättänyt paljon arvostelua.

Asiasta kertoi Soisalon Seutu eilen.

2 Comments

 1. Perustyöläinen
  22.1.2019 20:41

  Maalaiskunnan kauhistus on osiltaan ymmärrettävää: työläisiä tulisi kuntaan lisää ja he voivat viedä ääniä pois vaikka jopa perussuomalaisten leiriin .

  Vastaa
 2. gojimi
  23.1.2019 00:50

  ”Korporatismi merkitsee työnantajien, palkansaajien ja valtion tiivistä yhteistyötä. Tulonjaosta ja työehdoista on sovittava yhteisen pöydän ääressä ilman etujärjestöjen painostusta; kapeiden viiteryhmien vaatimusten sijaan päätösten on perustuttava kansantalouden yleiselle edulle. […]

  Suunnitelmataloutta voidaan kuitenkin soveltaa esimerkiksi talouden rakenteen murroskohdissa. Mikäli merkittävä työllistäjä ajautuu konkurssiin, voi valtio luoda investoinneilla uusia työpaikkoja. Monet talouskasvua luoneet innovaatiot ovat olleet alunperin valtiollisia hankkeita – hyvänä esimerkkinä Internet.”

  Internetin kaltaiset keksinnöt ovat vaatineet niin suurten riskien ottoa ja niin valtavia taloudellisia investointeja, ettei niitä olisi voitu tehdä ja valtavirtaistaa ilman valtion ”fasistista” eli korporatistista apua.

  Mikäli kavahtaisimme valtion ja yksityisen sektorin ”fasistista” liittoa, eläisimmekin teknologisesti paljon kurjemmissa ja alkeellisemmissa olosuhteissa. Eläköön siis fasismi!

  Fasismi ja sen serkku kansallissosialismi kannattavat myös luokkien välistä sopusointua, joka saavutetaan oikeudenmukaisella työehto- ja finanssipolitiikalla. Suomen vapaussodan jälkeen juuri IKL julisti fasismin hengessä, että yrittäjien ja työntekijöiden välisen taistelun on loputtava.

  IKL-aktivisti Paavo Susitaival painotti aina, että todellisia vihollisia eivät olleet muut luokat vaan kansainvälinen suurpääoma, jota hänen mielestään edustivat esimerkiksi vapaamuurarit ja juutalaiset*.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top