Li Andersson ei luota oikeusvaltioon, Jussi Halla-aho epäilee lainsäätäjien lainkunnioitusta

Vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson ottaa twiitissä kantaa äskeiseen välikohtaukseen, jossa vihreä poliitikko pysäytti Helsinki-Vantaalta Berliinin lähtevän koneen, uskoen palautettavan henkilön olevan vaarassa.

Li Andersson:

Suomesta palautettuja ihmisiä on aikaisemmin tapettu kotimaassaan. Tämän johdosta on ymmärrettävää, että ihmiset toimivat jakamattoman ihmisarvon puolesta kansalaistottelemattomuuden keinoin, silloin kun pelätään, että toisen henki on vaarassa.

Hallituksen tekemät heikennykset tp-hakijoiden oikeusapuun ovat johtaneet siihen, että suomalaiset eivät enää voi luottaa oikeusvaltioperiaatteiden ja palautuskiellon toteutumiseen turvapaikkaprosesseissa ja palautustilanteissa. Palautettavilla saattaa myös olla lupaprosesseja kesken.

Anderssonin huoli kohdistuu palautettavien turvallisuuteen kotimaissaan. Eräät muut kansanedustajat, kuten Jussi Halla-aho suhtautuvat asiaan toisin. Turvallisuuskysymystä tärkeämpänä nähdään lakien noudattaminen. Jos eduskuntapuolueen lakiasiainsihteeri katsoo voivansa rikkoa lakeja, miksi niitä säädetään?

Jussi Halla-aho:

Vihreiden puheenjohtaja Aalto lietsoo kapinaa lakeja ja tuomioistuimen päätöksiä vastaan. Onko lakiasäätävä elin ihan oikea paikka henkilölle, jonka mielestä lakeja ei tarvitse noudattaa?

1 Comment

  1. Pölö
    2.8.2018 04:48

    Suomalainenkin voi tulla tapetuksi kotimaassaan ihan jopa toisen suomalaisen toimesta.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top