Libanonin presidentti sanoo: Torstain tulipalo Beirutin satamassa voi olla sabotaashia

Beirutin satamassa paloi eilen uudelleen, eikä syttymissyystä ole annettu virallista selvitystä. Tulipalo sai aikaan huomattavan savupilven, ja herätti beirutilaisissa levottomuutta.

Tänään Libanonin presidentti Michel Aoun kommentoi asiaa sanomalla, että Beirutin sataman uusi tulipalo voi olla sabotoinnin, teknisen virheen, tietämättömyyden tai huolimattomuuden tulosta. Presidentti korosti myös mahdollisen syyllisyyden selvittämisen tärkeyttä. Beirutin sataman aiempi suurräjähdys, joka aiheutui ammoniumnitraatin väärästä varastoinnista, aiheutti levottomuutta herättäviä spekulaatioita jotka ovat yhä libanonilaisten muistissa.

Räjähdyksen jälkeiset mielialat olivat olleet hallitukselle hyvin kriittisiä, mielenosoituksia tapahtui, ja Libanon koki poliittisen kriisin. Presidentti Aounin käyttämä sanonta on varovainen, mutta jättää mahdollisuuden vaaralliseen spekulointiin. Räjähdysonnettomuuden jälkeisissä syytöksissä mainittiin mm. Israelin mahdollinen isku satamassa olleeseen Hezbollah-järjestön asevarastoon. Myös mahdollisuus jonkin tahon pyrkimyksestä epävakauttaa Libanonin tilannetta tuli mainituksi.

Sikäli kun Aounin sananvalinnat liittyvät jälkimmäiseen hypoteesiin, asiaa kannattaa seurata. Jonkin valtion poliittisen tilanteen horjuttaminen vahvan tunne- ja pelkoreaktion aiheuttavalla tapahtumalla kuuluu politiikan työkalupakkiin.

”Minkäänlaiset virheet, jotka voivat johtaa tämänkaltaiseen tulipaloon, eivät ole hyväksyttäviä. -Varsinkaan aiemman katastrofin jälkeen”, Libanonin presidentti sanoi ennen puolustusneuvoston istuntoa.

Libanonin armeijan mukaan torstain tulipalossa tuhoutui öljy- ja rengasvarasto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top