Libanonissa poltetaan nyt pankkeja (VIDEO)

Libanonin talousnäkymät ovat huonot ja maan valuutta, Libanonin liira, on pudonnut huimasti suhteessa dollariin. Tämä on aiheuttanut köyhälle kansanosalle suoranaista hätää, sillä Libanon ei ole hyvinvointivaltio. Lehti kirjoittaa nälkämellakoista.

Libanonin  liira on edelleen virallisesti sidottu USA:n dollariin kurssilla 1:1500, mutta kaduilla ja basaareissa paikallinen valuuttakauppaa käydään nyt 4000 liiraa per 1 USD. Tämä on aiheuttanut mm. elintarvikkeiden hintojen karkaamisen käsistä.

Keskuspankki yrittää pitää valuuttakurssin vaihteluväliä 3000 – 3800 Li/USD, mutta tämä ei ole hillinnyt maan toisiksi suurimassa kaupungissa Tripolissa jo viime lokakuusta alkaen jatkuneita mellakoita. Suuttumusta on herättänyt, paitsi uskonnollisten blokkien vallanjako seurauksineen, myös hallituksen kyvyttömyys ja virkakoneiston korruptio. Talouden heikko tila on kärjistänyt ristiriidat, ja varsinkin nuoriso on hyvin vihaista ja hyvin aktiivisesti kaduilla.

Korona ei ole iskenyt kovin pahoin Libanoniin, mutta liikkumisrajoitukset ja jonkinlainen lockdown ovat käytössä. Köyhimmille tämä tietää lisää kärsimystä.

Eilen tiistaina (28.04.) sai mielenilmaisussa surmansa 26-vuotias mies, mikä kärjisti tilannetta entisestäänkin. Hautajaisista alkanut väkijoukon kerääntyminen oli alku katukalusteiden irrottamiselle liikenne-esteiksi, ja pankkien konttorien polttamiselle. Libanonissa, Irakissa ja Iranissa on viime syksyn jälkeen ollut levottomuuksia ja mielenilmaisuja huonon taloudellisen tilanteen takia. Uskonnolliset radikaalit ovat yrittäneet lähestyä tyytymättömiä nuoria, mutta eivät ainakaan toistaiseksi ole saaneet vastakaikua. Kapinointi on motivoitunut taloudellisesti ja poliittisesti.

Asiasta kertoi 28.04.2020 Al-Arabiya (engl.kielinen).

2 Comments

 1. GLOBALISTIEN FALSE FLAG (GFF)?
  30.4.2020 08:55

  Ehkä globalistit tuhoavat vihaamaansa käteisrahaa? Haluavat poistaa käteisen, jolla voi valita itse mitä ostaa. Kun kaikki maksut tehdään sirulla, alussa kortilla ja piakkoin (mutta emme alistu siihen) ihmisen robotisoivalla ranteeseen nahan alle kehoon biosähköisesti integroitavalla kauko-ohjattavalla ”666 number of the beast” bioelektroniikkakomponentilla ja -prosessorilla, olkoon nyt vaikka BioSiru666.
  BioSiru666:n lisäominaisuudet toteuttavat yksilön näkymättömän vankilan, jota globalistien salaseurat ovat suunnitelleet ulkopuolisille jo ennen videoiden kautta. Yksilön sairaustasoa voidaan lisätä kauko-ohjauksella (esim. 5G maatukiasemat/satelliitit) aina kuoleman aiheuttavalle tasolle, ostot/maksut voidaan estää tuoteryhmittäin (esim. ei saa matkustaa .. ei saa ostaa edes ruokaa/juomaa), jatkuva yksilön reaaliaikainen täsmäpaikannus mm. kiireelliseen elinluovutukseen eliitin vanhusjäsenelle.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.4.2020 13:01

   Lähi-Idässä on porukat oikeesti kypsiä todelliseen ”arabikevääseen”, l. korruption ja harvainvallan kaatamiseen. Irakin protestit eivät tukeudu paikallisiin shia-extremisteihin, ja Iranissa kansa osoittaa mieltään shia-extremisti-hallintoa vastaan. Liikkeellä on nuorempi jengi, joka ei halua orientoitua uskonnollisen jakoen mukaan (shiat kontra sunnut tai muslimit kontra kristityt). Kapinointi on taloudellisesti motivoitunutta ja korruptionvastaista. Nämä porukat haluaa normaalia elämää, kuten meillä täällä lännessä jo on.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top