¡Libertad! -Kuubassa vaaditaan kommunismin loppua

Tuhannet mielenosoittajat vaativat sunnuntaina Havannan ja usean muun kaupungin kaduilla vapautta, protestoivat ihmisoikeusloukkauksia vastaan, ja vaativat maan talouden kohentamista. Kommunistisen järjestelmän loppua vaadittiin suorasanaisesti.

Kommunistien iskulausetta ”Patria o Muerte!” (isänmaa tai kuolema) pilkaten kuubalaiset käyttävät nyt slogania ”Patria y Vida!” (isänmaa ja elämä). Vaatimusten takana on konkreettinen hätä, kun ruokaa ei lödy kaupoista ilman tuntien jonottamista, ja päivittäiset sähkökatkot vaikeuttavat elämää. Joukkomielenosoitukset tärkeimmissä Kuuban kaupungeissä alkoivat sunnuntaina, tiedon mukaan San Antonio de los Baños:in pikkukaupungista, jossa presidenttikin kävi näyttäytymässä hallinnon kannattajien ympäröimänä.

Someen jaettu video näyttää sosialististen rynnäkköjoukkojen hyökkäyksen mielenosoitukseen, mielenosoittajat eivät lannistuneet. Nettiyhteyksiä on suljettu alueellisesti ainakin Havannassa, väitteen mukaan. Mielenosoituksia kerrotaan olleen 45:llä paikkakunnalla, mukaanlukien suurimmat kaupungit.

Batabanossa mielenosoittajat ovat tiedon mukaan vallanneet kommunistisen nuorisojärjestön toimiston. Tarkistamattoman väitteen mukaan kirkonkelloja soittanut pappi on pidätetty.

Kuubassa on ollut viime aikoina sähkönjakelun keskeyttämisiä, puutetta kaasusta ja mm. Covid-19-rokotteista, ja kansalaisten mitta alkaa olla täynnä. Eiliset mielenilmaisut ovat ensimmäiset vuoden 1994 Maleconazon kansannousun jälkeen.

Someen jaetuissa eri kaupungeissa kuvatuissa videoleikkeissä nähdään tuhansia ihmisiä liikkeellä kaduilla: San Antonio de los Baños, Guira de Melena ja Alquízar mainitaan. Kommunistijohtaja Miguel Diaz Canel on julistanut valtiollisella TV-kanavalla, että ”Taistelukomento on annettu, vallankumoukselliset lähtevät kaduille”. Tämä tarkoittanee, että turvallisuusjoukoille on annettu käsky tukahduttaa mielenosoitukset.

Kuubalaistaustainen Yhdysvaltain senaattori Marco Rubio (Republikaani, Florida.) kertoi mielenosoituksistaTwitterissä.

”Spontaanit katumielenosoitukset puhkeavat useissa kaupungeissa #Kuubassa juuri nyt. Lauluja #NoTenemosMiedo (emme pelkää),”  ”Turhautuminen diktatuurin epäpätevyyteen, ahneuteen ja sortoon kasvaa nopeasti.”

Kommunistijohdon uhkaukset ovat kärjistäneet tilannetta:

Tämä aiheuttaa minulle vilunväristyksiä. Tuhannet kuubalaiset marssivat Havannan kävelykadulla Malecónilla laulamassa ”¡Libertad!” (”Vapaus!). Tämä tapahtuu, kun saaren kommunistinen hallitsija meni juuri kansalliseen televisioon ja antoi ”taistelumääräyksen” raporttien mukaan. #SOSCuba.

”Cuba Libre”


Video: Cubanet 12.07. 2021.

Seuraamme tilannetta.

9 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  12.7.2021 05:21

  Kuuban kommunistihallinto on jo tapahtuneen kautta menettänyt uskottavuuttaan hyvin paljon. Riippuu hallinnon toimista, menettääkö se myös legitimiteettinsa, so. oikeutensa olemassaoloon. Mikäli järjestystä ylläpitävät voimat kieltäytyvät tukahduttamasta mielenosoituksia, -se on sitte menoo.

  Kuubassa kuten Venezuelassakin on hallitusta tukevia paramilitaari-osastoja, joiden käyttäytymisestä riippuu, ratkeaako tilanne väkivaltaisesti.

  Kuubassa käyneet ovat kertoneet, että ”ihmiset ovat ihania mutta taloudellisesti he ovat tiukoilla”. Kuuban omituinen talousjärjestelmä ja valuuttapolitiikka eivät kuulu tälle vuosituhannelle. Vuodet 1987 ja 1991 näyttivät, että kommunismi voi romahtaa hyvinkin nopeasti.

  Vastaa
  1. Minä
   12.7.2021 05:34

   Jos tarpeeksi moni on tarpeeksi halukas kantamaan kommunistit ulos palatseistaan, ei sitä pysäytä mikään.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    12.7.2021 05:56

    Tsekkoslovakiassa kommunistihallinto kaatui seuraavana päivänä, kun armeijan komentaja ilmoitti, ettei armeija käytä aseitaan mielenosoittajia vastaan. Kuuban kommunistinen yläluokka on varmaankin hyvin kiintynyt etuoikeuksiinsa, ja tietää tasan kuinka kurjaa kansalla on.

    Varmaan sieltä sitten tulee Suomeen #pakolaisia? Kabulin kommunisti-vallan aikaisesta kunnallisnyrkki-suvusta on kuullemma tultu johtamaan Helsinkiä? -Ehkä saamme mielenkiintoisia demaripoliitikkoja, kun nää nykyset sillai kyllästyttää.

    Vastaa
  2. Obelix
   12.7.2021 14:35

   ”Kuuban kommunistihallinto on jo tapahtuneen kautta menettänyt uskottavuuttaan hyvin paljon. Riippuu hallinnon toimista, menettääkö se myös legitimiteettinsa, so. oikeutensa olemassaoloon.”

   Niin niin, mutta Kuuban kommunistit eivät ole yhtä fleksiibeleitä, kuin suomalaiset kommunistit ovat. Suomessa kommunistisen jatkuvuuden varmistaa _monipuolue-järjestelmä_ minne kommunistit voivat paeta tarvittaessa ja valita sieltä itselleen – ankeina aikoina – kuten esim. NL:N romahdettua parhaiten sopivan puolue-fasiliteetin.
   Toki asialla on myös pimeämpi puoli; jotkut kommunistien vanhat punanuttu tutut – joita on pesinyt ja veljeillyt vuosikausia muissa puolueissa – tarvitaan siihen, että kommunisteille avataan veljellisesti ovet muihin puolueisiin jatkamaan poliittista suomensyöntiään – niin olihan Suomessa punaisia vuorineuvoksiakin. Huomautan myös, ettei siitä ole kovinkaan pitkä aika, kun lähes jopa jokaisella merkittävillä porvari poliitikoilla oli oma ”kotiryssänsä” muiskuttelemassa ja kuiskuttelemassa, vasureista nyt puhumattakaan.

   Ps. Suomessa porvarit ja kommunistit ovat kuin päistään kiinni kasvaneet siamilaiset kaksoset. Mistäkö sen huomaa, no tietenkin siitä, ettei kukaan halua puhua hinnoista, veroista -eikä palkoista, eikä niiden suhteesta ihmisten ostovoimaan – ihan samaa, kuin nyt kommunistisessa Kuubassa tapahtuu! Samasta syystä varmaan kuubalaiset laulavat tänään: ”Patria y Vida!” (isänmaa ja elämä). Hinnoista, veroista -ja palkoista ovat Suomessa puhuneet aikajärjestyksessä; Laura Huhtasaari (nyt Brysselissä). Jussu Halla-aho (nyt eroamassa puheenjohtajan paikaltaan) Lulu Ranne (vielä kansanedustajana). Muutama muu persu eduskuntaryhmästä on puhunut asiasta sivulauseissa, mutta muut persut vaikenevat…miksi?

   Pss.Suomi on siitäkin erikoinen paikka, että maata johdetaan kriisien kautta ”joidenkin” haluamaan suuntaan? Kansalle ei edes vaivauduta / viitsitä antamaan mitään normaalia elämää helpottavia vaalilupauksia, kuten sivistysmaissa on tapana – jopa tyrannit antavat kansalleen lupauksia! Miksi suomalaisten poliitikkojen lupaukset suomalaisille ovat vain: köyhyyttä, kurjuutta, verta, hikeä, velkaa, muukalaisia -ja kyyneleitä? Ja silti jengi äänestää näitä vaaleissa? Eräs ystäväni sanoi: Ovatkohan kaikki äänestäjät virkamiehiä ja systeemin hyväveli yrittäjiä, kun mikään normaali asia ei Suomessa muutu ihmisille hyväksi?

   Jussi Halla-aho harmitteli kunnallisvaalituloksen selvittyä matalaa äänestyskäyttäytymistä, viitaten nukkuvienpuolueeseen. Kysymys: Mikä helvetin ihme se matala äänestysprosentti on, kun ihmisille ei osata / haluta luvata positiivisesti parempaa tulevaisuutta? Vaan lässytetään ja uhkaillaan, kuten Marin jostain; systeemisestä muutoksesta, vihreästä siirtymästä, sekä päätösperäisistä työpaikoista? Ainoa neuvoni poliitikoille on: Puhukaa rohkeasti Suomea niin, että jokainen sen ymmärtää ja luvatkaa kerrankin ihmisille jotain konkreettisesti hyvää, muuten ajamanne politiikka on yhtä säälittävän näköistä, kuin sitten tekin olette! Sellaisenko raukkamaisen kuvan Te haluatte jättää itsestänne jälkipolville?

   Vastaa
 2. A-L
  12.7.2021 07:42
  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   12.7.2021 12:33

   Järkyttävää.

   Vastaa
 3. Pekka Kemppainen
  12.7.2021 12:46

  Kun kommunistivalta romahti Itä-Saksassa, ja jengi vyöryi iloissaan yli vyöhykerajan ja takaisin, Berliinin kaduilla vaelsi myös eräs Suomessa tunnettu hahmo: ”Naisten kansainvälisen demokraattisen liiton” pääsihteeri, entinen Suomen rauhanpuolustajien kenraalisihteeri (ceneralsecretary) Mirjam Vire-Tuominen. Joku hänet nähnyt kertoo, että entinen taistolais-stalinistien järjestöjyrä höpisi itsekseen, että ”nämä ovat kaikki lännen agentteja, pian tulevat työläiset ja ajavat ne pois…” Hänen järjestönsä oli saanut fudut Prahasta, kun sinne tuli oikea demokratia, ja asettunut Itä-Berliiniin. No, todellisuus löysi tiensä sinnekin.

  Kuubassa on asustellut paljon 70-lukulaisia kyldyyri- ja tapahtuma-alan toimijoita Suomesta. Onkohan ”Tejan mudzi” vielä siellä?

  ”Vapaus se varmasti voittaa” lauloi Salomaan Hiski levyllä, jota ei ole Yle:n arkistossa. Hella ”Erkin-mummeli” Vuolijoki (Murrik) rikkoi Ylen kappaleen ”Lännen lokaria” suorassa radiolähetyksessä.

  Vastaa
 4. Pekka Kemppainen
  12.7.2021 15:52

  Uutis-ennakko v.223: Yhdysvaltain presidentti Kamala Hirveä ilmoittaa, että USA:n laivasto ja ilmavoimat tukevat Sikojen lahdelle Kuubaan maihinnousseita BLM:n sotureita, ja laittomista maahanmuuttajista koottuja kommandoja, ja islamistisia itsemurhapommittajia: ”Sosialistinen leiri, jota USSA (United Socialist States of America) johtaa, ei voi sallia yhdenkään maan karkaavan porukasta! Joka muuta väittää, syyllistyy vihapuheeseen, ja joutuu päätösperäiseen työpaikkaan (=keskitysleirille Alaskaan).”

  Vastaa
 5. juha II
  12.7.2021 21:55

  Kenties voi olla AITO kyllästyminen kommunistiseen paratiisin tai sitten NWO:n ja globalistien järjestämä mylläkkä sitoakseen itsenäinen Kuuba kuten koko maailmakin yhden maailman hallituksen alaisuuteen, joka tulee murhaamaan kaikki turhat syöjät maailmasta ja varastamaan kaikkien rahat.

  Australiassa on julistettu alkaneeksi ”New World Order” kun yksi ihminen on kuollut koronaan maassa, jossa on 25 miljoonaa asukasta. Ihmisille on julistettu poikkeustila muka heidän ”suojelemiseksi”, mutta kyse on pelkästään ihmisten orjuuttaminen jan tuhoaminen lopulta!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top