Liettua avaa toimiston Taiwanissa vuodenvaihteessa

Liettuan talous- ja innovaatioministeri Ausrine Armonaite kertoi keskiviikkona (27.10.), että Liettua avaa toimiston Taiwanissa vuoden 2022 alussa.

(Kuva: Ausrine Armonaite / Facebook)

Sen jälkeen, kun maat ilmoittivat toimistojen vaihdosta, Kiina on kiukutellut ja uhannut Liettuaa kauppaboikotilla. ”Kiinan taktiikka koki takaiskun,  ja herätti eurooppalaisia poliitikkoja puolustamaan (stand by-) Liettuaa ja sen pyrkimystä edistää suhteita Taiwaniin”, kirjoittaa taiwanilainen lehti.

On suuri kunnia toivottaa #Taiwanin virkamiesten ja yritysten delegaatio tervetulleeksi #Liettuaan! Se on suurin #LT:n historiassa. Tänä aamuna oli ilo avata Liettuan ja Taiwanin kahdenvälisen kaupan ja investointien foorumi. Toivotan hedelmällistä aikaa täällä ja onnistuneita tapaamisia! Ausrine Armonaite.

Armonaite tervehti twiitillä Taiwanin valtuuskuntaa, jota johtaa kansallisen kehityksen neuvoston (NDC) ministeri Kung Ming-Xin (龔明鑫). Taiwanin valtuuskunta osallistuu kahdenväliseen kauppa- ja investointifoorumiin, joka päättyy 29. lokakuuta. Liettua on kiinnostunut viennin kehittämisestä Taiwanin markkinoille, mm. puolijohteisiin ja sähköajoneuvoihin keskittyvistä hankkeista.

Asiasta kertoi:

1 Comment

  1. juha II
    29.10.2021 00:46

    Entisaikojen simpsakat sihteerit tähtisilmineen johtavat nykypäivinä maata kuin maata. Tuolle voisi tehdä ”välikysymyksen”, että pääsiskö saatolle vaiko kirkkomaahan.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top