Liitot jatkavat lakkoa viikolla, Metsäteollisuus syyttää vastuuttomuudesta ja riidanhalusta

Paperiliitto ilmoitti tänään TES-neuvotteluihin liittyvän metsäteollisuuden lakon pidentämisestä viikolla. Metsäteollisuus pitää päätöstä ”piittaamattomuutena teollisuuden ja liiton jäsenten tulevaisuudesta”, ja teollisuuden alas-ajokin on mainittu.

Paperiliitto on ilmoittanut Metsäteollisuus ry:lle laajentavansa paperiteollisuuden lakkoa viikolla. Se tarkoittaa, että meneillään oleva lakko jatkuu 24. helmikuuta aamuvuoroon asti. Lakon piiriin kuuluu Metsäteollisuus ry:n jäsenyrityksiä ja muita paperiteollisuuden työehtosopimusta noudattavia yrityksiä. (Tiedote)

Työnantajapuolta edustava Metsäteollisuus ry. kertoo tavoittelevansa paperi-, kartonki- ja selluteollisuuden kustannuskilpailukykyä parantavia työehtoratkaisuja, ja kokee ammattiliittojen jyrkän neuvotteluasenteen jopa työllisyyttä ja alan tulevaisuutta vaarantavana:

– On erittäin valitettavaa, että ammattiliitoista ei löydy kykyä vastuunkantamiseen, vaan riidankylväminen suhteettomilla lakoilla jatkuu. Me teemme kaikkemme, jotta saavutamme ratkaisun, joka parantaa suomalaisen tuotannon kansainvälistä kustannuskilpailukykyä, Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén toteaa.

Metsäteollisuus ry:n tavoitteena neuvottelupöydässä on saavuttaa muuhun kotimaiseen vientiteollisuuteen, ja ulkomaisiin kilpailijoihin nähden rinnasteiset työehdot, ja näin parantaa kustannuskilpailukykyään.

Metsäteollisuus ry. muistuttaa myös vertailusta, jonka mukaan kilpailijamaihin Ruotsiin ja Saksaan verrattuna vuorotyötä tekevän suomalaisen paperimiehen vuositulot ovat jopa 30% korkeammat.

”Mekaanisessa metsäteollisuudessa työvoimakustannukset Suomessa ovat 3–4 kertaa korkeammat kuin Baltiasta ja Puolasta tulevilla kilpailijoilla”, muistuttaa ry:n tiedote.

– Mekaanisen metsäteollisuuden tilanne on umpikujassa. Teollisuusliitto ei neuvottele, ennen kuin sopimuksia syntyy muissa pöydissä. Lisäksi Teollisuusliitto levittää väärää tietoa Metsäteollisuus ry:n esitysten vaikutuksista työntekijöiden ansioihin. Sopimusjärjestelmän uskottavuus alkaa murentua, Hollmén pahoittelee.

Metsäteollisuus ry:n tiedote on julkaistu tänään.

2 Comments

 1. Nyt hattu päästä ja miettimään
  2.2.2020 19:05

  Ehkä teollisuuden kannattaisi nyt miettiä tulevaisuutta. Tulossa on EU-vero joka heti alkuun koskeen muovituotteita. Eli, se tarkoittaa puunjalostusteollisuudelle kissanpäiviä kun sitä ei vielä uusiutuvana luonnonvarana veroteta. Jo nyt on pakkausmateriaalina paljon kartonkipohjaista, ja kun muovivero tulee, niin on selvää että kartongin menekki kasvaa.

  Ennen vanhaan puusta tehtiin paperinarua, joku saattaa muistaa. Yleisesti on käytössä paperilakanat (mm. sairaanhoidossa ja muissa hoidoissa), puusta tehtiin joskus jopa housuja, mutta vähemmän viimeaikoina.

  Nyt kannattaisi miettiä ottaakko etunojaa tulevaan markkinakasvun ja millä aloilla. Vaiko ajaakko koko teollisuus kurjuuteen. Onhan nimittäin niin että se joka on ensimmäisen markkinoilla, se saa aina puolet. Ja jos Suomi olisi ensimmäisenä, saisi se puolet koko maailman kasvavasta liikevaihdosta. Ja silloin työntekijäiden palkat ovat se pienin menoerä. Selllunpoltosta syntyvä lämpö kun voidaan myydä kaukolämpöön ja prosessista jää vielä ylimääräisenä energiana sähkökin.

  Vastaa
 2. Pertti Grandell
  3.2.2020 13:47

  työnantajapuoli unohti kertoa että että tom of filand on euroopan kalleinmaa….turha verrata puolaan ja muihin entisiin itäblokin maihin. palkka on senmukainen mikä on hintataso maassa, norjassa vielä tuplasti hölmölän liksat, mutta ziisus se on myös tyyris maa, ei kylläkään kuulu eurosto/varkaus/kommunisteihin. ei varmasti kannattavuus ole duunarin palkasta kiinni. sen nyt tajuaa jo vanha erkkikin……toi muoviverokin on ihan globalistien kiero konsti rahastaa, ei täällä sivistyneissä maissa ole mitään probleemaa muovista, mutta intia, suvakkien rakastamat somput jne. siinä on roskaajia, suoraan mereen kaatavat jätteensä. sama päästöistä 2 promillea koko maailman hörhötyksistä. saakelin euro sällit kun eivät osaa pitää puoliaan oman maansa asioista, kun hillotolppaa nuollaan unohtuu todellisuus, kaiken piti eun lobbaajien mukaan parantua ja halventua, ja vitu#..tuli vaan hullummaksi, nyt kehitetään eusta jotakin liittovaltiota, vastoin kansalaisten tahtoa, itkeköön ja kitisköön nyt vaan työnantajat. ottakaa nyt 3 maista muhamedeja ja ibrahimejä, ei tule kyllä paperia ikinä enään sen jälkeen…maksakaa suomalaiselle hänelle kuuluva palkka ja nauttikaa omasta hienosta teknologiasta jonka ovat omat paperimiehemme kehittäneet omalla ammattitaidollaan,,,,,,ne on sällit koneiden vieressä kehittäneet, eivät paksumahaiset konttori-rotat…..

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top