Liki puoli miljoonaa kansalaista törkykalliin pörssisähkön varassa

Eduskunnassa oli tiukka vääntö kireiden pakkasten vuoksi nopeasti kohonneiden lämmityskustannusten takia.

(Kuva: Eduskunta)

Vallankin Vihreiden liputtamaan tuulisähkön osuus on nyt mitätön, eli 2,5 prosenttia. Perussuomalaiset kyselivät miten hallitus auttaa köyhiä varsinkin vanhuksia jotka joutuvat valitsemaan jäätymisen ja lääkkeiden välillä.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko kehoitti menemään sosiaalitoimistoon anomaan toimeentulotukea saadakseen rahat sähkölaskun maksuun. EU ilmeisesti vihaa -niin kuin tunnettua – metsäisiä maita kuten Suomea ja Ruotsia. Suomessa myös lämmitetään paljon puulla ja Unionin metsänkäyttöä rajoittava päätös tulee iskemään ennen muuta vähävaraisimpiin, joilla ei ole varaa vaihtaa uuniansa esim. maalämpöön. Helppo se on tuollaisia päätöksiä esittää etelä-italialaisen komissaarin.

Maakuntavaalit kiristävät tunnelmaa

Ministerit sen aloittivat eli, että rupesivat piruilemaan oppositiolle niiden puolueiden vaaliohjelmissa joskus olleista vaatimuksista, jotka eivät ole tätä päivää. Mutta opposition edustajat antoivat takaisin. Ja tietenkin asiaan kuului omien ohjelmien ja oppositiolla vaihtoehtobudjettien kehumista.

Kokoomus halusi turvetta huoltovarmuus varastoihin, koska muutoin tällä vauhdilla energia loppuu. Hallitus vastasi, että pienet turvetuottajat saanevat työtä juurikin huoltovarmuutta vahvistavina toimijoina.

Pääministerin mukaan sähkön hintaa nostaa ennen muuta tuontienergia jonka hinta on noussut. Hallitus kertoi, että sillä on valmisteilla lisää merivoimaa ja tuulivoimaa, merivoima tarkoittaa aaltojen hyväksikäyttöä. Hyvä niin mutta eivät ehdi tämän talven pakkasiin ja, kun sitä lämpöä tarvitaan nyt. Huomenna voi olla jo myöhäistä.

Kokoomus peräsi jälleen veronalennuksia

Puolueen mielestä hallitus valmistelee maakuntaveroa ja heikentää entisestään kansalaisten ostovoimaa. Hallitus kiisti, että veroja ollaan lisäämässä, mutta kyllä hallitus asioita selvittää.

Kokoomuslaiset vaativat myös sitä että hallituksen pitää ottaa oppia Kokoomuksen varjobudjetista. Vaikka hallitus jopa valtiovarainministerin suulla lupasi veronkevennyksiä, niin viime vuoden verokertymä oli 9 miljardia euroa enemmän kuin edellisen.

Annika Saarikko ihmetteli -edustajat nauroivat-, että onko Kokoomuksen ”edustaja Heinosen kotikunnassa Lopella aivan oma verotusjärjestelmä, kun siellä bensan hinta on noussut valtavasti hallituksen alle kymmenen sentin bensaveron korotuksesta”.

Maakuntavaaleihin on runsas kuukausi aikaa ja se kuului salista.

Seppo Huhta

1 Comment

  1. juha II
    9.12.2021 23:48

    Yksikään kalmankalpea suomalainen saa sossusta latin latia ja ministerisauton takapenkillä kampaviinereitä pureskelevä Saarikko ei tunnu ymmärtävän sitä ettei yhtäkään vanhusta ei saa puskutraktorillakaan KELA:an anomaan rahaa, sillä heillä on jotain sellaista, jota arvon ministerillä ei koskaan tule olemaankaan.

    Nimittäin itsekunnioitus, häpeä ja siitä kumpuava oikeanlainen ylpeys, jolla tätä maata on pidetty pystyssä aina presidentti Koiviston vuosiin asti.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top