Lindtman pyyhki ”marinisteillä” pöytää

Näkkäläjärvi on maireana, kuin kissa kermakupilla

Perjantaina SDP:n puheenjohtajaksi jäsenäänestyksessä, jossa 60 prosenttia jäsenistä antoi äänensä, ylivoimaisella äänimäärällä 12 546 valittu Antti Lindtman teki heti selväksi, että hän on puolueen uusi puheenjohtaja, hän eikä kukaan muu. Vastaehdokas Krista Kiuru sai 3587 ääntä.

Lindtman tarjoili koston kylmänä

Puoluesihteerivaaliin uusi puheenjohtaja osallistui näkyvästi ja kuuluvasti. ”Isoo Antti” (190 cm) Uudeltamaalta kertoi selkeästi puolueväelle, että neljästä ehdokkaasta kaksi on mahdollisia hänen seuraajakseen ja kaksi ei. Nämä ”kelvottomat” olivat molemmat Sanna Marinin tulisia kannattajia. Kun puheenjohtaja näin sanoi niin nuo kaksi ”marinistiä” vetäytyivät katkerina ehdokkuudestaan jo ennen äänestystä.

Tämä aiheutti nk. parran pärinää osassa kokousväkeä ja se näkyi kapinointina äänestyksessä niin, että peräti yli 10 prosenttia äänesti tyhjää, kun yleensä SDP:n henkilövaaleissa tyhjiä on ollut vain muutama prosentti, jos aina sitäkään.

Puoluesihteeriksi valittiin saamelaistaustainen Ay-toimija Mikkel Näkkäläjärvi. Ennen puoluesihteeriksi leipomistaan Näkkäläjärvi tuli kuuluisaksi ”kissantappajana”, Mikkel, kun oli saanut teininä ”neronleimauksen” kavereidensa kanssa ja tappanut erään iäkkään naisihmisen kissan varsin raa’asti. Hän on jälkeenpäin kertonut katuneensa ja pyytänyt anteeksi.

Mutta ei saamenmies nuoruuden toilailujen vuoksi tullut tehtävään valituksi, vaan siksi, että hän oli myös Lindtmanin tukena, kun SDP:lle edellisen kerran valittiin puheenjohtajaa. Tuolloin Sanna voitti puoluevaltuuston äänestyksessä Antin äänin 32-29, Krista Kiuru taas oli Marinin ”vaalipäällikkönä” tuossa kisassa.

Näkkäläjärvi sai 257 ääntä ja vastaehdokas Hanna Kuutsi 170 ääntä, näytti siis selvältä voitolta, mutta suhteellisesti Mikkel sai vain 51,4 % kokousedustajista taakseen. Julkisesti puheenjohtajaa arvosteli tapahtuneesta Mariniin päin kalleellaan oleva Matias Mäkynen joka katsoi, että Lindtmanin puuttuminen puoluesihteerivalintaan oli ”taaksepäinmenoa”.

Varapuheenjohtajan suhteellisessa vaalissa sai äänestää kolmea ehdokasta. Kiurun ohella toinen Sannan ”sydänystävä” ja kansanedustaja Ilmari Nurminen sai myös perusteellisesti selkäänsä. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Nazima Razmyar 883 äänellä, toiseksi Niina Malm 793 ja kolmanneksi Matias Mäkynen 774 äänellä. Nurminen jäi horisottiin verrattuna valittuihin, eli Ilmarille ilmestyi vaaliuurnaan 443 ääntä mikä tarkoitti sitä, että Nurmista tuki vain 15 % puoluekokousedustajista. Krista Kiuruhan sai Antti Lindtmannia vastaan 22 % äänistä, eli Nurmista tylytettiin puoluekokouksen toimesta oikein tosissaan. Mäkysen suhteellinen ääniosuus oli 26 prosenttia, eli tästä on pääteltävissä, että 3/4 kokousväestä hyväksyi Lindtmanin menettelyn.

Vähemmistöt nousivat esiin varapuheenjohtaja vaalissa

Kun vihreiden uusi johto on ”vitivalkoinen”, eli perinteisiä kantasuomalaisia kaikki, niin nyt demarit voivat sanoa, että ”meillä on puheiden lisäksi myös puolueen johdossa vähemmistöjen edustajia.” Razmyar on afgaanitaustainen ja Näkkäläjärvi saamelainen.

Sic transit gloria mundi – Katovaista on mainen kunnia

Sanna Marin häipyi kokouspaikalta hyvissä ajoin, eikä jäänyt katsomaan puolueystäviensä mättämistä lähietäisyydelta. ”Marinilaisten” höykkyytys kertoi ainakin sen, että ulosannettu ja valtalehdistön niin Suomessa kuin ulkomaillakin levitetty virheellinen kuva Marinin kaiken kattavasta ylivertaisesta suosiosta, revittiin pieniksi palasiksi sosiaalidemokraattien omin käsin Jyväskylässä.

Harvoin, ei ainakaan viime vuosikymmeninä, yksikään suomalainen ison puolueen puheenjohtaja ole pistänyt niin kertakaikkisen ”poikki ja pinoon”, siis tehnyt selväksi sen, että minä olen puolueen ”uusi aurinko”, eikä menneisyyden varjot.

Jos ei Marinin aikana tarvinnut miettiä kuka demareita johtaa, niin Lindtmanin aikana vielä vähemmän. Kyllä se on Antti Lindtman 41 vuotias kansanedustaja ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Vantaalta.

1 Comment

  1. Suomi vajoo uskomattomiin ongelmiin
    3.9.2023 13:25

    Iha sama kuka tuolla mädättää. Taitaa olla nykyään niin, että ei edes ole asiaa eduskuntaan, ellet kuulu johinkin illuminati- tai vapaamuurari verkostoon ja sitä kautta vannonut uskollisuuden valaa globalistieliitille.

    Suomi on jo mennyttä, sitä ei voi enää estää. Herääkö kansa sittenkään? Valta pitää saada vaihdettua ja täysin uudet vallanpitäjät tilalle.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top