Liperissä 22.10.2019 kuolemaan johtaneessa kolarissa on tutkinnassa useita rikosnimikkeitä

Itä-Suomen poliisilaitos tutkii tiistaina 22.10.2019 ennen aamukuutta Liperissä Polvijärventiellä tapahtunutta kolaria, jossa menehtyi yksi ihminen ja kaksi henkilöä loukkaantui.

Tutkinnassa on selvinnyt, että Polvijärven suunnasta suurta nopeutta ajanut henkilöauto ajautui kylki edellä Marjalan suunnasta ajaneen henkilöauton keulaan. Törmäys tapahtui VT 9:n yli johtavan sillan päällä. Sivuluisuun joutuneen auton matkustaja kuoli ja kuljettaja loukkaantui vakavasti. Loukkaantunut kuljettaja on sairaalahoidossa, eikä häntä ole päästy puhuttamaan. Molemmat henkilöt olivat täysi-ikäisiä nuorehkoja miehiä.

Vastaan tulleen auton kuljettaja toimitettiin sairaalahoitoon ja häntä on päästy kuulemaan asiassa. Ajoneuvossa ei ollut matkustajia.

Autonsa hallinnan menettäneen kuljettajan epäillään olleen huumeiden vaikutuksen alaisena.

Häntä epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vammantuottamuksesta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Nimikkeet saattavat tutkinnan edetessä täsmentyä, kertoo rikoskomisario Taija Kostamo Itä-Suomen poliisista.
Epäiltyä ei ole vielä päästy kuulemaan, koska hän on vakavasti loukkaantuneena sairaalahoidossa. Tämänhetkisen tiedon valossa hän olisi selviämässä vammoistaan, Kostamo kertoo.

Tapahtumahetkellä tien pinta oli märkä, mutta ei jäässä. Molemmat ajoneuvot vaurioituivat pahasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top