Löfvenille lähtö: Kun luottamus menee, niin se menee

Ruotsin valtiopäivät antoi demaripääministeri Stefan Löfvenille kenkää. Samalla lähtee hallituksesta myös naapurin vihreät eli Ympäristöpuolue.

Äänestyksen lopputuloksessa ei ole selittelemistä: epäluottamusta äänesti 181/349 eli demareiden ja vihreiden koalitio sai vain n. 30 prosentin tuen valtiopäivämiehiltä.

Ei vain vuokrasäännöstely

Vaan monet muut asiat eli ennen muuta toivoton maahanmuuttopolitiikka, aivan surkeasti hoidettu korona sekä liki sodan partaalla olevat kymmenet ja taas kymmenet lähiöt, katutaistelut ja ainakin länsimaiden suhteessa korkeimmat raiskaus- ja joukkoraiskausluvut, sekä liki joka yö jossakin päin Ruotsia palavat tavallisten perheiden autot.

Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK) aloitti nyt Löfvenin joukon kaatamisen. Puolue ei millään hyväksynyt hallituksen ajamaa vuokrasääntelyn purkamista, ei edes sen lieventämistä. Varsinaisen epäluottamuslauseen esitti kuitenkin SD eli Ruotsidemokraatit, johon Ruotsin Kokoomus eli Moderaatit ja Ruotsin Kristillisdemokraatit ja kommunistit yhtyivät. Vasemmistopuolue kommunistit on poliittisesti suunnilleen samoilla linjoilla kuin Suomen Vasemmistoliitto, ei siis mikään stalinistien ruotsalainen perinneyhdistys.

VPK:n nöyryyttämisestä kaikki lähti

Kun nyt mananmajoille saateltavaa Löfvenin vähemmistöhallitusta pantiin kasaan niin Löfven kuherteli tosissaan myös Keskustan, liberaalien ja tietysti Ympäristöpuoleen tulemisesta samaan ”sänkyyn”. Mutta, kun VPK ei päässyt oikein lähellekään, ja Keskusta sanoi ei hallitukseen tulolle mutta lupasi tukea Löfvenin hallitusta, mutta sillä ehdolla, että mitään VPK:n esityksiä hallitus ei ota ohjelmaansa eikä huomioon, niin täten kommunistit oli julkisesti nöyryytetty. Toki Löfvenille ja Keskustalle sekä toiselle tukipuolueelle siis liberaaleille kelpaavat äänet joilla ylipäätään Löfvenin hallitus saatiin pystyyn.

Ja ajattelee asiaa miten tahansa niin harvoin mitään puoluetta on vedetty noin rumasti kölin alta ja luotettu – syystäkin aikansa- siihen, että VPK nielee mitä vaan kunhan maahan ei tule ei-sosialistista hallitusta.

Maahanmuutossa Löfven ja Lööf ylittivät punaisen viivan

Ruotsi on kipuillut maahanmuuttonsa kanssa viimeiset 60 vuotta, aina sosiaalidemokraattisen pääministerin Olof Palmen ajoista lähtien. Palme olikin erittäin suosittu varsinkin eteläisemmistä maista tulleiden muuttajien joukossa. Häntä pidettiin puolijumalana tai ainakin enkelinä.

Muistan Palmen hautajaisista maaliskuussa 1986 tehtyä koostetta, jossa näin erään kyltin jota piteli kaksi surullisen näköistä -ehkä pakistanilaista miestä- jossa luki, varmaan sydämestä kummunnut, teksti: ”Du var ett ljus i tredje världens mörkhet” eli ”Sinä olit valo kolmannen maailman pimeydessä”.

Vuosikymmeniä Sveamamma on ottanut syleilyynsä yhä uusia ja uusia tulijoita. Totta kai ongelmat on tunnistettu jo viimeistään suomalaisten rynnätessä töihin sadoin tuhansin 70-luvulla. Kyllä Ruotsi ja ruotsalaiset ovat nähneet mutta, kun se ei ole hirvittävästi haitannut perusruotsalaisten elämää niin on otettu vastaan, koska ”olemmehan yksi maailman vauraimpia maita ja haluamme olla solidaarisia”.

Mutta taittuu se kamelin selkäkin, ja se alkoi murtua vuoden 2015 muuttoaallon myötä, kun Ruotsiin rynni 160 – 180 tuhatta uutta tulijaa, vaikka Ruotsi pakotti yli 30 000 heistä Suomeenkin.

Hulluus huipussaan

Kaksi vuotta sitten -en ollut uskoa silmiäni, kun SVT:n eli Ruotsin Yleisradion toimittaja kysyi Ruotsin Keskustapuolueen puheenjohtajalta, ”kuinka paljon Ruotsiin voidaan ottaa pakolaisia” niin Annie Lööf vastasi silmää räpäyttämättä: ”Neljäkymmentä miljoonaa”! SVT:n toimittaja näytti putoavan tuoliltaan, mutta jatkoi ja kysymyksellä ”kuinkahan se olisi mahdollista?” Johon Keskustan johtaja vastasi: ”Ruotsi on suuri maa kyllä tänne mahtuu.” Sen jälkeen pyöristyneen näköinen toimittaja vaihtoi puheenaihetta.

Pääministeri Stefan Löfven taas yllätti kansalaiset kommentoimalla Kiinan uiguurien, eli 9 miljoonaisen muslimiväestön väitettyä -voi olla tottakin – huonoa kohtelua, että ”kaikki uiguurit saavat jos haluavat turvapaikan Ruotsista”. Ja jos todella näin kävisi ja Kiinan muslimit muuttaisivat Ruotsiin niin se tarkoittaisi naapurimaamme väkiluvun kaksinkertaistumista ja Ruotsin muuttumista muslimimaassa muutamassa kuukaudessa. Tuskin noin suuren määrän majoittaminen nopeammin olisi mahdollista.

Kiinalaisille se varmaan sopisi muutoin paitsi heidän mielestään peruste on väärä, koska KKP eli Kiinan kommunistinen puolue -maan ehdoton johtaja- ei ”tietenkään sorra uiguureja”. Kun asiaa kysyttiin Ruotsin Vasemmistopuolue Kommunistien edustajalta, hän esitti vastakysymyksen: ”kuinkahan se olisi mahdollista ?” Tähän Löfven, eikä myöskään Keskustan puheenjohtaja ole vastanneet.

Kaiken kaikkiaan Ruotsissa nykyistä maahanmuuttopolitikkaa kannattavat enää aukottomasti demarit, Ympäristöpuolue ja Keskusta. Ja ennen muuta nk. tavallinen kansa alkaa olla varsinkin suurissa kaupungeissa aivan uuvuksissa ja jopa vihamielinen nykypolitiikka vastaan.

Ei koskaan ennen

Ei ole koskaan aiemmin tapahtunut Ruotsissa, että että jatkamista halunnut hallitus on kylmästi kaadettu. Meillähän esim. Aleksander Stubbin hallitus käytännössä kaatoi itse itsensä äänestelemällä omia esityksiään vastaan, ja sama sävel oli Juha Sipilän hallituksella, vaikka nuotit olivat toiset.

Nyt Löfvenin on ministeriöineen erottava, ja Ruotsissa järjestetään syksyllä uudet vaalit tai sitten yritetään neuvotella uudesta hallituksesta valtiopäivien puheenjohtajan johdolla. Tämä on mahdollista neljä kertaa. Jos ja kun uudet vaalit tulevat, niin valittava eduskunta istuu maan perustuslain mukaan vain vuoden ja taas on pidettävä uudet vaalit. Viime aikoina käydyt vaalit Euroopassa osoittavat, että vapauden tuulet puhaltavat Euroopassa: tuorein esimerkki on tuo Löfvenin dynastian kaatuminen ja meidän kunnallisvaalimme.

Kansat ovat saamassa tarpeekseen punavihreästä demokratian kaventamisesta, sananvapauden rajoituksista, holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta. lisääntyneestä väkivallasta kouluissa ja kaduilla, uskonnon mitat saaneesta ilmastohysteriasta, verovarojen syytämisesta Ranskan ja Saksan pankeille, ja vaikkapa Italian Mafian lihottamisesta.

PS.

Eipä olisi Keskustan punatukka Annika arvannut, että lukiessaan madonluvut VPK:lle tuli kaataneeksi ”oman luomuksensa”. Näin se on, että -ainakin joskus- ”maasta se pienikin ponnistaa”.

Seppo Huhta

2 Comments

 1. Huru-ukko
  21.6.2021 16:55

  Ei se löveeni mihinkään lähde, turha luullakaan. Onhan sillä viikko aikaa miettiä, että miten saisi ruåttalaisia vielä lisää kusetettua.. Siihen lähtöön tarvitaan isot sontarattaat, että löveenin saisi ulos kärrättyä.
  Tarkoittaa, että ans ku mä lipasen sitä hillotolppaa vielä.

  Vastaa
 2. juha II
  21.6.2021 21:28

  Ruotsin väistyvä pääministeri on ja oli yhtä tyhmä kuin Alexander Stubb, mutta ei samalla yhtä hullu kuin nyk. pääministeri Sanna Marin. Ja kuinka ollakkaan samasta tuholais-puolueesta kuin Stefan Löfven.

  Pois se, että Stefanin dissaaminen perustuisi tuntemaani pyhään luokkavihaan, jota perin harvoin ”porvarien” keskuudessa esiintyy samalla tavalla kuin vassareissa, jotka kautta maailman pyrkivät eliminoimaan poliittiset vastustajansa väkivallalla ja sensuurilla lopettaen vähintäinkin muut puolueet mielivaltaisilla sortolakiloilla.

  Löfven ei tunnetrusti ole koskaan ollut ”penaalin terävin kynä”. Se tiedetään varsin hyvin Ruotsissa aivan omankin puolueen sisällä niin, että hänestä on pyritty jo monet kerrat eroon, mutta Löfven on ”pysynyt kuin paska seinässä”.

  Ruotsi on niin kaheli aivan kuten Suomikin, etten laita latiakaan likoon sen puolesta, että Ruotsista tulisi ”Tanska”. Sen kyllä uskon, että sota tulee aivan kuten koko Euroopassa kunhan musulmaanit katsovat sen tulevan ajankohtaiseksi!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top