Loimaan bussikaappaus suli törkeäksi liikenneturvallisuuden vaarantamiseksi käräjäoikeudessa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1985 syntyneen miehen 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, pahoinpitelyn yrityksestä ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Syyttäjä vaati miehelle ensisijaisesti rangaistusta kaappauksesta, mutta syyte ei menestynyt käräjäoikeudessa.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut mies yritti joulukuussa 2018 linja-auton rattiin tarttumalla saada linja-auton ajamaan päin vastaantullutta toista linja-autoa. Linja-auton kuljettaja sai kuitenkin estettyä tekoa siinä määrin, että lopulta ainoastaan linja-auton peili osui toisen linja-auton takapäähän. Törmäys tapahtui varsin pienissä nopeuksissa, sillä kummankin linja-auton vauhti oli törmäyshetkellä alle 40 km/h.

Mies oli tullut linja-autoon Loimaan linja-autoasemalta. Kuljettajan mielestä hän oli hermostuneen ja agressiivisen oloinen. Hän ei myöskään suostunut useista vaatimuksista huolimatta  maksamaan matkalippua. Kuljettajan tarkoituksena oli poistaa matkustaja seuraavalla pysäkillä.

Mies ei oikeudessa juurikaan osannut selittää tekoaan. Hän kertoi olleensa pahalla päällä, koska oli joutunut pidätetyksi saatuaan kielteisen turvapaikkapäätöksen. Miehen mukaan hänelle oli tullut ”jonkinlainen olotila”.

Syyte kaappauksesta hylättiin käräjäoikeudessa pitkälti siksi, että teko oli lyhytkestoinen ja siksi sitä ei käräjäoikeuden mukaan voi verrata lentokoneen kaappaukseen, jossa kaappauspykälää yleensä käytetään.

Ehdollisen vangeusrangaistuksen lisäksi mies tuomittiin myös ajokieltoon, joka päättyy 02.11.2020. Ajokielto tuli kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä miehellä ei ollut linja-auton ajokorttia.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

4 Comments

 1. matt
  3.5.2019 10:17

  Terroristi saa päänsilityksen.!!!!!??

  Vastaa
 2. Nestori Lundahl
  3.5.2019 10:25

  Suomessa muslimin tekemä lentokonekaappaus tuomitaan kaiketi lentoliikenteen vaarantamisena pienillä sakoilla.
  Turvallista matkaa!

  Vastaa
  1. Minä
   3.5.2019 15:54

   Saanee saman tuomion kuin lentokoneessaseisoja, jos oikein kovan tuomion saa.

   Vastaa
 3. NWO
  3.5.2019 10:48

  lol tätä maata, ei voi kun nauraa

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top