Loppiaisesta loppiaiseen, -miten mielenosoituksen sanoma torjutaan muuttamalla tilanne mellakaksi

”Valtaosa paikalla olevista on rauhallisia kaupunkilaisia, mutta muutama kymmenen osallistujaa pyrkii aiheuttamaan häiriöitä. Ketään ei ole pidätetty, poliisin edustaja jatkaa.”

Lainattu lause sopii moneen tapahtuneeseen tilanteeseen, mutta kerron vasta lopuksi, mistä lainaus on otettu. Tarkastelemme ensin loppiaisia 2021 ja 2022.  -Niissä on silminnähdenkin paljon yhteisiä piirteitä.

Tämän vuoden loppiaisena kazakhstanilaiset hirmustuivat äkillisestä autoliikenteen ja kotitalouksien käyttämän polttoaineen, nesteytetyn maakaasun (LPG:n) hinnan tuplaamisesta, ja lähtivät kaduille. Ensin oli rauhallisia mielenilmaisu-kokouksia. Eräällä paikkakunnalla pystytettiin leiri torille, ja siellä kokoonnuttiin päivittäin. Ihan normaalia protestointia, ja kun aihe kosketti kaikkia, protestit saivat kannatusta.

Kazakhstania on hallittu harvainvaltaisesti, pienen sisäpiirin toimesta, jo 30 vuotta, ja puikoissa ovat samat henkilöt, jotka hallinnoivat Kazakhstania jo Neuvostoliiton aikana. Tyytymättömyyttä on kerätty ja kerätty, kunnes se sai tilaisuuden purkautua. Paikallinen oligarkia reagoi, ja Iltasanomat kertoi tänään miten:

Ulkopoliittisen instituutin tutkijat Kristiina Silvan ja Johanna Ketola arvioivat julkaisemassaan kommentissa, että protestit muuttivat luonnettaan sinä aikana, kun Kazakstanin hallinto päätti sulkea internetin. ”Rauhanomaisten mielenosoittajien lisäksi katumielenosoituksiin liittyi väkijoukkoja, jotka ryöstelivät kauppoja, polttivat autoja, valtasivat hallintorakennuksia ja hyökkäsivät poliisia vastaan. Tämänhetkisen tiedon varassa näyttää siltä, että eliitin keskeisiin jäseniin kytkeytyvät rikollisryhmät toivat paikalle osan väkivaltaisista mielenosoittajista.

Väkivallantekijöiden soluttaminen mielenosoittajien joukkoon palvelee kahta asiaa:

 • Tavalliset rauhalliset kansalaiset, jotka ovat tulleet ilmaisemaan mielipidettään jostakin epäkohdasta, saadaan pelästymään, ja poistumaan. Mielenosoitusliike tyrehtyy.
 • Vallanpitäjä saa käyttökelpoisen syyn tuoda kaduille oma väkivaltakoneistonsa, ja jos ei se riitä, voidaan lainata ulkomailta.

Että tämä juuri toteutui Kazakhstanissa, se on selvinnyt uutisia seuranneille, mutta mitä tapahtui Washington DC:ssä 06. tammikuuta 2021:

Valkoisen talon kansliapäällikön Mark Meadowsin mukaan yli 100 edustajainhuoneen jäsentä aikoo vastustaa valitsijamiesten vahvistamista kongressin yhteisistunnossa 6. tammikuuta, ”Meillä on nyt yli 100 edustajainhuoneen jäsentä ja tusina senaattoria, jotka ovat valmiita puolustamaan vaalien rehellisyyttä ja vastustamaan (vääristeltyjen valintojen) sertifiointia. On aika taistella vastaan”, kirjoitti Meadows twiitissään 2. tammikuuta. (linkki)

Kansliapäällikkö Meadows paljasti, mikä oli presidentinvaalit -tai ainakin ääntenlaskennan- hävinneen Donald Trumpin tiimin suunnitelma: Estää osavaltioiden lähettäminen valitsijamiesvaalien tulosten sertifiointi, ainakin niiltä osin kun on näyttöä ääntenlaskennan manipuloimisesta tai äänioikeudettomien äänestämisistä tms. moitteenaiheista. 03.01. päätös strategiasta oli tehty, kertoo kansliapäällikkö, ja oli hyvät mahdollisuudet voittaa 06.01.

Kuitenkin 06.01. jokin muu asia nousi shokeeraavaksi uutiseksi, ja teki kongressinjäsenille ja senaattoreille erittäin hankalaksi tukea Trumpin tiimin hanketta. Näyttää siltä, ettei se tapahtunut ilman hämärien miesten hyvää apua.

Trumpia symppaava media on marssittanut estradille tusinoittain outoja hahmoja, jotka on bongattu Capitolilla 06.01. 2021 otetuista videoleikkeistä. Siellä on BLM-agitaattoria, ammattiprovokaattoria, ja muuta sakkia, joka on aiemminkin nähty säätämässä siellä missä on tapahtunut jotain hämärää. Lukija ei tiedä, ketä uskoa, -joten katsotaan kuka hyötyi. -Entinen kansliapäällikkö taitaakin tietää, kuka hävisi 06.01.-skaban.

…Mutta muutama kymmenen osallistujaa pyrkii aiheuttamaan häiriöitä

Tuonhan me totesimme jo sekä Capitolin että Kazakhstanin Almatyn joukkokokoontumisista: Suurin osa oli tullut protestoimaan omana kokemassaan asiassa, ja aikoi vakaasti käyttäytyä rauhallisesti, kuten olivat ilmeisesti tehneet koko elämänsä ajan. -Eihän tyytymättömyyden ja protestoinnin aiheena ollut mikään äärijuttu, vaan tavallisten ihmisten elämään liittyvät asiat, -kuten polttoaineiden hinta Kazakhstanissa.

Siteeraamme uutista 25.04. 2014, ja tapahtumapaikkana oli silloin Helsinki:

Poliisi joutui turvautumaan voimakeinoihin mielenosoituksessa Helsingissä: Kymmenet osallistujat ovat aiheuttaneet järjestyshäiriöitä Helsingissä koolla olevassa mielenosoituksessa. Nyt saa riittää -mielenosoituksen tarkoituksena on ilmaista tyytymättömyyttä Suomen poliittiseen tilaan. Yle.

Lehti jatkaa:

Helsingin keskustassa järjestettävässä mielenosoituksessa on koolla satoja (järjestäjän mukaan 1000-2000) osallistujia. Nyt saa riittää -mielenosoituksen tarkoituksena on tuoda julki kansan tyytymättömyys maan nykyiseen poliittiseen tilaan. Poliisin mukaan tapahtuma on sujunut pääosin rauhallisesti. Välikohtauksilta ei kuitenkaan ole vältytty. (Sama linkki)

Meillä on tässäkin esimerkissä rauhallinen mielenosoittajien enemmistö, ja muutama väkivaltainen häirikkö. Extran toimittaja selvitti ”Nyt Saa Riittää” -mielenosoitusten taustaa. Vuonna 2014 Suomessa oli hyvin edustava hallituspohja, mukana mm. Vasemmistoliitto. Vasemmiston (puolue-sidonnaiset) aktiivit olivat yleensä olleet taustalla, kun noudatettua porvarillista talouspolitiikkaa yms. vastaan oli mieltä osoitettu, mutta ei enää keväällä 2014. Silloin heidän puolueensa oli hallituksessa, jota ei sopinut vastustaa, vaikka se teki aivan samaa kuin edeltäjänsäkin.

Siispä katu oli vapaa ei-puoluesidonnaisille vasemmistolaisille, jotka saivat kokoon NSR-tiimin. Tarkastelussamme näyttää siltä, että heille tehtiin sama jippo, kuin ulkomaisissa esimerkeissämme. Silloinen NSR-organisaattori on kertonut Extran toimittajalle: Häiriköivä porukka aloitti jo Aleksilla liikkeiden ikkunoiden särkemisen, pyrki kaikin tavoin huonontamaan yleisölle mielenosoituksesta muodostuvaa kuvaa. He eivät olleet NSR-miekkareiden tavanomaisia osallistujia. Saimme selville, että he olivat tamperelaisia. Tampereella olikin siihen aikaan jonkinlainen ”aivan pimee” äärianarkisti-poppoo.

Näin siis kertoi mukana ollut. Joku oli siis tuottanut paikalle yllytyshulluja, joilla ei ollut käsitystä paikallisista mielialoista, eikä siitä miten on tavattu toimia. Muuta kautta tiedämme tällä rähinäporukalla olevan poliittisia yhteyksiä jopa Atlantin taakse, -he ovat tilanneet sieltä esitelmöitsijöitä- ja heiltä löytyy verkostoitumista suomalaiseen establishmentiin jopa lobbarifirma-tasolle, -voitteko kuvitella!

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä

Näinpä kansalaisaktivismi mitätöidään ja hallintoalamaiset pelotellaan takaisin puuduttavaan passiivisuuteen, käyttäen klassista menetelmää. Muistakaa, kun menette mieltä osoittamaan, että tyhjät tynnyrit kolisee eniten.

Luettavaa:

 • Iltasanomat 16.01. 20221,
 • Linkki kansliapäällikkö Mark Meadowsin lausuntoon 03.01. 2021,
 • Yle 25.04. 2014.

Entinen tiedustelujohtaja sanoo: Trumpilla hyvät mahdollisuudet kumota vaalitulos

”Todisteita vaalipetoksista ei ole”, mutta niiden esittäjät altistetaan painostukselle

Murentuuko ennakkotuomio Trumpin syyllisyydestä yhä useamman vasemmisto-aktiivin löytyessä Capitoliin hyökänneestä joukosta

Capitol Hillin mellakka, mitä opittavaa

1 Comment

 1. Obelix
  17.1.2022 13:56

  ”Loppiaisesta loppiaiseen, -miten mielenosoituksen sanoma torjutaan muuttamalla tilanne mellakaksi

  …Mutta muutama kymmenen osallistujaa pyrkii aiheuttamaan häiriöitä

  Tuonhan me totesimme jo sekä Capitolin että Kazakhstanin Almatyn joukkokokoontumisista: Suurin osa oli tullut protestoimaan omana kokemassaan asiassa, ja aikoi vakaasti käyttäytyä rauhallisesti, kuten olivat ilmeisesti tehneet koko elämänsä ajan. -Eihän tyytymättömyyden ja protestoinnin aiheena ollut mikään äärijuttu, vaan tavallisten ihmisten elämään liittyvät asiat, -kuten polttoaineiden hinta Kazakhstanissa.”

  Alla olevassa linkissä ihmetellään ihan tarkalleen samaa riehumista ja (poliittista)röyhkeyttä, kuin tässäkin jutussa kuvaillaan:

  ”Muuta kautta tiedämme tällä rähinäporukalla olevan poliittisia yhteyksiä jopa Atlantin taakse, -he ovat tilanneet sieltä esitelmöitsijöitä- ja heiltä löytyy verkostoitumista suomalaiseen establishmentiin jopa lobbarifirma-tasolle, -voitteko kuvitella!”

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top