Lukashenka aloitti uuden virkakauden salaa

Valkovenäjän kiistanalaisilla vaaleilla uudelle virkakaudelleen, kuudetta kertaa, valittu presidentti Aleksander Lukashenka on tänään vannonut virkavalan luotetun avustajajoukon läsnäollessa. Tavanomaisia juhlallisia virkaanastujaisia ei ole pidetty.

Valkovenäjän virallisen uutistoimiston BelTA:n mukaan tilaisuuteen kutsuttuja oli ”useita satoja”. He ovat olleet ylempää hallintoa ja virkamiehiä. Tilaisuus pidettiin tänään ilman julkista ennakkotietoa, ja pääkaupungissa Minskissä kerrotaan olleen liikennerajoituksia.

Aljaksandr Lukashenka on istunut Valkovenäjän presidenttinä 26 vuotta. Hän on 66-vuotias, ja koulutukseltaan kolhoosinjohtaja. 09.08. pidettyjä vaaleja on arvosteltu mainpuloiduiksi, ja oppositiojohtaja Svyatlana Tsikhanouskaja on ilmoittanut opposition pitävän virkaanaastujaisia laittomina. Useat Euroopan valtioiden johtajat tukevat opposition kritiikkiä. Myös toimenpiteet mielenosoitusten tukahduttamiseksi ovat herättäneet arvostelua Valkovenäjällä ja Euroopassa.

Valkovenäläisten nimien kirjoitusasu mediassa vaihtelee.

Virkaanaatujaisista: Https://t.me/motolkohelp/14221

1 Comment

 1. Vanhva johtaja ylläpitää rauhaa
  23.9.2020 14:59

  Jos näissä vaaleissa olisi presidentti vaihdettu, niin sen jälkeen valkovenäjä olisi ollut anarkian kourissa. Katsokaa historiaa miten on käynyt valtioiden joissa on ollut vahvat johjajat- Libyassa oli Gaddafi jota kansa rakasti koska hän ajoi kansalaisten etua. Irakissa oli Hussein jota kaikki eri sodut suorastaan pelkäsivät. Filippiineillä on Duterte joka on käskenyt armeijan ampumaan hänet sinä päivänä kun hän ei aja kansalaisten asiaa. Venezuelassa oli Hugo Savez joka kansallisti maan rikkauksia ja toi kansalle parempaa tulevaisuutta.

  Kaikki maat joissa on ollut vahvat johtajat ovat olleet rauhallisia ja kansan talous on vahvistunut. Ei ehkä yhtä nopeasti kuin johtajien, mutta parempaan suuntaan ollaan menty koko ajan. Hidasta kiiruhtamista. Mutta kun nuo johtajat on saatu syrjäytettyä, yleensä tappamalla, niin sen jälkeen maissa on alkanut sekasorto ja anarkia. Sama olisi odotettavissa myös valkovenäjällä.

  Joten, antaa ajan kulua. Kyllä se valkovenäjäkin vielä on valmis demokratiaan kun aika koittaa. Ettei käy kuten Venäjälle Jelsinin aikakaudella.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top