Lukashenka sunnuntain mielenosoitusten ajan piiritettynä palatsissaan, uhkaa nyt armeijan väliintulolla (VIDEO)

Valkovenäjän kyseenalaistetuilla vaaleilla uudelleenvalittu presidentti Aleksandr Lukashenka pysytteli valtiollisen uutistoimiston BelTA:n mukaan koko sunnuntain joukkomielenosoitusten ajan aseistettujen sotilaiden suojaamassa hallintopalatsissaan. BelTA on myös tänään jakanut presidentin 22.08. Grodnossa pitämän puheen, jossa hän mainitsi armeijan käytön Valkovenäjän tilanteen ratkaisemiseksi.

Presidentin tiedottaja Natalya Eismont kertoo uutistoimistolle, että Lukashenka pysyi sunnuntaina hallintorakennuksessaan Itsenäisyyden Palatsissa, jotka mielenosoittajat saartoivat ja armeija vartioi aseet näkyvillä. Aiemmin sosiaalisessa mediassa levinnyt video Lukashenkan helikopterimatkasta ei ole tiedottajan mukaan pakoreissu, vaan Minskin tilanteen tarkastelua ilmasta käsin.

BelTA: Presidentti määräsi helikopterin käyttöönsä ja lensi kaupungin yllä. ”Hän katsoi niin sanottua mielenosoitusta ylhäältä. Hän piti tilanteen hallinnassaan. Palattuaan Itsenäisyyspalatsiin valtion päämies kiitti ensimmäiseksi henkilöstöä, joka puolusti palatsia. Hän puhui myös mellakkapoliiseille ja kiitti heitä ”, Natalya Eismont kertoi.

Puhuessaan sotilaille Grodnossa 22.08., Valkovenäjän länsirajalla, Lukashenka selitti tilanteen NATO-maiden sotilaalliseksi uhkaksi, erityisesti Puolasta ja Liettuasta, ja julisti käyttävänsä armeijaa valtansa säilyttämiseen.

BelTA: Hänen (presidentin) mukaansa Valkovenäjän vastustajat painostavat maata kaikilla rintamilla – sekä sisä- että ulkopuolella. ”He yrittävät murtaa ja pelotella meitä sisäpuolelta. Rajan toisella puolella he uhkaavat meitä avoimesti”, Aleksandr Lukašenko sanoi.

Alempana twiitti-videoita rynnäkkökiväärillä aseistautuneesa Valkovenäjän presidentistä helikoptereineen. Tilanne Valkovenäjällä jatkuu kiristyneenä.

Puhe Grodnossa 22.08:

Kun ei kuullemma Innan jakama video kelpaa, otetaan sama Ruptlyn kautta:

5 Comments

 1. murre riepunen
  25.8.2020 09:17

  Taitaapi Lukasenkolla olla sama kohtalo kuin eräällä Romanian johtajalla. 1989 jouluna arvostuksensa kadottanut ( jos sitä olikaan ) ammuttiin pimeällä kujalla reikiä tayteen, muija meni samalla. Cauceskun tarina loppui kerta pamauksella, niin siinä käy Lukasenkollakin.

  Vastaa
 2. Lupauksia, lupauksia
  25.8.2020 09:51

  Nyt pitää ymmärtää että venäläiset eivät uhkaile, he antavat lupauksia.

  Jos venäläinen sanoo sinulle että:”Ensi kerralla kun tulet tänne minä tapan sinut”, niin se ei ole uhkaus. Ensi kerralla kun menet sinne niin hän tappaa sinut. Ja vaihtoehtoisesti tässäkin tapauksessa. Armeijalla ei uhata vaan kerrotaan että armeija tulee puuttumaan asioihin jllei järjestys palaa.

  Tämä on asia joka suomalaisten on vaikea ymmärtää. Monet sanovat että venäläiset uhkaileva paljo. Ei, sielä maassa ei uhkailla. Sielä kerrotaan miten asiat on. Kuten tässä ydinjupakassakin. Putinhan sanoi että ”Jos maahamme tulee yksikin ydinohjus niin vastaamme samalla mitalla, emme vain sinne mistä ohjus ammuttiin vaan myös sinne mistä käsky tuli”. Eli Amerikan yhdysvaltoihin. Ja sen jälkeen tämä ydinuhkailu Venäjää kohtaan loppui.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.8.2020 11:42

   Lukashenka on nyt vaan menettänyt koko legitimiteettinsä: Lymyilee aseistettujen sotilaiden takana kansalaisiaan, ja Venäjältä pyytää sotilaallista apua, -valkovenäläisiä vastaan. Tekis johtopäätökset, ja muuttais vaikka tänne ”Sinivalkovenäjälle” missä kansa ei kapinoi.

   Vastaa
  2. Orang Utang
   25.8.2020 13:03

   > Jos venäläinen sanoo … Ei, sielä maassa
   > ei uhkailla. Sielä kerrotaan miten asiat on.

   Mannerheim ymmärsi tuon ja hän olisi selvinnyt sodasta paljon vähemmin menetyksin. (Muutama saari menetyksenä ja paljon Karjalaa palautuksena.)

   Mannerheimilla muuten oli salainen suora yhteys Staliniin.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    25.8.2020 15:14
    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top