Lukijalta: Turun piiskanvaalista (sic!)

Turun hiippakunnan piispan valinta aiheuttaa voimakkaita mielipiteitä kirkon sisällä. Lukijamme, joka on lähellä kirkon toimintaa kirjoitti Extralle tunnelmista.

Lukija  analysoi ko. asetelmaa:

Suomen virallisessa kirkossa, sen Turun hiippakunnassa valitaan muutaman viikon kuluttua uusi piispa. Arkkipiispan apupiispa, oikeastaan hänen kahvinkeittäjänsä. Mutta koska palkka on kova ja piispan titteli herättää arvostusta,  virkaan hakijoita on ilmaantunut, jos nyt ei pilvin pimein niin kuitenkin seuraavat neljä.

1) Ensimmäisenä ehätti ilmoittautumaan kisaan  jo kaksi vuotta ennen nykypiispa Kallialan eläkeilmoitusta Kaisa ”Kari” Huhtala Porista periaatteella ”varhainen lintu nappaa madon”. Hän on kylmän laskelmoiva, ja hänellä on erinomainen uraohjuksen näkökyky:
Hänen päämääräänsä palvelevat hylsyn saaneiden hyysäämiset Porin Väinölän kirkossa kuin myös julkaistut parkumiset heidän kääntymisistään. Julkisuus on taattu ja Kaisa taas lähempänä suurta tavoitettaan.
Huhtalan Kaisa vedättää itseään määrätietoisesti kohti piiskan / arkipiiskanistuinta. Piiskan ja arkipiiskan valitsevat nimittäin vain harvat ja valitut kirkon johdossa. Siinä joukossa on jo tyhmyys tiivistynyt, kuten hra mäkisen taannoinen valinta osoitti. Ja tihenee vain.

2) Vasta kuluneena kesänä tuli muita kiertoradalle.
Ekana heistä Heikki ”Kuka” Arikka. Helsingin Malmilta. Hän on kokkarien ehdokas ja pelkkä statisti. Suurempi merkitys on sillä, kenelle hän  ”testamenttaa” äänensä toisella kierroksella.

3) Pian tämän jälkeen heräsi jakkupukusuvakkikuoro. Täytyyhän  kisassa olla varma nuorehko naisvaihtoehto jo pelkästään ”tasa-arvon” vuoksi.
Sitäpaitsi Mari ”Makee” Leppäsen (Turku) lasketaan saavan paitsi ko. riivinrautakuoron kannatuksen, myös vanhempien miesten, joita hänen uskotaan vetävän puoleensa kuin hunaja kärpäsiä.

4) Ainoana kisaan pyydettynä – ei pyrkyrinä – tuli mukaan Jouni ”Jone” Lehikoinen Turusta.  Monessa liemessä keitetyn  Jounin takavuosien murjaanihyysäykset lienevät jo mennyttä aikaa. Sensijaan hän taitaa olla ainoa vaihtoehto edellisille, koska hän lausui esim: Kirkollinen avioliitto on  vain miehen ja naisen välinen!

Lukijan arvio: Eka kierroksella putoavat Heikki ”Kuka” ja Mari ”Makee”.
Sitten valinta on Kaisa ”Karin” ja Jouni ”Jonen” välillä. Sattumapeliä. Mutta olishan se signaali, jos kirkossa vielä joku piispa uskois´ ihan vanhanaikaisen oikeasti!

8 Comments

 1. Orang Utang
  13.10.2020 15:23

  > jos kirkossa vielä joku piispa
  uskois´ > ihan vanhanaikaisen
  oikeasti Uskovainen
  ihminen on valtion kannalta „ongelmallinen”:
  Hän ei pelkää kuolemaa; ei
  vaikka minkä­laisella korona-niska­laukauksella
  uhattaisiin.
  Valtion on syytä pelätä niin kauan kuin yksikin uskova ihminen on elossa, koska kipinän saatuaan usko voi levitä kuin kulo­valkea.

  Vastaa
 2. Orang Utang
  13.10.2020 15:24

  > jos kirkossa vielä joku piispa uskois´
  > ihan vanhanaikaisen oikeasti

  Uskovainen ihminen on valtion kannalta „ongelmallinen”: Hän ei pelkää kuolemaa; ei vaikka minkä­laisella korona-niska­laukauksella uhattaisiin.

  Valtion on syytä pelätä niin kauan kuin yksikin uskova ihminen on elossa, koska kipinän saatuaan usko voi levitä kuin kulo­valkea.

  Vastaa
 3. Petri
  13.10.2020 16:55

  Suurin osa kristinuskoon perustuvista kirkoista näkee avioliiton miehen ja naisen väliseksi. Ainoastaan maat, joissa on annettu sekopäisille anarkistiyhteisöille olemassa olemisen mahdollisuus…ovat alkaneet noudattamaan näiden sekopäiden tahtoa! Maamme on ajautumassa katastrofiin ja siihen eivät ole syypäitä perinteisten arvojen kunnioittajat. HERÄTKÄÄ hyvät kansalaiset!

  Vastaa
 4. Kalergi-suunnitelma
  13.10.2020 19:20

  Käärme on luikerrellut kirkonkin ovesta sisään: SETA-pervertikkopapit, jotka tosiallisesti soveltavat neuvostobolsevikkien toimesta ATEISTISTEN Frankfurtin yliopiston kommunisti-sosiologien 1920-30-luvuilla laatimaa ohjeistusta: http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

  ”Totuuden henki johda sinä meitä…harhaan!” eli kuinka kulttuurimarxismin henki täytti valtionkirkon”,
  https://sarastuslehti.com/2013/02/07/totuuden-henki-johda-sina-meita-harhaan-eli-kuinka-kulttuurimarxismin-henki-taytti-valtionkirkon/

  Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittanut ja johtanut saksalainen Willi Münzenberg kiteytti Frankfurtin koulukunnan pitkäaikaisen operaatiosuunnitelman näin:

  ”Me teemme Lännen niin korruptoituneeksi, että se löyhkää.”

  Nuo SETA-pervertikkopapit toteuttavat juuri tuota kommunistien suunnitelmaa lännen mädättämällä tuhoamiseksi.

  Vastaa
  1. Kalergi-suunnitelma
   13.10.2020 19:23

   Mätä löyhkää niin että ellottaa ja yököttää:

   ”Papit ilahduttivat Oulun Pride-kulkueessa”,
   https://rauhantervehdys.fi/2018/07/papit-ilahduttivat-oulun-pride-kulkueessa/

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    24.10.2020 16:26

    Oliko kulkueessa sarvipäinen hahmo mukana? -Silloin ymmärrän asian.

    Vastaa
 5. Kalergi-suunnitelma
  13.10.2020 19:49

  Pieni takapakki viherkommunistien SETA-pervetikoille:

  ”Sukupuolineutraaleista vessoista kipakkaa palautetta – TAYS palautti pikavauhtia miehille ja naisille omat WC:t”,
  https://www.kansalainen.fi/asiakkailta-kipakkaa-palautetta-tays-muutti-sukupuolineutraalit-vessat-pikavauhtia-molemmille-sukupuolille-sopiviksi/

  Vastaa
  1. Petri
   14.10.2020 01:59

   Jep!

   Nostin tuon asian esille ja vihjasin Kansalaisen toimitukseen, kun asia vaivasi.

   Pääaulan(TAYS) avautuessa n. vuosi sitten oli vessat tunkaistu yhteiskäyttöön. Ei mennyt pitkään, niin huomasin, että oviin oli ilmestynyt erikseen miessymboli ja nais-symbolit…tai jotain sinne päin. Selvisi, ettei karvaranteiden ”rouvat” ja mustalaisrouvat voineetkaan käyttää vessaa! Palautetta alkoi tulvia juuri ed.main. kohderyhmiltä, niin eipä aikaakaan ja perinteiset vessat oli palautettu!

   On se vaan kumma, että näiden alkukantaisten kylttyyrien edustajien sana on laki ja silloin alkaa tapahtua. Se, että miellytetään karvaranteiden rouvia, niin silloin taivutaan perinteisiin ja pikaisesti. Sen sijaan kantaväestön perinteitä vaalivia mielipiteitä ei kuunnella, vaikka heitä on kuitenkin valtaosa kansasta. Pienet psyykkeeltään sekaisin olevat anarkistiset miniatyyrivähemmistöt heiluttavat tahtipuikkoa, mitä sairaammilla ideoilla. Tähän täytyy saada loppu. ÄÄNESTÄKÄÄ Perussuomalaisia kaikissa vaaleissa. Haluamme maamme palaavan entiseen loistoonsa, jossa naisten ei tarvitse pelätä kävellessään iltahämärässä ja nainen on nainen, kuin myös mies on mies!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top