Lukutaidon puute -uhka yhteiskunnalle

Suomalainen arvopohja näissä asioissa on betonia ellei kalliota mutta, kun ne jotka kouluissa hääräävät perustavat omansa lahoon lattiaan.

Tosiasioiden kieltäminen on kaiken tyhmyyden alku. On niin saamarin kuvottavan huvittavaa, kun nämä suomelat  ja anderssonit väittävät ja väittävät, että asiat eivät ole niin kuin ne ovat ja varsinkaan he eivät myönnä, että miksi ne ovat niin kuin ovat, koska heidän mielestään se on rasismia.

Paapomisesta saavat kärsiä ne jotka apua eniten tarvitsisivat

On vain niin, että tuolla hömpötyksellä ei saada mitään aikaiseksi -niin kuin on nähty. ”Kiva koulu”, jolla piti estää väkivalta oli surkea räpellys sekin. Tosiasiassa hanke pyrki tekemään kiusaajasta uhrin, ja ennen muuta tuosta paapomisesta saavat kärsiä ne jotka sitä apua eniten tarvitsisivat. Mutta niin kauan, kun naisopettajia ei tartte totella, ja ”säälivitosia” jaellaan vuosi toisensa perään, -siis nuorille jotka ovat ysillä vaikka taso on neljäsluokkalaisen jos sitäkään- niin kauan tulijat jäävät yhä kauemmaksi olijoista.

Tosiasia kun on, että 15-20 vuoden kuluttua -viimeistään- olemme yhteiskunnassa jossa automatisaatio, digitalisaatio ja robotisaatio ovat vieneet vähintään neljänneksen nykyisten työpaikkojen määrästä. Uusia tulee, mutta niihin tarvitaan vähintään ammattikorkeasta saatu koulutus. Kun oppilas on kieli-, ammatti-, luku-, kirjoitus- ja tapataidoton, niin mitähän luulette että seuraa, kun meillä on usean sadantuhannen joukko joka ei osaa edes lukea.

En jaksa uskoa, että istuskelevat kaupungin vuokra-asunnoissa ja vuodesta toiseen vain tuijottavat vastapäisen talon seinää. Minusta on selvä, että vihervasemmisto hakee -ainakin atavistisesti- uutta sisällissotaa. Ja, vaikka kaikki Anderssonin ja Suomelan kanssa erimieltä olevat vietäisiin montun syrjälle, niin ei se perusongelmia mihinkään muuttaisi.

Lukutaidon heikkeneminen on todellakin ongelma johon on tartuttava lujasti, eikä siitä säälillä selvitä.

Seppo Huhta

8 Comments

 1. Hullut tytöt pois hallinnosta
  20.1.2022 14:27

  Meille on muodostunut melkoinen pississukupolvi 1980 -luvulla ja sen jälkeen syntyneistä tytöistä. Jumaleissön kun niillä on realismi hukassa ja päässä liiraa ja pahasti.

  Vastaa
 2. Obelix
  20.1.2022 14:56

  ”Lukutaidon heikkeneminen on todellakin ongelma johon on tartuttava lujasti, eikä siitä säälillä selvitä.” Eikä tuo lukutaitokaan välttämättä aina mitään auta, ellei muutama oleellisesti _ratkaiseva_ perusedellytys täyty ennen sitä!

  Vanha armeijan aikainen kouluttaja vääpelini, totesi aikoinaan kohtaamansa – aukottoman tyhmyyden edessä – lukutaidosta seuraavaa: Mies osaa lukea ja mies osaa jopa kirjoittaa, mutta mies ei ymmärrä mistään mitään => mies on B-mies.

  Vastaa
 3. Woke kulttuurin Demokratia käsitys
  20.1.2022 15:09

  valtamedia toimittajien demokratia käsitys uhkaa demokratiaa

  suomen kuvalehti
  Yhdysvaltain republikaanit mielistelevät yhä Trumpia ja valehtelevat roikkuakseen vallassa –
  kannattaako puolue enää demokratiaa?

  LEENA SHARMA

  tässä demokratiaa mikä ei ilmeisemmin ole demokratiaa
  vaan suuri** nazien *kosto
  ja epä demokraattinen hyökkäys miestäsi vastaan
  Eduskuntavaalit Jussi Niinistö
  2011: 4 911 ääntä (Uudenmaan vaalipiiri, valittiin, PS
  2015: 11 767 ääntä (Uudenmaan vaalipiiri, valittiin, PS
  2019: 3 200 ääntä (Uudenmaan vaalipiiri, ei valittu,** siniset**

  Sharman isä on intialainen ja äiti suomalainen.[Sharma avioitui
  EX perussuomalaisen puolustusministeri Jussi Niinistön kanssa kesäkuussa 2015

  Ja siitäkö katkeroituneena nämä anti trumph jutut
  siis s jos ex joe bilden äänestäjä demari
  äänestää tulevissa vaaleissa trumphia
  hän ei enää edustakaan demokratiaa Vaan sen vastustajaa
  niinkö LEENA SHARMA

  Vastaa
 4. Snif
  20.1.2022 15:32

  Jos nyt olisi Ryti presidenttinä niin koko suomi olisi täysin vapaa 3 maailman teroristeista, sääli että tuo upea päämiehen jälkeen suomessa ei ole ollut ainuttakaan isänmaan puolella olevaa presidenttiä eikä myöskään hallitusta.
  Kekkonen ei ollut isänmaan puolella vaan täysin sen aikaisen neuvotoliiton äpärä.

  Vastaa
  1. Puolueeton
   20.1.2022 18:36

   Ryti uskoi Saksan voittavan sodan ja tämä johti suureen vahinkoon maallemme. Kekkonen arvioi, millä keinoin Suomi välttäisi joutumisen kommunistiseksi valtioksi, ja tämä johti suureen menestykseen, joka nyt on katoamassa tai on jo kadonnut. Tarvitaan aivan uutta ajattelua, että velat saadaan maksettua ja suomalainen kulttuuri nousuun.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    20.1.2022 19:00

    Ryti ei uskonut Saksan voittavan sotaa. Se positiivinen mahdollisuus, joka 1940-luvulla toivottiin, oli lännen järkiintyminen ajoissa: Suomi kävi 1939-40 sotaa yksin Saksan ja länsiliittoutuneiden tukiessa passiivisesti Stalinia. 1941-44 kävimme jo sotaa maailmansodan jälkeisessä (1949-1991) asetelmassa. Siis länsi vastaan bolshevismi. Jos Saksa auttoi, siitä kiitos heille.

    Ei ollut meidän syymme, että länsi oli wokettanut (jo silloin) itsensä pihalle todellisuudesta, ja tuki kommunismia.

    Vastaa
 5. seant
  20.1.2022 16:31

  Kyllä Suomessa syntyneiden joiden vanhemmat ei puhu suomea tai ruotsia, niin lapsi pitäisi tukien menettämisellä pakottaa päiväkerhoon muutamaksi tunniksi, jotta lapsi osaa kieltä kouluun mennessä. Näin Norjassa pyritään toimimaan.

  Vastaa
 6. juha II
  20.1.2022 21:01

  Valkoisten ÄO on laskenut menneistä ajoista 15 pojoa!

  Koko ihmiskunta taantuu kehittyneissä maissa niin fyysisesti kuin älyllisesti. Kehitysmaat on taannutettu umpityhmällä ”kehitysavulla”, joka ei tue yhteiskuntien omaa teollista ja maataloudellista yhteiskunnallista kehitystä niin kuin Suomenkin on ollut noustava pohjalta kahden sodan jäljiltä maatalousvaltiosta teollistuneeksi yhteiskunnaksi.

  Ennen oli nähtävä työtä ja vaivaa. Nyt riittää kun pierii valmiin ääressä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top