Maahanmuuttajien -etenkin somalien työllisyysaste edelleen surkea

Olen vuosien mittaan tiedustellut sitä miksi meille tulevat -muut kuin tutkijat Intiasta tai Kiinasta ja muualta kolmannesta maailmasta työllistyvät todella huonosti.

Totta on, että poikkeus ”vahvistaa säännön” eli vietnamilaisten työllistyminen on ollut venepakolaisuuden ajoista lähtien vähintään suomalaisten tasoa. Kukaan ei ole kyennyt perustelemaan sen kummemmin kuin, että tässä maassa on liian paljon työikäisiä maahanmuuttajia jotka ovat luku-, kirjoitus, ammatti-, kieli- ja tapataidottomia.

Ei ole pakko jos ei taho

Näin ovat jo varmaan vuosikymmeniä ajatelleet liian monet somalit ja suuri osa heidän jälkeläisistään, joita molempia alkoi tulla maahamme vuonna 1990. Meillä on puhuttu loputtomiin ”kotouttamisesta”, kun suuren osan tänne tulleista kohdalla olisi pitänyt puhua ja pitää puhua ”kotiuttamisesta”. Somaleista puhuttaessa täytyy muistaa, että jostain syystä he ovat olleet aina vihervasemmiston ”erityissuojelussa”. Somalit ovat käyttäneet saamaansa ”asemaa” hyväkseen eli varsin monet -siis vaikka ovat tulleet Suomeen pakolaisina, ”turvapaikanhakijoina” käyvät lomailemassa Somaliassa ja jopa niin, että kaupungilta saadun vuokra-asunnon he edelleen vuokraavat lomansa ajaksi. Mutta jos joku puuttuu tuohon tai ihmettelee korkeaa työttömyyttä niin somalit itse ja tietenkin vihervasemmistolaiset politiikot huutavat kovaan ääneen: ”rasismia,rasismia !” Ja tämä joukko Afrikan Sarvestä tänne ilmestynyt ja vieläkin valuva on huomannut jo aikaa sitten,että esim. ei ole pakko kotoutua jos ei taho. Mutta tätä vihervasemmisto ei ole halunnut toistaiseksi myöntää. Vaikka nyt näyttäisi olevan pieniä merkkejä siitä, että demareista osa, samoin yksittäisiä vasemmistoliittolaisia on avannut silmänsä ja Vihreiden uusi johto ei ole ainakaan vielä niitä sulkenut niin on kuitenkin pitkä matka siihen, että esim. juuri somalien kohdalla meininki muuttuu. Seuraavat työllisyysluvut ovat -varsinkin yli 30 vuoden oleskelun jälkeen aivan onnettomia.

Näin kertovat-kokonaisiin prosentteihin pyöristetyt tilastot :
Mikkeli 14 %, Kouvola 20 %, Porvoo 20 %, Espoo 30 %, Helsinki 32 %, Vantaa 32, %. Nuo luvut ovat kaksi vuotta sitten laskettuja mutta, vaikka niissä olisi puolet lisää niin ei ole sittenkään mitään kehumista.

Työvoimapula on ja ei ole

Silllä perusteella, että maassa on 250 000 työtöntä niin mikä ihmeen pula? Mutta toisaalta esimerkiksi, kun Kotkan paperimiehet saavat kesän jälkeen kenkää niin meillä on taas tuhatkunta uutta työtöntä, eli pula helpottaa? Ei helpota, koska paperimiehistä -ei pitkään aikaan- jos koskaan ole helpottamaan hoitajapulaa. Meillä on 170 00 avointa työpaikkaa mutta, kun ”kuuden tuuman palikka ei uppoa 3 tuuman reikään.”

Koulutusta lisää ja suomalaiset etusijalle

On rohkeasti koulutettava vakeä uusiin tehtäviin ja sellaiset turvapaikanhakijat jotka ovat maista joissa ei ole sotaa, kuten Somaliassa on lähetettävä takaisin sinne mistä ovat tulleetkin. Sitä paitsi Somalian presidentit ja ulkoministerit ovat maailman valtamedioissa kutsuneet useaan kertaan jo vuodesta 2013 ”maanmiehiä rakentamaan isänmaataan” -sota loppui vuonna 2010. Ukrainalaiset ovat tietenkin tervetulleita, koska heoikeasti pakenevat sotaa ja muuten kovin monet ovat täällä muutamassa kuukaudessa jopa viikoissa työllistyneet, eivätkä ole syyllistyneet rikoksiin.

Uudella hallituksella on mahdollisuus pelastaa isänmaa

Uudella hallituksella on uusi maahanmuuttopolitiikka ja sen on pidettävä siitä kiinni ja tehtävä myös Euroopan Unionissa kaikki mahdollinen, että elintasopakolaisuus Eurooppaan ja Suomeen loppuu mahdollisimman pian. Ja aivan viimeistään EU-tasolla vuoden 2024 aikana-ensi keväänä on EU-vaalit ja toiveissa on ja ennusteet näyttävät vihervasemmiston ajautuvan suureen vaalitappioon tulevissa Euroopan parlamentinvaaleissa, mikä mahdollistaa EU-alueen puolustamisen ja Euroopan rauhan ja sivistyksen uudelleen rakentamisen.

Seppo Huhta

3 Comments

 1. Mikko Paunio
  26.6.2023 11:49

  Niin ja kun nimittäjästä puuttuu vielä naiset, on työttömyysprosentti kait 2 x.

  Vastaa
 2. Piikivi
  26.6.2023 18:48

  No eiväthän ne ole tänne tulleet työllistymään alunperinkään. Ei kai kukaan niin kuvittele? Hölmölään on helppo tulla ja mennä mielensä mukaan.

  Vastaa
 3. jape
  27.6.2023 05:09

  hienosti ariguloitu

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top