Maahanmuuttoa ja taloutta

Eduskunnan syksyn ensimmäinen kyselytunti alkoi suunnilleen siitä mihin kesän alussa jäätiin.

Persut pommittivat hallitusta maahanmuuttoon liittyvillä kysymyksillä saamatta juurikaan vastauksia. Kun PS:n pj. Riikka Purra kysyi, että aikooko hallitus ottaa vastaan toisesta turvallisesta maasta, kuten Ruotsista, mahdollisesti tulevan uuden pakolaisvyöryn, niin vastasi tähän vihreä sisäministeri Vihreiden Pj. Maria Ohisalo, että Suomi on varautunut paljon paremmin pakolaisvyöryyn, kuin vuonna 2015. Eli Ohisalon mukaan pakolais-tsunamia ei ole tarkoitus padota, vaan järjestää aiempaa paremmat oltavat turvapaikanhakijoille.

Myöhemmin Ohisalo selitti, että saamme sellaiseen rahaa myös Euroopan Unionilta.
EU:lta tuleva rahahan on siis omaa rahaamme, koska maksamme Brysseliin huomattavasti enemmän kuin sieltä yhteensäkään saamme.

Täytyy sanoa, että hallitusta ei näemmä huoleta perusteeton turvapaikkashoppailu, vaan se että kaikilla tänne tulevilla on mahdollisimman mukavat oltavat.

Kun lukuisat EU-maat ja itse komissio pyrkivät löytämään ratkaisuja, joilla turvapaikkaa voisi hakea esim. hakijan naapurimaasta tulematta itse kohdemaahan, niin tähän Kokoomus-edustaja Jukka Kopran kysymykseen vastasi Ohisalo, että Suomi lähtee siitä, että jokaisella on oikeus hakea turvapaikkaa itse kohdemaassa. Edustaja Kopran ilme oli kuin häntä olisi lyöty sementtisäkillä päin pläsia.

Arvatenkin, koska sisäministerin pointtihan oli, että me viis veisaamme muista jäsenmaista tai komissiosta jos se on tavoitteidemme, eli uusäänesäijien hankinnan vastaista.

Kokoomus kivitti hallitusta kummallisista talouspäätöksistä

Puolueen talousguru Elina Valtonen totesi, että Suomen talouskasvu maanosan ennennäkemättömässä talousbuumissa on EU:n heikoin: Vain noin 2 prosenttia, ja tähän sitten vielä aiotaan säätää ”maastapoistumisvero”. Miksi, penäsi Valtonen.

Valtiovarainministeri Keskustan Pj. Annika Saarikko vastasi, että tärkeintä on säilyä pidemmän aikaa siis useita vuosia tuolla 2 prosentin kasvukorkeudella. Ja, että kyllä muuallakin joitain maastapoistumisveron kaltaisia toimia on.

Perussuomalaiset ja Kokoomus kummastelivat myös sitä, että maassa on 145 000 avointa työpaikkaa mutta 330 000 työtöntä -ainakin- niin hallitus on varautunut 110-miljoonalla työllisyyden lisärahoitukseen 10:n vuoden aikana, kun summan pitäisi olla ainakin miljardi euroa.

Pääministeri Sanna Marin vakuutti, että kaikki tulee menemään oikein erinomaisesti. Oletan hänen tarkoittavan työllisyyskehitystä, eikä sitä, että ”kaikki tulee menemään”. Ja jos tarkoitti jälkimmäistä niin en ihmettelisi sitäkään.

Seppo Huhta

Syyskauden ensimmäinen kyselytunti eduskunnassa tänään (SUORA 16:00)

 

8 Comments

 1. Ilman sitä pärjättäisiin paljon paremmin
  9.9.2021 20:22

  Jotenkin ois onnellinen, jos toi Hullusalo poistuisi tästä maasta.

  Vastaa
 2. juha II
  9.9.2021 20:35

  Maastapoistumisvero on kommunismia, jolla rahoitetaan elintasopakolaisten kroisos-elämä!

  Vastaa
 3. Niin varmaan...
  9.9.2021 20:44

  ”Suomi on varautunut paljon paremmin pakolaisvyöryyn, kuin vuonna 2015.” -On varmasti. Nyt julkisesti haalitaan vähintään tuplamäärä. Joko alkaa asuntojen pakko-otot?

  Vastaa
 4. Kalergi-suunnitelma
  9.9.2021 23:14

  Ohisalo on Suomen tuho!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   10.9.2021 14:39

   ”Tuhosalo”?? -Tänne jää vain valtrion Tuhosalon ukolta ostamat tuulimyllyt ja pettuleipää syövä kansa.

   Vastaa
 5. Tulitikkutyttö
  10.9.2021 09:15

  Miten olis maahantulijoille vero joka kattaa vaikkapa vuoden tavanomaisen veron, ja jota ruvettaisiin palauttamaan kun alkaa tienaamaan ja maksaa veroja. Jos ei ala, niin ulos.

  Vastaa
 6. jj.t
  10.9.2021 10:10

  Maastapoistumisvero olisi rangaistus niille,jotka ovat talouttaan hoitaneet hyvin.jos omistat vaikka talon,suomesta pois muuttaessa olisi sinun maksettava verottajalle arvonnousuveroa.se olisi asuntosi arvonnoususta,perittävää veroa. maastapoistumisverona tunnetussa uudessa veromuodossa olisi kyse siitä, että Suomessa kertyneestä omaisuudesta maksettaisiin verot Suomen verottajalle, eikä veroa voisi välttää muuttaessaan johonkin kevyemmän verotuksen maahan.eli jos sinulla on omaisuutta,hankaloitetaan poismuuttoa.mutta jos olet vaikka vastavalmistunut ydinfyysikko jolla ei ole omaisuutta,ovat rajat auki,ilman maksuja verottajalle.tuolla logiikalla ei kyllä estetä osaavan työvoiman joukko pakoa.kuka haluaa jäädä valtionsa panttivangiksi. kukapa ei haluaisi asua punvihreässä paratiisissa.

  Vastaa
 7. Huru-ukko
  11.9.2021 19:56

  Kyllä Sanna tarkoitti, että kaikki tulee menemään erinomaisesti kaikenlaiseen maailmanhalaamiseen ja muuhun turhuuteen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top