Maahanmuuttovirasto puuttuu väärinkäytöksiin: Varattujen vastaanottoaikojen myynti estetään

Maahanmuuttovirasto Migri on havainnut, että varattuja asiakasaikoja myydään netissä. Ilmiöön ollaan puuttumassa, kertoo Migrin Lupa- ja kansalaisuus-asioiden vastuualueen johtaja Anna Lindström.

Olemme Maahanmuuttovirastossa saaneet viime aikoina yhteydenottoja siitä, että ajanvarausaikojamme myydään verkossa. Tämä ei ole hyväksyttävää ja olemmekin ryhtyneet erinäisiin toimenpiteisiin. Poistamme näitä ja muut aiheettomat varaukset. Aikojamme ei voi ostaa.

Monet Suomeen saapuneet ovat eläneet läpikorruptoituneissa kulttuureissa, ja heidän arkikokemuksensa mukaan viranomaisilta ei saa edes maireaa hymyä, ellei maksa. Suomalainen käytäntö, että virastossa voi asioida ihan vaan ajan varaamalla, ei saa tukea heidän elämänkokemuksestaan. Niinpä bisnekselle on löytynyt rakoa.

1 Comment

 1. Orang Utang
  3.9.2020 15:56

  Ainoa kestävällä pohjalla oleva toimiva ratkaisu on, että virasto itse alkaa myymään aikoja. Silloin kiireellisimmät tapaukset saavat etuoikeuden jonossa ja todella tärkeät asiat tulevat hoidetuksi.
  – Virastoaikojen ostaminen tai myyminen ei saa vaikuttaa päätöksen lopputulokseen
  – eikä keneltäkään pidä evätä tapaamista siksi, että on maksanut ajasta tai jättänyt maksun suorittamatta.

  No. Mitäs teet?
  – Pitääkö sossun myöntää rahaa ajan ostamiseksi toiselta virastolta?

  Esimerkiksi Saksassa työlupien kauppa on niin hyvin järjestäytynyttä, että siirtolaisten pyörittämät työmarkkinat eivät yksinkertaisesti toimi ilman lupien kauppaa avoimilla markkinoilla.

  Ajattelepa tilannetta, että olet töissä BMW:llä. Äkillisesti haluatkin lähteä käymään sodan ja taistelujen riivaamassa kotimaassa [esimerkiksi Äidin hautajaisissa]. Mitä teet.
  – Jos käännyt esimiehen puoleen, sinut leimataan epäluotettavaksi ja hankaluuksia aiheuttavaksi työntekijäksi, jolla on vaikeuksia tulla säännöllisesti töihin virastossa määrättyinä työaikoina.

  Ratkaisu on työluvan vuokraaminen luotettavalle kaverille. Hän tulee töihin puolestasi loman aikana ja liukuhihnan ei tarvitse pysähtyä.
  – Itse olet takuumiehenä kaverisi puolesta, koska sinä menetät työpaikkasi, jos kaveri töppöilee!
  – Myös työnantaja on tyytyväinen. Sen ei tarvitse käydä läpi kaikkia työhönoton koukeroita ja perehdyttämiskausia sijaisen hankkimiseksi. Ja tilanne oli vielä kiireellinen.

  Tällä tavalla työlupien kauppa (ylipäätään) mahdollistaa työntekijöiden vapaan järjestäytymisen. Syntyy järjestäytyneitä työntekijöiden kimppoja joissa jokainen auttaa toinen toistaan, joissa yhteinen etu tukee yksityisen edun syntymistä ja realisoitumista.
  – Vähitellen työnantajat huomaavat, että jos haluaa töiden sujuvan, pitää sopimukset tehdä näiden vapaiden liittojen kanssa.

  Vain vapaat järjestäytyneet ammattiliitot voivat pitkällä aikavälillä turvata työvoiman saannin sinne missä sitä kulloinkin eniten tarvitaan.
  – Valtion tukemien liittojen käyttämisestä seuraa vain lakkoja ja rähinöitä työpaikoilla. – Jopa siinä määrin, että koko maan talous on romahdusvaarassa.

  Samat periaatteet pätevät muidenkin virastojen toimintaan ja tässä kyseisessä tapauksessa Migriin.
  – Haluaako Migri auttaa maahanmuuttajia vaiko lisätä hyväpalkkaisia virkoja valkoihoisten täytettäväksi esimerkiksi perustamalla työryhmän ja viraston “virastossa esiintyvien ongelmien” korjaamiseksi?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top