Maahanmuuttovirastolle 12 miljoonaa euroa 175 turvapaikanhakijan vastaanottamiseen Välimereltä

Euroopan Unionin turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF) myöntää 12 miljoonaa euroa Välimeren alueelta tulevien turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen Suomessa. Tuki on kohdistettu hallituksen päätöksellä Suomeen tuotaviin 175:een ns. yksintulleeseen alaikäiseen, jotka ovat tulleet EU:n alueelle turvapaikanhakijoina.

Tulijat ovat sanonnan mukaan kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia, ja heidät vastaanotetaan Suomeen EU:n sisäisenä siirtona ulkorajavaltioiden tilanteen helpottamiseksi. Tuki on taerkoitettu vastaanottokuluihin, majoitukseen, ylläpitoon ja palveluihin kuten tulkkaukseen ja turvapaikkapäätöksen tekemisestä aiheutuviin hallintokuluihin.

AMIF-rahoituksen haku liittyy valtioneuvoston 27.2. tekemään päätökseen, jonka mukaan Suomi vastaanottaa sisäisinä siirtoina 175 yksintullutta alaikäistä ja muuta kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevaa turvapaikanhakijaa Välimeren alueen Euroopan unionin ulkorajavaltioista. Päätöksellä pyritään helpottamaan alueen valtioiden vastaanottojärjestelmien kuormittunutta tilannetta.

Alunperin oli puhetta alaikäisistä tulijoista, mutta nyttemmin perheet on mainittu. Ensimmäinen erä haavoittuvassa asemassa olevia saapuu Suomeen heinäkuun alussa. 

Lähde: Sisäministeriö 30.6.2020 14.09; Tiedote 72/2020

AMIF-rahastosta kerrotaan:

Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston avulla vahvistetaan ja kehitetään Euroopan yhteistä turvapaikkajärjestelmää, tuetaan kolmansien maiden kansalaisten kotoutumista ja laillista maahanmuuttoa sekä kehitetään paluustrategioita. Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastoon on Suomessa toteutettaviin ohjelman mukaisiin toimiin osoitettu yhteensä noin 26 miljoonaa euroa ohjelmakaudelle 2014–2020.

Rahastoon sisältyvät jäsenvaltion perusrahoitusosuuden lisäksi erilliset uudelleensijoittamisohjelman ja sisäisten siirtojen määrärahat, joita maksetaan jäsenvaltiolle vastaanotettujen uudelleensijoitettujen kiintiöpakolaisten sekä toisesta jäsenvaltiosta sisäisesti siirrettyjen kansainvälistä suojelua hakevien henkilöiden lukumäärien perusteella. Jäsenvaltio saa yhdestä uudelleensijoitetusta kiintiöpakolaisesta henkilön lähtömaasta tai uudelleensijoituksen kiireellisyydestä riippuen kertakorvauksena 6 000 tai 10 000 euroa sekä sisäisesti siirrettävistä henkilöistä 6 500 euroa henkilöltä. (AMIF)

Nyt tehdyn päätöksen mukaan yhtä Suomeen tulevaa turvapaikanhakijaa kohti maksetaan noin 68 000 euroa. Varmaankin rahat saadaan kulumaan, -jos ei muuhun kuin ottamalla lisää porukkaa?

Luettavaa:

Sisäministeriö: 175 turvapaikanhakijan vastaanotto Välimeren alueelta katetaan AMIF-rahastosta, 175 on yhä tulossa

Yksintulleet alaikäiset Suomeen heinäkuussa: Onko kotikuntasi onnellisten vastaanottajien joukossa?

6 Comments

 1. Veijo
  30.6.2020 19:16

  Ohisalon bisnekset on kuin omaan jalkaan ampuisi. Hallitus vaihtoon ja nuo ohisalon kaverit ohisalon asuntoon, ohisalon elätettäväksi.

  Vastaa
  1. Sinikka Hietikko
   30.6.2020 20:18

   Joo Ohi… Salon pussista, maksakoon paska, eihän toi peeveli voi olla totta ees, ei ihme että täällä nähdään nälkää kun rahat menee tuollaisiin.

   Vastaa
 2. Juha
  30.6.2020 19:32

  Kommunistit jatkavat väestönvaihtoa Stalinin tyyliin. Neuvostoliitossa kansallisuudet sekoitettiin ja kaikki olivat yhtä suurta iloista perhettä… kunnes kaikki alkoi mennä päin persettä..

  Näin tulee Eurostoliitossakin käymään..

  Vastaa
 3. Vesa
  30.6.2020 21:21

  Eun touhussa ei ole järjen häivää. Nämä pakolaiset tulisi palauttaa omaan maahansa. Tiesivätkö ihmiset, että tänne alkaa tulemaan kaiken maailman kansalaista.

  Vastaa
 4. Mites ne SDP:n Barcelona 1995 lahjukset?
  1.7.2020 08:19

  Älkää tuoko. Menkää ratkaisemaan ongelmat sinne missä ne syntyy. Ooops – pakko ottaa, kun maamme SDP-johdolle kelpasi mamuvirran avauksen lahjukset 1995 Barcelonan kokouksessa – Barcelona Declaration. Ei vain heille vaan muillekin Euroopan johtajille kelpasi. Saatteko te edelleen niitä lahjuksia lisää?

  Vastaa
 5. murre riepunen
  4.7.2020 18:22

  Muuten..tämä -piip- tunkeutuminen eurooppaan on alkua suurelle rynnäkölle, jolloin maiden puolustautuminen punnitaan, Suomi on menetetty, samoin useita euroopan maita. Median toiminnassa huomaan tasa-arvon olevan kaukana, kantaväki kuuluu alimpaan rupusakkiryhmään, ryysyläisten etujoukot valloittavat ilman laukaustakaan, ennenaikaisia laukeamisia toki sattuu, pusikoissa, rappukäytävissä jne.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top