Maahantulorajoituksia jatketaan, hallitus ei suosittele riskimaihin matkustamista

Valtioneuvosto päätti tänään jatkaa voimassaolevia maahantulorajoituksia 12.01. asti, korona-tilanteen huonontuessa maailmalla. 

Raja-arvona pidetään 25 uutta tapausta 14 vrk aikana per 100 000 asukasta. Maahantuloa koskevat rajoitukset ovat Schengen-alueen sisällä, sisärajaliikenteessä, ovat voimassa seuraavista maista Suomeen tultaessa: Alankomaat, Belgia, Espanja, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugal, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro. Rajoitukset eivät koske huvialusliikennettä.

19.11. annettuja rajoituksia muutetaan 14.12. alkaen seuraavasti: Työmatkaliikenne Virosta, Ruotsista ja Norjasta Suomeen jatkuu ilman ns. omaehtoista karanteenia (10 vrk), ja rajaseudun asukkaiden liikkuminen Suomen ja Ruotsin maarajan yli jatkuu entisellään. Rajaseudun asukkaat voivat ylittää maarajan Suomesta Norjaan ja Ruotsiin virallisten rajanylityspaikkojen ulkopuolella.

Edellä mainittuja poikkeuksia lukuun ottamatta sisärajoilla maahantulon rajoitukset mahdollistavat vain paluuliikenteen Suomeen, kauttakulkuliikenteen, työmatkan ja muun välttämättömän syyn. Maahantulijoille suositellaan 10 vuorokauden omaehtoista karanteenia, jota voi halutessaan lyhentää kahdella vapaaehtoisella koronatestillä.
Ulkorajaliikenteen rajoitukset säilyvät ennallaan 19.11. ohjeiden mukaisesti 12.01. 2021 asti.

 • Ulkorajaliikenteellä tarkoitetaan Suomen ja Schengen-alueeseen kuulumattomien maiden välistä liikennettä.

Maahantulon rajoitukset poistettiin jo aiemmilla päätöksillä Vatikaanista Suomeen saapuvassa liikenteessä sekä Suomen ja Australian, Japanin, Ruandan, Etelä-Korean, Singaporen, Thaimaan ja Uuden-Seelannin välisessä liikenteessä. Ohje koskee mainittujen valtioiden asukkaita. Kiinan sekä Hongkongin ja Macaon erityishallintoalueiden asukkaita koskevat rajoitukset poistuvat, kunhan EU toteaa liikkumisvapauden vastavuoroisuuden toteutuneen.

Työmatkalle, tai välttämättömästä syystä, voi tulla Suomeen seuraavista maista: Andorra, Bulgaria, Irlanti, Kroatia, Kypros, Monaco, Romania, San Marino ja Yhdistynyt kuningaskunta. Näihin maihin sovelletaan sisäraja-valvonnan normeja, ja suositellaan 10 vuorokauden ns. omaehtoista karanteenia.

Muista kuin jo mainituista Schengen-alueeseen kuulumattomista maista on mahdollista vain paluuliikenne Suomeen, tai muihin EU- ja Schengen-valtioihin, kauttakulkuliikenne Helsinki-Vantaan lentokentän kautta, tai muu välttämätön liikkuminen. Suositeltua 10vrk omaehtoista karanteenia voi lyhentää kahdella vapaaehtoisella koronatestillä.

Hallitus suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista riskimaihin

Perustuslain mukaan Suomen kansalaisella ja Suomessa asuvalla on aina oikeus palata Suomeen, ja jokaisella on oikeus halutessaan lähteä Suomesta, ellei oikeutta ole lailla rajoitettu. Hallitus kuitenkin suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille paitsi maihin, joiden osalta on luovuttu maahantulon rajoituksista.

Matkalle lähtijän pitää itse varmistaa kohdemaan senhetkiset maahantulo- ja karanteenimääräykset ja ottaa huomioon Suomeen palaajan karanteeni- ja testaussuositukset. Jos ulkosuomalaisia saapuu joululomalle Suomeen, heillekin suositellaan 10 vuorokauden omaehtoista karanteenia, jota voi halutessaan lyhentää kahdella vapaaehtoisella koronatestillä.

Näin siis Sisäministeriö kertoi meille tänään.

3 Comments

 1. pöh
  10.12.2020 17:06

  Ja maista kuten Afganistan, Irak, Somalia jne, saa tulla ja mennä ihan miten haluaa, papereita ei tarvita pelkkä taikasana riittää..

  Vastaa
  1. Granadier
   10.12.2020 22:23

   Jeps! Lisäksi saat heti rajalla Kela Gold:n ilman nostorajaa. Sossutantta taluttaa taksiin. Varusmies, rajavartia tai poliisi kantaa matkatavarat taksiin. Pääset taksilla täyshoitolaan ja saat tuon kaiken lisäksi discorahaa. Loppueläsi aikana et tarvitse tehdä mitään, kun sinulla on ”loppuelämän sponssi”.

   Vastaa
   1. Kalergi-suunnitelma
    11.12.2020 00:12

    ”Turvapaikanhaku on perusoikeus” sanoo viherkommunistinen sisäministerimme Ohisalo.

    Onko Ohisalon, P.Haaviston ja muiden viherkommunistien tavoitteena esim. Ranskassa vallitseva tilanne, kun haluavat tarjota mm. muslimi- ym. terroristeille vapaan pääsyn maahamme ?

    ”Entinen Ranskan puolustusvoimien komentaja pelkää sisällissotaa”,
    https://www.kansalainen.fi/entinen-ranskan-puolustusvoimien-komentaja-pelkaa-sisallissotaa/

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top