Maailma on lukittu: Rajat ovat kiinni

Vielä jonkin aikaa sitten  oli usein kuultu slogan, että ”rajoja ei voi laittaa kiinni”. Tänään, koronapandemian riehuttua parisen kuukautta, näyttää siltä ettei rajoja voi ehkä pitää auki edes pandemian jälkeenkään. ”Vapaan liikkuvuuden” idea ei ole koskaan tarttunut suurimpaan osaan maailman maita, ja niissä joihin se ehti vaikuttaa, siihen ei ehkä palata. Tarkastelemme.

Tartuntataudit ovat yksi rajattoman liikkumisen riskitekijä, -eikä suinkaan ainoa. Meneillään oleva maailman-epidemia, pandemia, on kuitenkin riittävä osoittamaan, ettei sellaista todellisuutta ole, jossa valtiosta toiseen liikkuvien ihmisten oikeus olla paljastamatta henkilöllisyyttään olisi jonkinlainen pyhä sakramentti, joka menee kaiken muun edelle.  Tätä kirjoitettaessa käytännössä kaikki valtiot ovat palauttaneet rajakontrollin, ja vaikka siitä tilanteiden helpottuessa voidaankin tulevaisuudessa joustaa, se kuuluu nyt sivistysvaltioiden työkalupakkiin. Nyt ja aina.

Koronakriisin on pakottanut -tai sen ainakin olisi pitänyt pakottaa- hallitukset ja vastuu-virkamiehet kaikissa maissa realismiin ja tosiasioiden tunnustamiseen: Joko käytetään rajoituksia, pakkokeinoja ja voimaa päätösten tukena, tai ihmisiä kuolee. Vallankäyttö on sitä: Tehdä päätöksiä joilla on seurauksia. Maailmassa ei enää ole paikkaa, jonne henkilö voi kävellä sisään, ja sanoa että hei-mä-tulin, ja jäädä. Suurimmassa osassa maailman valtioita se ei ole koskaan ollut mahdollista, eikä tällä hetkellä yhtään missään. Seuraavassa lyhyt yhteenveto siitä, keitä eri valtiot päästävät rajojensa yli keväällä 2020.

Eri valtioiden rajakäytäntöjä kahden kuukauden ajalta. Lista on koottu mediasta, ja päivitetty 24.04.

 • Alankomaiden hallitus ilmoitti, että maahantulorajoituksia tiukennetaan 19.04. alkaen. Matkarajoitukset eivät koske EU-maiden kansalaisia ​​(mukaan lukien Ison-Britannian kansalaisia) ja heidän perheenjäseniään, Norjan, Islannin, Sveitsin, Lichtensteinin kansalaisia ​​ja heidän perheenjäseniään.
 • Albania keskeytti 22. maaliskuuta kaikki kaupalliset lennot maasta ja maahan sallimalla vain lippuyhtiö Air Albanian lentää Turkin Istanbuliin.  Kielto ei koske humanitaarisia lentoja.
 • Algeria keskeytti lento- ja merimatkat Eurooppaan 19. maaliskuuta alkaen. Lentoyhteydet Marokkoon, Espanjaan, Ranskaan ja Kiinaan on keskeytetty jo aiemmin.
 • Angola: Ulkomaalainen matkustaja tai lentohenkilökuntaan kuuluva, joka on käynyt korkean koronariskin maissa, ei pääse maahan.  Angolan kansalaiset, jotka saapuvat tai ovat olleet näissä maissa, asetetaan karanteeniin.
 • Anguilla: Kaikki lentokentät olivat suljettuina 14 päiväksi 20. maaliskuuta alkaen. Matkustajat, jotka ovat matkustaneet Karibian alueen ulkopuolelle viimeisen 14 päivän aikana, pidetään karanteenissa 14 päivän ajan saapuessaan.
 • Antigua ja Barbuda: Valtion matkailuviraston verkkosivustolla julkaistun 12. maaliskuuta päivätyn matkaneuvonnan mukaan ulkomaalaiset, jotka ovat vierailleet 28 päivän aikana ennen saapumistaan Itävallassa, Belgiassa, Bulgariassa, Kanadassa, Kiinassa, Kroatiassa, Kyproksessa, Tšekissä, Tanskassa, Virossa, Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Kreikassa, Unkarissa, Islannissa, Iranissa, Irlannissa, Italiassa, Etelä-Koreassa, Latviassa, Liechtensteinissa, Liettuassa, Luxemburgissa, Maltalla, Alankomaissa, Norjassa, Puolassa, Portugalissa, Romaniassa, Singaporessa, Slovakiassa, Sloveniassa, Espanjassa, Ruotsissa, Sveitsissä, Yhdysvalloissa tai Yhdistyneessä Kuningaskunnassa eivät saa tulla maahan. Kielto ei koske diplomaatteja- Risteilyalukset, joissa epäillään tapauksia, voidaan myös estää pääsemästä satamaan.
 • Argentiina ilmoitti 15. maaliskuuta sulkevansa rajansa kaikilta ulkomaalaisilta vähintään kahdeksi viikoksi. Kaikki lennot Yhdysvalloista ja Euroopasta peruutettiin 16. maaliskuuta alkaen.
 • Armenia kieltää viisumittoman maahantulon Kiinan ja Iranin kansalaisilta. Matkustajat, jotka ovat viimeisten 14 päivän aikana ennen saapumistaan  olleet riskimaissa , eivät saa tulla Armeniaan. Tämä ei koske Armenian kansalaisia ​​tai pysyviä asukkaita, kansalaisten puolisoja tai lapsia, diplomaatteja tai virallisten kansainvälisten järjestöjen edustajia. Armenian kansalaisten, jotka ovat olleet mainituissa maissa viimeisten 14 päivän aikana, on oltava 14 päivää karanteenissa tai omatoimisessa eristyksessä.
 • Aruba: Matkustajia ei päästetä Arubaan, mukaan lukien saaren asukkaat, lähtevät lennot ovat kuitenkin edelleen sallittuja. Rajoitus ei koske lentoyhtiöiden miehistöjä.
 • Australia: Kauttakulkumatkustajan tai Australiaan tulijan täytyy olla maan kansalainen, kansalaisen perheenjäsen, tai vakituisesti Australiassa asuva henkilö tai hänen perheenjäsenensä,  tai lentoyhtiön miehistön jäsen, tai diplomaatti. Rajoitus ei koske Fidžin, Kiribatin, Marshal -saarten, Mikronesian, Naurun, Uuden-Seelannin, Niuen, Palaun, Papua-Uusi-Guinean, Amerikan Samoan, Salomonsaaren, Tongan, Tuvalun ja Vanuatun kansalaisten kauttakulkua. Australian kansalaiset eivät saa matkustaa maasta lukuun ottamatta niitä, joiden asuinpaikka on toisessa maassa, lentoyhtiöitä ja merimiehiä sekä niihin liittyviä turvallisuushenkilöitä, niitä, jotka matkustavat ulkomaille välttämättömän työn vuoksi, ja ihmisiä, jotka matkustavat valtion virallisella toimeksiannolla.
 • Azerbaijan: Ulkomaalaiset, paitsi pysyvästi maassa asuvat tai työluvan haltijat, eivät saa tulla Azerbaidžaniin. Matkustajat testataan COVID-19:n suhteen ja asetetaan karanteeniin 14 päiväksi. Sähköinen viisumienkäsittely ja viisumien myöntäminen saapuessa on keskeytetty.
 • Bahama: Rajat ovat suljettuina 15. huhtikuuta alkaen, lukuun ottamatta ulkomaalaisten palauttamislentoja Bahamasta.
 • Bahrain: Saapuvien lentojen määrää on rajoitettu toistaiseksi  18. maaliskuuta alkaen. Viisumia ei saa enää maahan saapuessaan. Ulkomaalaiset, jotka viimeisten 14 päivän aikana ovat olleet Itävallassa, Belgiassa, Kiinassa, Tšekin tasavallassa, Tanskassa, Virossa, Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Kreikassa, Unkarissa, Islannissa, Iranissa, Irakissa, Etelä-Koreassa, Latviassa, Liechtensteinissa, Liettuassa, Luxemburgissa, Maltalla, Alankomaissa, Norjassa, Puolassa, Portugalissa, Slovakiassa, Sloveniassa, Espanjassa, Ruotsissa, Sveitsissä, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Yhdysvalloissa eivät pääse Bahrainiin. Matkustajilla, jotka ovat olleet Hongkongissa, Italiassa, Japanissa, Libanonissa, Malesiassa, Singaporessa tai Thaimaassa viimeisten 14 päivän aikana, on oltava voimassa oleva viisumi ennen saapumistaan. Rajoitukset eivät koske lentoyhtiöiden miehistöä, sotilashenkilöitä, Bahrainin asukkaita, tai Kuwaitin, Omanin, Qatarin, Saudi-Arabian ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kansalaisia. Kaikki Bahrainiin saapuvat matkustajat testataan saapuessaan ja asetetaan karanteeniin.
 • Bangladesh: Lennot naapurimaista keskeytettiin viimeistään14. huhtikuuta. Viisumia ei saa saapuessa, kuten aiemmin.
 • Barbados: Kiinasta, Euroopasta, Iranista, Etelä-Koreasta, Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Yhdysvalloista saapuvat matkustajat pidetään karanteenissa 14 päivän ajan.
 • Belgia: Euroopan Unionin ulkopuolelta saapuvat matkustajat eivät saa tulla Belgiaan. Maa toteuttaa maarajojen valvontaa. Tätä ei sovelleta matkustajiin, joilla on Ison-Britannian passi, Britannian merentakaisten alueiden kansalaisuus, tai Gibraltarin myöntämä henkilöllisyysdokumentti, ja Ison-Britannian myöntämä todistus oleskeluoikeudesta ja jotka palaavat kotiin. Rajoitus ei koske myös matkustajia, joilla on pitkäaikainen oleskelulupa tai pitkäaikainen viisumi, jonka ovat myöntäneet ETA-maat, Sveitsi tai Yhdistynyt kuningaskunta. Matkustajalennot saavat liikennöidä vain klo 7–21 paikallista aikaa.
 • Belize on sulkenut suurimman osan satamistaan. Terveysministeriön mukaan Santa Elenan rajanylityspaikka ja Philip Goldsonin kansainvälinen lentokenttä ovat avoinna . Rahtilaivat voivat jatkaa kaikkien saapumissatamien käyttöä. Ulkomaalaiset, jotka ovat olleet Euroopan maassa, Kiinassa, Hongkongissa, Iranissa, Japanissa tai Etelä-Koreassa viimeisten 30 päivän aikana, eivät saa tulla maahan.
 • Benin: Matkustajat asetetaan karanteeniin 14 päivän ajaksi.
 • Bermuda ei ota vastaan  tulevia matkustajalentoja kahden viikon aikana 20. maaliskuuta alkaen.
 • Bolivia sulki rajansa ulkomaalaisilta ja keskeytti kaikki kansainväliset lennot 17. maaliskuuta lähtien. Rajoitus on voimassa 31. maaliskuuta asti.
 • Bosnia ja Hertsegovina: Ulkomaalaisia, joilla on tavanomainen (ei-diplomaatti) passi,  ei päästetä maahan. Kielto ei koske pysyvästi maassa asuvia ulkomaiden kansalaisia.
 • Botswana ei päästä maahan Itävallasta, Belgiasta, Kiinasta, Tanskasta, Ranskasta, Saksasta, Intiasta, Iranista, Italiasta, Japanista, Etelä-Koreasta, Alankomaista, Norjasta, Espanjasta, Ruotsista, Sveitsistä, Yhdysvalloista tai Yhdistyneestä kuningaskunnasta saapuvia ulkomaalaisia. Matkustajat eivät voi enää saada viisumia saapuessaan Botswanaan.
 • Brasilia: Ulkomaalaiset, paitsi brasilialaisten perheenjäsenet ja pysyvästi maassa asuvat, saavat tulla Brasiliaan vasta 30. huhtikuuta jälkeen. Kiellon jatkamisesta ei ole tietoa.
 • Brunei: Ulkomaalaiset eivät saa tulla Bruneihin tai matkustaa maan kautta. Kaikki viisumivapautukset ja viisumien myöntäminen saapuessa on väliaikaisesti keskeytetty.
 • Bulgaria: Turkin maaraja Bulgarian kanssa on suljettu henkilöliikenteeltä kumpaankin suuntaan. Euroopan unionin ulkopuolelta tulevat matkustajat eivät saa tulla Bulgariaan, paitsi maassa pysyvästi asuvat ja heidän perheensä.
 • Burkina Faso: Kansainvälisen liikenteen lentokentät on suljettu.
 • Kambodza: Kaikki viisumivapautukset, saapumisviisumit ja sähköiset viisumit ovat voimassa 30. huhtikuuta asti. 30. maaliskuuta alkaen kaikilla ulkomaalaisilla on oltava lääketieteellinen kelpoisuustodistus, joka on annettu viimeistään 72 tuntia ennen matkapäivää, joka todistaa, että heillä ei ole positiivista COVID-19-arvoa ja että heillä on todistus vakuutuksesta, jonka sairausvakuuden vähimmäismäärä on 50 000 dollaria. Ranskasta, Saksasta, Iranista, Italiasta, Espanjasta tai Yhdysvalloista matkustavilla ulkomaalaisilla, lukuun ottamatta Kambodzassa pysyvästi asuvia, on kielletty pääsy Kambodžaan. Lukuun ottamatta lentoyhtiön miehistöä, Kambodzhan kansalaisia ​​ja asukkaita, diplomaatteja ja ulkomaisten suurlähetystöjen ja kansainvälisten järjestöjen virkamiehiä ja heidän perheenjäseniään, joilla on diplomaattinen viisumi, maahantulijat jotka asuvat tai ovat olleet Ranskassa, Saksassa, Iranissa, Italiassa, Espanjassa tai Yhdysvalloissa, pidetään karanteenissa 14 päivää saapumisen jälkeen.
 • Kamerun ilmoitti sulkeneensa maa-, lento- ja merirajat maaliskuun 18. päivästä alkaen. Kaikki kansainväliset lennot keskeytettiin rahtikoneita lukuun ottamatta 17. huhtikuuta asti.
 • Kanada ilmoitti 16. maaliskuuta sulkevansa rajansa ja estävän maahantulon kaikilta, jotka eivät ole Kanadan kansalaisia ​​tai pysyviä asukkaita, lukuun ottamatta Kanadan kansalaisten välittömiä perheenjäseniä, lentokoneiden miehistön jäseniä, diplomaatteja ja Yhdysvaltain kansalaisia. Suurin osa Kanadaan suuntautuvista kansainvälisistä lennoista suunnataan neljän lentokentän kautta 18. maaliskuuta lähtien. Kotiinpaluulennot ja Karibialta, Saint Pierrestä ja Miquelonista, Meksikosta ja Yhdysvalloista jatkuvat.
 • Chile: Kaikkien riskialueilta palaavien kansalaisten on pysyttävä karanteenissa 14 päivän ajan.
 • Kiinan viranomaiset ilmoittivat 8. huhtikuuta, että Suifenhen kaupunki asetetaan sulkuun Venäjän rajan ylittäneiden tartunnan saaneiden matkustajien tulon jälkeen. Kiina ilmoitti 26. maaliskuuta, että se kieltää väliaikaisesti useimpien ulkomaalaisten pääsyn diplomaattisia työntekijöitä lukuun ottamatta yrittääkseen hillitä koronaviruksen tuontitapausten määrää. Ulkoministeriö kertoi, että oleskeluluvan saaneilla ulkomaalaisilla ei tulisi pääsyä maahan 28. maaliskuuta alkaen. UM totesi, että ”ulkomaiden kansalaiset, jotka saapuvat Kiinaan tarvittavan taloudellisen, kaupallisen, tieteellisen tai teknologisen toiminnan tai hätäapua aiheuttavien hätätilanteiden vuoksi ”, voivat edelleen hakea viisumia. Ulkomailta tuleva matkustaja saatetaan asettaa 14 päivän karanteeniin.
 • Kolumbia ilmoitti, että 16. maaliskuuta alkaen kaikki maa-, ilma- ja merirajat ovat suljettuina 30. toukokuuta asti. Tähän sisältyy raja Venezuelan kanssa, jonka tuhannet siirtolaiset ja pakolaiset ylittävät päivittäin. Kolumbia keskeytti kotimaan lennot 25. maaliskuuta.
 • Kongon tasavalta on sulkenut rajansa ja kaikki lentokentänsä.
 • Costa Rica on julistanut hätätilan, ja kaikki rajat suljettiin ulkomaalaisilta 18. maaliskuuta.
 • Norsunluurannikon rajat ovat olleet kiinni 25. maaliskuuta alkaen.
 • Kroatian rajat ovat suljettuja EU:n ulkopuolisilta vierailijoilta.
 • Kypros: Ulkomaiset vierailijat eivät saa tulla Kyprokseen Euroopan unionin ulkopuolelta. Kyprokselle saapuvilla maan kansalaisilla ja asukkailla on oltava terveystodistus, jonka mukaan he ovat vapaita COVID-19:stä, joka on annettu enintään 4 päivää ennen lähtöä. Heidät pidetään karanteenissa 14 päivän ajan.
 • Kuuba: Ulkomaalaisilla ei ole pääsyä Kuubaan. Saareen saapuvia kansalaisia ​​ja asukkaita koskee 14 päivän karanteeni. Kaikki lennot Kuubaan, humanitaarista tukea lukuun ottamatta, on keskeytetty.
 • Tšekin tasavalta: Tšekin pääministeri kertoi 12. maaliskuuta, että maa sulkee rajansa  Saksasta ja Itävallasta tulijoilta, ja kieltää ulkomaalaisten maahantulon muista korkean riskin maista. Tšekkiläisiltä oli kielletty 14.04. alkaen matkustaminen kyseisiin maihin sekä muihin ja vaarallisiin maihin:  Italia, Ruotsi, Ranska, Alankomaat, Belgia, Espanja ja Tanska sekä Yhdistynyt kuningaskunta, Sveitsi, Norja, Kiina, Etelä-Korea ja Iran. Yli yhdeksän paikkaiset kansainvälisen joukkoliikenteen ajoneuvot kielletään myös ylittämästä rajoja.
 • Tanska ilmoitti 13. maaliskuuta sulkevansa tilapäisesti rajansa muille kuin kansalaisilta, lukuun ottamatta maan pysyviä asukkaita. ”Kaikilta turisteilta, ja kaikilta ulkomaalaisilta, jotka eivät voi osoittaa Tanskaan saapumisensa hyväksyttävää tarkoitusta, evätään pääsy Tanskan rajalle”, pääministeri Mette Frederiksen sanoi. Sulkemista ei sovelleta tavaroiden kuljetukseen, mukaan lukien elintarvikkeet, lääkkeet ja teollisuustarvikkeet.
 • Dominikaaninen tasavalta: Hallitus totesi 20. huhtikuuta, että kaikki ulkomaanlennot keskeytetään 30. huhtikuuta.
 • Djibouti ilmoitti 15. maaliskuuta keskeyttävänsä kaikki kansainväliset lennot.
 • Ecuador: 16. maaliskuuta alkaen rajat suljettiin kaikilta 21 päiväksi , myös maan kansalaisten ja asukkaiden liikkumiselta.
 • Egypti: Kaikki lennot Egyptiin keskeytettiin lukuun ottamatta humanitaarisia, kansalaisten kotiinpaluu-lentoja ja Yhdistyneiden Kansakuntien lentoja maan siviili-ilmailun ennakkoluvalla.
 • El Salvador sulki lentokentänsä 16. maaliskuuta kaikilta kaupallisillta lennoille. Kaikkien ulkomaalaisten maahantulo kiellettiin 11. maaliskuuta , lukuun ottamatta valtuutettuja diplomaatteja ja maan laillisia asukkaita. Sisäänpääsylle asetettiin mahdollinen 30 päivän karanteeni.
 • Viro: Kaikkien ulkomaalaisten pääsy on estetty.
 • Etiopian hallitus ilmoitti 20. maaliskuuta, että valtion lentoyhtiö, keskeyttää lennot 30 maahan. 23. maaliskuuta alkaen kaikille saapuville matkustajille asetetaan pakollinen karanteeni. Etiopia ilmoitti myös sulkevansa maarajansa osana pyrkimyksiä hillitä koronaviruksen leviämistä.
 • Fidži: Matkustajat ja lentohenkilöstö eivät saa tulla Fidžille. Rajoitus ei koske asukkaita, jotka joutuvat omakaranteeniin 14 vuorokauden ajan.
 • Suomi: Matkustajat eivät saa tulla Suomeen lukuun ottamatta kansalaisia, EU:n asukkaita ja matkustajia, joilla on Suomen myöntämä oleskelulupa. Rajoituksia ei sovelleta EU:n kansalaisiin ja heidän perheenjäseniinsä, ja matkustajiin, joilla on Ison-Britannian passi, mukaan lukien perheenjäsenet, jotka palaavat Suomen kautta kotimaahansa. Terveydenhuollon työntekijät, kuljetushenkilökunta, diplomaatit ja muutama muu tapaus on vapautettu matkustusrajoituksista.
 • Ranskan presidentti Emmanuel Macron ilmoitti 13. huhtikuuta jatkavansa sulkemista koronaviruksen puhkeamisen hillitsemiseksi 11. toukokuuta saakka ja lisäsi, että edistystä on tapahtunut, mutta taistelua ei ole vielä voitettu. Hän sanoi, että Ranska voi 11. toukokuuta mennessä testata jokaisen kansalaisen, jolla on COVID-19-oireita. Muista kuin Schengen-maista saapuvat matkustajat eivät saa tulla Ranskaan. Tätä ei sovelleta ETA:n jäsenvaltioiden, Sveitsin, Britannian passin matkustajiin ja Ranskan myöntämän oleskeluluvan haltijoihin. Koronaviruksen lanssa työskentelevät terveydenhuollon ammattilaiset ja tutkijat ovat myös vapautettu matkarajoituksista.
 • Gabon kielsi maahantulon kaikilta – paitsi Gabonin kansalaisillta ja asukkailta -, jotka ovat olleet Itävallassa, Belgiassa, Bulgariassa, Kiinassa, Kroatiassa, Kyproksessa, Tšekin tasavallassa, Tanskassa, Virossa, Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Kreikassa, Unkarissa, Italiassa, Irlannissa, Etelä-Koreassa , Latviassa, Liechtensteinissa, Liettuassa, Luxemburgissa, Maltalla, Alankomaissa, Norjassa, Puolassa, Portugalissa, Romaniassa, Espanjassa, Slovakiassa, Sloveniassa, Ruotsissa, Sveitsissä, Yhdysvalloissa tai Yhdistyneissä Kuningaskunnissa viimeisten 14 päivän aikana.
 • Gambia päätti 23. maaliskuuta sulkea rajansa naapurimaan Senegalin kanssa 21 päiväksi osana toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi, paikallisten tiedotusvälineiden mukaan.
 • Georgia kielsi kaikkien ulkomailla asuvien ulkomaalaisten pääsyn maahan ja sulki maan rajat. Georgia lopetti myös lentoliikenteen muiden maiden kanssa 20. maaliskuuta.
 • Saksa: Muista kuin Schengen-maista saapuvat matkustajat eivät saa tulla Saksaan. Tätä ei sovelleta ETA: n jäsenvaltioiden, Sveitsin, Ison-Britannian kansalaisiin ja matkustajiin, joilla on pitkäaikainen oleskeluoikeus ETA: n jäsenvaltioissa, Sveitsissä tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja jotka palaavat kotiin. Matkustajien on saapuessaan esitettävä täytetty kansanterveyden matkustajahakijalomake.
 • Ghana kielsi 17. maaliskuuta alkaen maahanpääsyn kaikilta, jotka ovat vierailleet maassa, jossa on ollut yli 200 koronavirustapausta edeltävän 14 päivän aikana, elleivät he ole olleet virallisia asukkaita tai Ghanan kansalaisia. Maa sulki kaikki rajat 22. maaliskuuta alkaen ja määräsi pakollisen karanteenin kaikille, jotka saapuivat maahan.
 • Kreikka keskeytti kaikki lennot Italiaan, Espanjaan, Turkkiin ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Se oli ilmoittanut 15. maaliskuuta kieltävän maa- ja meriliikenteen sekä lennot Albaniaan ja Pohjois-Makedoniaan. Vain Kreikassa asuvat ja kansalaiset saavat matkustaa Albaniaan ja Pohjois-Makedoniaan ja sieltä, viranomaiset kertoivat. Ateena kielsi myös matkustajalaivareitit Italiaan ja Italiasta, eivät saaneet rantautua Kreikan satamiin. Kreikka ilmoitti asettavansa ulkomailta saapuvat ihmiset karanteeniin kahden viikon ajan. Turkin maarajat Kreikan kanssa ovat olleet suljettu matkustajien saapumiselle ja poistumiselle.
 • Grenada: Maurice Bishopin kansainvälinen lentokenttä (GND) ja Lauristonin lentokenttä (CRU) ovat suljettuja kaikelta matkustajaliikenteeltä 23. maaliskuuta. Vierailijoilta on kielletty pääsy, jos he ovat oleskelleet edellisten 14 päivän aikana tietyissä maissa (sama lista kuin muillakin).
 • Guatemala kielsi kaikkien ulkomaalaisten saapumiset ja keskeytti kaikki lennot 16. maaliskuuta alkaen, lukuun ottamatta rahtia. Se kielsi myös risteilyaluksia telakoimasta. Maa ilmoitti 17. maaliskuuta myös keskeyttävänsä kaikki karkotuslennot Yhdysvalloista. Kaikkien kansalaisten, asukkaiden ja diplomaattien on oltava karanteenissa saapuessaan. Presidentti Alejandro Giammattei kielsi 4. huhtikuuta myös matkat maan eri osastojen välillä ennen pääsiäistä ja sen aikana.
 • Guyana: Alkaen 18. maaliskuuta kaikki lentokentät olivat osittain suljettuina 14 päiväksi. Sulkeminen vaikuttaa lähinnä kansainvälisiin matkustajalentoihin, paikalliset tiedotusvälineet kertoivat .
 • Haitin hallitus julisti 19. maaliskuuta hätätilan koronaviruksen puhkeamisen vuoksi, sulkemalla maan rajat ja määräämällä ulkonaliikkumiskiellon viranomaisten havaittua kaksi ensimmäistä tartuntatapausta. Haiti on myös keskeyttänyt kaikki kansainväliset lennot, paitsi Yhdysvalloista tulevat, ja sulki rajan Dominikaanisen tasavallan kanssa.
 • Honduras pitää  kaikki rajat suljettuina rahtia lukuun ottamatta.
 • Unkari: 9. huhtikuuta Unkari jatkoi valtakunnallista sulkemista määräämättömäksi ajaksi koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi, pääministeri Viktor Orban sanoi Facebook-sivullaan pyytäen kansalaisia ​​noudattamaan järjestystä pääsiäislomasta huolimatta. Unkari sulkee rajansa kansainvälisille matkustajille, pääministeri Viktor Orban kertoi eduskunnalle 16. maaliskuuta.
 • Intia kielsi kaikki kansainväliset lennot, lukuun ottamatta rahtia, 14 päivään huhtikuuta. Intia ilmoitti 18. maaliskuuta peruuttavansa valtaosan viisumeista. Miljoonat Intian ulkomaalaiset, joille on perinteisesti myönnetty viisumivapaus, joutuvat nyt hakemaan sitä. Intia kehoitti kansalaisia ​​välttämään kaikkia ulkomaanmatkoja. Intia on keskeyttänyt viisumien myöntämisen Ranskan, Espanjan ja Saksan kansalaisille 17. maaliskuuta toistaiseksi. Tällaiset rajoitukset olivat jo voimassa Kiinan, Italian, Iranin, Japanin ja Etelä-Korean kansalaisille – viidelle maalle, joka puhkesi pahimmin.Raja naapurimaahan Myanmariin on suljettu.
 • Indonesia kieltää väliaikaisesti kotimaan ja kansainväliset lento- ja merimatkat, eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta, 25. huhtikuuta alkaen koronaviruksen leviämisen estämiseksi , liikenneministeriö sanoi lausunnossaan. Hallitus on  kieltänyt perinteisen vuotuisen matkustamisen kaupungeista provinsseihin Ramadasnin aikana. Tavarankuljetus on vapautettu kiellosta. Muita poikkeuksia ovat indonesialaisten ja ulkomaalaisten palauttamiseen tarkoitetut lennot sekä valtion virkamiesten, diplomaattisen henkilöstön ja kansainvälisten järjestöjen edustajien matkat, virkamiehet kertoivat.
 • Iran: Viisumivapaus on peruutettu Kiinan kansalaisilta, joilla on tavallinen passi, Hongkongin passilla matkustavilta ja Macaon passilla matkustavilta. He voivat kuitenkin saada viisumin saapuessaan. Heidän on läpäistävä lääketieteellinen ja terveystarkastus saapuessaan. Tämän jälkeen heille annetaan todistus.
 • Irakin hallitus ilmoitti sulkevansa kaikki lentokentät 24. huhtikuuta asti. Koulut, yliopistot, ostoskeskukset ja muut suuret kokoontumispaikat pysyvät myös suljettuina.
 • Israelin raja on suljettu kaikilta, paitsi kansalaisilta, asukkaillta ja henkilöiltä, joilla on maahanmuuttoviranomaisen myöntämä erityinen maahantulolupa. Kauttakulkulennot Tel Avivin (TLV) kautta keskeytetään väliaikaisesti.
 • Italiassa hallitus asetti maan 60 miljoonalle asukkaalle liikkumisrajoituksia 10. maaliskuuta yrittääkseen estää viruksen leviämisen. Turistit eivät saa tulla Italiaan Lombardian alueen lentokenttien ja Alessandrian, Astin, Modenan, Novaran, Padovan, Parman, Pesaron ja Urbinon, Piacezan, Reggio Emilian, Riminin, Trevison ja Venetsian, Verbano-Cusio-Ossolan ja provinssien kautta.  Luvallisten matkustajien on ilmoitettava saapumisestaan ​​alueelliseen ennaltaehkäisyosastoon ja heitä valvotaan ja eristetään 14 päivän ajan.
 • Itävalta: Ulkomaalaisia matkustajia Schengen-alueen ulkopuolelta on kielletty saapumasta Itävaltaan toistaiseksi. EU: n kansalaisilla ja ulkomaalaisilla, joilla on oikeus maahantuloon, on velvollisuus tehdä 14 päivän omavalvontainen kotikaranteeni heti saapumisensa jälkeen. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta suuri osa maan maarajoista on Unkarin, Tšekin tasavallan, Saksan, Sveitsin ja Italian suuntaan tukossa.
 • Norsunluurannikko: Kaikki rajat ovat suljettuja toistaiseksi.
 • Jamaika on asettanut matkustusrajoitukset matkustajille Iranista, Kiinasta, Etelä-Koreasta, Italiasta, Singaporesta, Saksasta, Espanjasta, Ranskasta ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta, paikalliset tiedotusvälineet kertoivat . Hallitus totesi myös, että jokaisesta maasta, johon virus on levinnyt, saapuvien on oltava omassa karanteenissa 14 päivän ajan.
 • Japani: Maa määräsi alun perin maahantulokiellon matkustajille, jotka ovat olleet Kiinassa, Iranissa tai Italiassa 14 päivää ennen saapumistaan. Japani laajensi kieltoa 3. huhtikuuta 73 maahan, mukaan lukien Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta ja Kanada. Kielto kattaa vähintään 44 Euroopan maata, 12 Aasian maata, neljä Lähi-idän maata, viisi Afrikan maata, kuusi Latinalaisen Amerikan maata sekä Australian ja Uuden-Seelannin. Maan kaksi suurinta lentoyhtiötä ovat vähentäneet noin 90 prosenttia kansainvälisistä lennoista, mutta jättäneet suuren osan kotimaan verkostaan ​​ehjäksi.
 • Jordania sulki rajat Israelin ja Israelin miehittämän Länsirannan suuntaan,  ja sen meriliikenteen Egyptin kautta 17. maaliskuuta . Jordania esti myös Irakin matkustajaliikenteen. Hallitus kielsi matkustamisen Libanoniin ja Syyriaan sekä esti matkustamisen Ranskasta, Saksasta ja Espanjasta.
 • Kazakstan: Presidentti Kassym-Jomart Tokayevin kanslia totesi, että Kazakstan jatkaa koronaviruksen puhkeamisen yhteydessä julistettua hätätilaa huhtikuun loppuun saakka. Hätätilan, jonka ansiosta hallitus pystyi sulkemaan kaikki maakunnat ja suuret kaupungit ja sulkemaan monia yrityksiä, oli tarkoitus alun perin päättyä 15. huhtikuuta. Presidentti julisti 15. maaliskuuta hätätilan ja esti maahantulon kaikilta paitsi palauttavilta omilta kansalaisilta, diplomaateilta ja hallituksen kutsumilta henkilöiltä. Kazakstanilaiset eivät myöskään saa poistua maasta.
 • Kenia: Kaikki kansainväliset lennot Keniaan keskeytetään.
 • Kuwait: Viranomaiset kielsivät kaikki kaupalliset matkustajalennot Kuwaitiin ja sieltä 13. maaliskuuta.
 • Kirgisia kielsi 17. maaliskuuta maahantulon kaikilta ulkomaalaisilta.
 • Latvia esti melkein kaikkien ulkomaalaisten pääsyn maahan, ja kaikki kansainväliset lentomatkat, rautatie, meri ja maantie peruutettiin 17. maaliskuuta. Latvialaiset ja ulkomaalaiset, joilla on Latviassa oleskeluoikeus, voivat tulla maahan.
 • Libanonin hallitus jatkoi 9. huhtikuuta melkein kuukautta kestävää sulkemista vielä kahdella viikolla 26. huhtikuuta saakka taudin leviämisen torjumiseksi. Libanonin hallitus ilmoitti 11. maaliskuuta lopettavansa lennot Italiasta, Iranista, Kiinasta ja Etelä-Koreasta. Libanonin hallitus päätti 12. maaliskuuta sulkea  kaikki maarajojen ylityspaikat Syyriaan.
 • Libyan YK: n hyväksymä hallitus Tripolissa keskeytti kaikki lennot Misrata-lentokentällä kolmeksi viikoksi 16. maaliskuuta. Rajat on myös suljettu.
 • Liettua sulki 16. maaliskuuta rajansa lähes kaikilta ulkomaalaisilta. Myös Liettuan kansalaisia ​​kiellettiin poistumasta maasta, paitsi työmatkoilla. Kielto, josta on poikkeuksia kuorma-autojen kuljettajille, diplomaateille ja henkilöille, jotka kulkevat maan läpi kotimatkalla, on voimassa 30. maaliskuuta asti.
 • Madagaskar: Kaikki lennot Madagaskariin keskeytettiin 20. huhtikuuta saakka.
 • Malesia on jatkanut liikkuvuus- ja matkarajoituksia, jotka on otettu käyttöön koronaviruksen puhkeamisen estämiseksi 12. toukokuuta saakka.
 • Malediivit: Hallitus kielsi maahantulon Kiinasta, Italiasta, Bangladeshista, Iranista, Malesiasta ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta tulevilta matkustajilta sekä Saksan, Ranskan ja Etelä-Korean tietyiltä alueilta tuleville matkustajille. Kaikki suorat lennot Kiinaan, Etelä-Koreaan ja Italiaan on myös keskeytetty.
 • Mali keskeyttää määräämättömäksi ajaksi 19. maaliskuuta alkavat lennot virustartunnan saaneista maista, lukuun ottamatta rahtilentoja.
 • Mauritius: Ulkomaalaiset eivät saa kauttakulkea tai tulla Mauritiukseen. Lentoyhtiöiden miehistöt eristetään hotellihuoneissa.
 • Meksiko: Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo kertoi 20. maaliskuuta, että Yhdysvallat ja Meksiko sopivat rajoittavansa ei-välttämättömiä matkoja yhteisen rajan yli. Rajoituksia tarkistetaan 30 päivän kuluttua.
 • Moldova sulki väliaikaisesti rajansa ja keskeytti kaikki kansainväliset lennot 17. maaliskuuta.
 • Marokko ilmoitti 14. maaliskuuta lopettavansa lennot 25 maahan ja 25 maasta, jatkaen aiempaa kieltoa, joka kattoi Kiinan, Espanjan, Italian, Ranskan ja Algerian. Maat ovat Itävalta, Bahrain, Belgia, Brasilia, Kanada, Tšad, Tanska, Egypti, Saksa, Kreikka, Jordania, Libanon, Mali, Mauritania, Alankomaat, Niger, Norja, Oman, Portugali, Senegal, Sveitsi, Ruotsi, Tunisia. , Turkki ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat. Marokko keskeytti myöhemmin kaikki ulkomaanlennot.
 • Myanmar: Kaikki viisumien myöntäminen keskeytetään 30. huhtikuuta asti. Kaikki kansainväliset lennot Myanmariin keskeytetään 13. huhtikuuta asti.
 • Nepal: Kaikkien ulkomaalaisten, jotka tulevat Nepaliin, on pysyttävä omatoimisessa karanteenissa 14 päivän ajan, kertoo maan maahanmuuttovirasto. Nepalin kansalaisten ja asukkaiden on pysyttävä kotikaranteenissa 14 päivän ajan saapumispäivästään. Kaikki nämä toimenpiteet ovat voimassa 30. huhtikuuta asti. Maa on lopettanut saapumisviisumien myöntämisen ulkomaalaisille 14. maaliskuuta – 30. huhtikuuta. Kaikki kansainväliset lennot Nepaliin keskeytetään 15. 04.
 • Uusi-Caledonia: Lennot Uuteen Kaledoniaan keskeytetään 31. toukokuuta 2020 asti.
 • Uusi Seelanti sulkee rajansa 19. maaliskuuta alkaen kaikilta muilta kuin kansalaisilta tai pysyvästi maassa asuvilta henkilöiltä. Pääministeri Jacinda Ardern kertoi 15. maaliskuuta kaikkien Uuteen-Seelantiin saapuvien henkilöiden tarvitsevan 14 päivän ajan itse-eristäytymisen, poislukien Tyynenmeren saarilta tulevat.
 • Nigeria jatkoi ilmatilansa ja lentokenttiensä sulkemista 20. huhtikuuta kahdella viikolla, ilmailuministeri Hadi Sirika kertoi Twitterissä. Nigeria jatkoi huhtikuun 13. päivänä Lagosin, Abujan ja Ogunin sulkemista 14 päivällä koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi Afrikan väkirikkaimmassa maassa. Hallitus ilmoitti 18. maaliskuuta rajoittavansa Kiinasta, Italiasta, Iranista, Etelä-Koreasta, Espanjasta, Japanista, Ranskasta, Saksasta, Yhdysvalloista, Norjasta, Isossa-Britanniasta, Sveitsistä ja Alankomaista tulevien matkustajien maahantuloa maahan. Korkean riskin maista tulevia pyydetään eristämään itsensä 14 päivän ajan. Maa aikoo myös keskeyttää rautatieliikenteen 23. maaliskuuta alkaen.
 • Pohjois-Korea: Turisteja ei oteta lainkaan, liikematkustajien on vietettävä 14 päivää karanteenissa saapuessaan.
 • Norja ilmoitti sulkevansa satamansa ja lentokentänsä 16. maaliskuuta alkaen 14., vaikka ulkomailta palaaville norjalaisille, Norjan asukkaille ja tavaroille tehdään poikkeuksia. Maa sanoi myös, että se aikoo toteuttaa laajamittaisen valvonnan maahan tulopisteilleen, mutta ei sulje 1630 km:n  maa​​rajaaan naapurimaan Ruotsin kanssa.
 • Oman keskeytti turistiviisumit kaikista maista ja kielsi risteilyalukset satamistaan. Maaliskuun 18. päivästä lähtien se otti käyttöön maahantulokiellon kaikille muille kuin omanilaisille, mukaan lukien ulkomaalaiset, joilla on oleskeluviisumi.
 • Pakistanin hallitus on jatkanut kotimaan ja kansainvälisen lentotoiminnan keskeyttämistä maassa 21. huhtikuuta saakka, ilmoitti siviili-ilmailuviranomaisen (CAA) ilmoituksesta. Maa keskeytti kaikki kansainväliset lennot 21. maaliskuuta asti 4. huhtikuuta asti. Maa oli jo sulkenut kaikki maarajansa viikkoa aiemmin. Hallitus sanoi 29. maaliskuuta, että sen rajat pysyvät suljettuna vielä kaksi viikkoa, koska koronavirukseen tartunnan saaneiden ihmisten määrä ylitti 1 400.
 • Panama: Hallitus ilmoitti 16. maaliskuuta, että vain panamalaiset ja maassa pysyvästi asuvat ulkomaalaiset saavat tulla maahan. Maa kielsi 22. maaliskuuta kaikki kansainväliset lennot ja 25. maaliskuuta Panama keskeytti kaikki kotimaan matkustajalennot sekä paikallisilta että kansainvälisiltä lentokentiltä.
 • Paraguay keskeytti 14. maaliskuuta lennot Euroopasta ainakin 26. maaliskuuta asti. Se on myös rajoittanut liikennettä  Brasiliaan, sallittuun tavaraliikenteeseen.
 • Peru: Julistettuaan hätätilan 15. maaliskuuta Peru ilmoitti sulkevansa rajansa vähintään 15 päiväksi 16. maaliskuuta alkaen. Toimenpide sisältää kaikkien kaupallisten kansainvälisten lentojen peruuttamisen maahan.
 • Filippiinit: Kuukauden mittainen sulku Luzonissa – Filippiinien suurimmalla saarilla, jossa asuu lähes 60 miljoonaa ihmistä – on paikoillaan, kun taas Filippiinien suuret lentoyhtiöt ilmoittivat, että niiden kotimaiset ja kansainväliset lennot keskeytetään toukokuun puoliväliin asti. Filippiinien lentoyhtiöt, Cebu Pacific ja Malesian Airasia Group Bhd -yrityksen Filippiinien yksikkö ilmoittivat, että matkustajalennot keskeytetään. Rahti- ja erityiset palautuslennot jatkuvat.
 • Puola ilmoitti 13. maaliskuuta, että se kieltää ulkomaalaisia ​​pääsemästä maahan 15. maaliskuuta alkaen ja asettaa 14 päivän karanteenin kotiin palaville kansalaisilleen. Mikään kansainvälinen saapuva lento tai juna ei olisi sallittua 15. maaliskuuta alkaen, lukuun ottamatta joitain tilauslentoja, jotka tuovat puolalaiset takaisin lomalta
 • Portugalin pääministeri Antonio Costa ilmoitti sulkevansa kaikki lentokentät kaupallisilta lennoilta yleensä kiireisen pääsiäisloman aikana viruksen leviämisen estämiseksi. Lentokentät suljetaan 9. huhtikuuta ja 13. huhtikuuta välisenä aikana, ja vain kansalaisten kotimaahan palauttavat tai tavaroita kuljettavat lennot saavat toimia. Viime kuussa lentomatkat EU:n ulkopuolelta keskeytettiin lukuun ottamatta Yhdistynyttä kuningaskuntaa, Yhdysvaltoja, Kanadaa, Venezuelaa, Etelä-Afrikkaa ja portugalinkielisiä maita.
 • Puerto Rico määräsi 6. huhtikuuta matkustajille karanteeniin 14 vuorokauden ajaksi, ja heidän on esitettävä saapuessaan täytetty Puerto Ricon terveysministeriön lomake.
 • Qatar ilmoitti 15. maaliskuuta kieltävän saapuvat lennot, lukuun ottamatta rahti- ja kauttakulkulentoja, maaliskuun 18. päivästä. Maahantulokielto ei koske Qatarin kansalaisia. Qatarin kansalaiset eivät saa poistua maasta.
 • Romanian hallitus rajoitti ulkomaalaisten maahantuloa 21. maaliskuuta ja tiukensi liikkuvuuden rajoituksia maan sisällä. ”Ulkomaalaisilla kansalaisilta ja kansalaisuudettomilta henkilöillä on kielletty pääsy Romaniaan kaikkien rajapisteiden kautta”, sisäministeri Marcel Vela sanoi.
 • Venäjä ilmoitti sulkevansa rajansa 30. maaliskuuta alkaen tarkoituksena hillitä koronaviruksen leviämistä. Venäjän hallitus on määrännyt siviili-ilmailuviranomaisen keskeyttämään kaikki säännölliset ja tilauslennot Venäjälle ja Venäjältä 27. maaliskuuta. Venäjän hallitus ilmoitti 14. maaliskuuta sulkevansa maan maarajan Puolan ja Norjan kanssa ulkomaalaisille. Naapurivaltion Valkovenäjän kansalaiset ja viralliset valtuuskunnat vapautettiin tästä.
 • Ruanda sulki rajansa 22. maaliskuuta kokonaan, lukuun ottamatta tavaroita ja rahtia sekä palauttavia kansalaisia. Jokaiselle Ruandaan saapuvalle henkilölle asetetaan 14 päivän karanteeni määrättyihin paikkoihin.
 • Saint Kitts ja Nevis: Tietyistä maista saapuville pakollinen 14 päivän karanteeni.
 • Saint Lucia asetti rajoituksia matkustajille, jotka saapuvat Ranskasta, Saksasta, Espanjasta, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Kiinasta, Japanista, Etelä-Koreasta, Italiasta ja Singaporesta. 23. maaliskuuta lähtien Saint Lucia sulki lentokentät saapuvalta liikenteeltä ainakin 5. huhtikuuta asti.
 • Saudi-Arabia keskeytti 15. maaliskuuta kaikki kansainväliset lennot kahdeksi viikoksi.
 • Serbia sulki 19. maaliskuuta lentokentänsä ja ilmoitti sulkevansa kaikki maantie- ja rautatierajat muulle kuin tavaraliikenteelle sekä pysäyttävän kaiken sisäisen matkustajaliikenteen rajoittaakseen koronaviruksen leviämistä. Matkustajalennot kiellettiin Belgradin Nikola Teslan lentokentältä ensimmäistä kertaa vuoden 1999 jälkeen. Lentokenttä on avoinna vain humanitaarisille lennoille ja lennoille, joilla on erityisluvat.
 • Seychellit: Kaikki kansainväliset lennot Seychelleille keskeytetään.
 • Singapore: Kaikilta lyhytaikaisilta vierailijoilta on kielletty kauttakulkumatka tai saapuminen Singaporeen. Singaporen asukkaat ja passinhaltijat asetetaan karanteeniin tai pyydetään eristämään itsensä 14 päivän ajan.
 • Slovakia kielsi kansainvälisen matkustajaliikenteen 12. maaliskuuta, mutta rajat olivat avoinna tavaraliikenteelle.
 • Slovenia ilmoitti 11. maaliskuuta sulkevansa joitakin rajanylityspaikkoja Italian kanssa. Myös matkustajajunaliikenne kahden maan välillä peruutettiin.
 • Somalia on kieltänyt kaikki kansainväliset lennot.
 • Etelä-Afrikan presidentti Cyril Ramaphosa ilmoitti 9. huhtikuuta jatkavansa valtakunnallista sulkemista kahdella viikolla. Lukitus, joka alkoi 27. maaliskuuta ja jonka oli tarkoitus kestää 21 päivää. Etelä-Afrikka esti maahantulon ulkomailta tulevilta matkustajilta, jotka saapuvat korkean riskin maista tai kulkevat niiden kautta, mukaan lukien Italia, Iran, Etelä-Korea, Espanja, Saksa, Ranska, Sveitsi, Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Kiina. Etelä-afrikkalaisia ​​kehotettiin myös peruuttamaan tai lykkäämään kaikkia ei-välttämättömiä ulkomaanmatkoja. South African Airways ilmoitti 20. maaliskuuta keskeyttävänsä kansainväliset lennot 31. toukokuuta saakka.
 • Etelä-Korea ilmoitti 17. maaliskuuta tiukentavansa kaikkien ulkomaille saapuvien henkilöiden rajatarkastuksia. Hallitus oli jo asettanut tiukkoja rajatarkastuksia Kiinasta, Italiasta ja Iranista tuleville vierailijoille ja vaatinut heitä kirjautumaan älypuhelinsovelluksella seurantaan, onko heillä mitään oireita, kuten kuumetta. Hallitus antoi myös 23. maaliskuuta erityisen ohjeen, jossa kansalaisia ​​kehotettiin peruuttamaan tai lykkäämään ulkomaanmatkojaan uuden koronaviruksen leviämisen kautta.  Etelä-Korea on myös asettanut kahden viikon karanteeniajan ja virustestejä kaikille Euroopasta saapuville henkilöille, oireista riippumatta.
 • Espanja: Sisäministeriö totesi 22. maaliskuuta, että Espanja rajoittaa useimpien ulkomaalaisten maahantuloa ilma- ja merisatamissa koronavirusepidemian torjumiseksi.  Espanja asetti rajoituksia maarajoilleen. Ranskan ja Portugalin kanssa sen jälkeen, kun Euroopan unionin johtajat sopivat sulkevan EU:n ulkorajat 30 päiväksi. Espanjan kansalaiset, Espanjassa asuvat ulkomaalaiset, lentokoneet, rahdin ja terveydenhuollon työntekijät sekä diplomaatit saavat matkustaa normaalisti, ministeriö totesi lausunnossaan. Espanjan hallitus ilmoitti 16. maaliskuuta maarajojensa sulkemisesta, jolloin vain kansalaiset, asukkaat ja muut, joilla on erityisolosuhteet, saavat tulla maahan. Suorat lennot Italiasta Espanjaan on kielletty 25. maaliskuuta saakka.
 • Sri Lankan hallitus kielsi 22. maaliskuuta kaikki matkustajalennot ja alukset 31. maaliskuuta asti. Kieltoa jatkettiin myöhemmin ainakin 7. huhtikuuta asti. Hallitus oli aiemmin todennut lausunnossaan, että mitään matkustajalentoja ja aluksia ei saa päästä saarelle ennen kuin tilanne normalisoituu.
 • Sudan sulki 16. maaliskuuta kaikki lentokentät, satamat ja maan ylityspaikat. Vain humanitaariset, kaupalliset ja tekniset kuljetukset jätettiin rajoitusten ulkopuolelle.
 • Surinam sulki kaikki maa- ja merirajansa 14. maaliskuuta.
 • Ruotsin hallitus on väliaikaisesti lopettanut vähemmäntärkeät matkat Ruotsiin ETA:n ulkopuolisista maista ja Sveitsistä. Päätös tuli voimaan 19. maaliskuuta ja sovelletaan aluksi 30 päivää.
 • Seychellien kansainvälinen lentokenttä on suljettu kaikille kansainvälisille lennoille.
 • Tadžikistan: Kaikki lennot keskeytetään 20 päivästä maaliskuuta. Matkustajilla, jotka ovat olleet Kiinassa, Iranissa, Italiassa tai Etelä-Koreassa 14 päivän kuluessa ennen saapumistaan ​​tai kulkeneet niiden kautta, on kielletty pääsy maahan.
 • Thaimaa: Ulkomaalaiset, lukuun ottamatta niitä, joilla on työlupa, diplomaatit tai heidän perheenjäsenensä, eivät saa tulla maahan tai kulkea Thaimaan kautta.
 • Trinidad ja Tobago sulkivat lentokentänsä 30. huhtikuuta asti.
 • Tunisia sulki moskeijat, kahvilat ja markkinat, sulki maarajansa ja keskeytti kansainväliset lennot 16. maaliskuuta.
 • Turkin maarajat Kreikan ja Bulgarian kanssa on suljettu matkustajien saapumiselle ja poistumiselle koronaviruksen puhkeamisen estämiseksi. Hallitus laajensi lentorajoituksia 21. maaliskuuta yhteensä 68 maahan, mukaan lukien Angola, Itävalta, Azerbaidžan, Algeria, Bangladesh, Belgia, Kamerun, Kanada, Tšad, Tšekki, Kiina, Kolumbia, Djibouti, Tanska, Dominikaaninen tasavalta, Ecuador, Egypti, Päiväntasaajan Guinea, Suomi, Ranska, Saksa, Guatemala, Georgia, Unkari, Intia, Italia, Irak, Iran, Irlanti, Norsunluurannikko, Jordania, Kazakstan, Kenia, Kosovo, Kuwait, Latvia, Libanon, Montenegro, Mongolia, Marokko, Moldova, Mauritania, Nepal, Niger, Norja, Alankomaat, Pohjois-Makedonia, Oman, Filippiinit, Panama, Peru, Puola, Portugali, Etelä-Korea, Slovenia, Sri Lanka, Sudan, Saudi-Arabia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Turkki Pohjois-Kyproksen tasavalta, Taiwan, Tunisia, Uzbekistan, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Yhdistynyt kuningaskunta ja Ukraina.
 • Turkmenistan, on keskeyttänyt kaikki kansainväliset lennot 20. huhtikuuta saakka. Matkustamista rajoitetaan myös maan sisällä.
 • Uganda rajoitti 18. maaliskuuta matkustamista mm. Italiaan. Matkustajalennot ovat olleet keskeytettyinä 22.03. – 24.04., rahtikoneille ei ole rajoituksia.
 • Ukraina ilmoitti 13. maaliskuuta, että ulkomaalaisilla ei olisi pääsyä maahan.
 • Yhdistyneet Arabiemiirikunnat: Hallitus keskeytti määräämättömäksi ajaksi Libanoniin, Turkkiin, Syyriaan ja Irakiin suuntautuvat ja sieltä lähtevät lennot maaliskuun 17. maaliskuuta.
 • Yhdistynyt kuningaskunta: Hallitus neuvoi 17. maaliskuuta kansalaisia ​​luopumaan ”kaikista ei-välttämättömistä matkoista ympäri maailmaa”, aluksi 30 päivän ajaksi.
 • Yhdysvallat on kieltänyt kaikkien ulkomaiden kansalaisten maahantulon, jotka ovat matkustaneet riskimaihin 14 päivää ennen saapumistaan. Yhdysvaltojen kansalaisten tai vakinaisten asukkaiden, jotka ovat käyneet korkean riskin alueella, on saavuttava maahan jonkin 13:sta nimetyn kansainvälisesen lentokentän kautta, joilla on erityisvalmiudet.
 • Uruguay ilmoitti 15. maaliskuuta kieltävänsä kaikki lennot Euroopasta 20. maaliskuuta alkaen. Aikaisemmin se oli ilmoittanut, että riskimaista tulevien matkustajien on oltava 14 päivää karanteenissa.
 • Uzbekistan on estänyt maahantulon kaikilta ulkomaalaisilta. Maa ilmoitti 22. maaliskuuta sulkevansa rajansa kansalaisiltaankin, estäen heitä poistumasta 23. maaliskuuta lähtien.
 • Venezuela ilmoitti 12. maaliskuuta peruuttavansa kaikki lennot Euroopasta, Kolumbiasta, Panamasta ja Dominikaanisesta tasavallasta vähintään 30 päiväksi. Maa on myös ilmoittanut valtakunnallisesta karanteenista.
 • Vietnam ilmoitti 21. maaliskuuta keskeyttävänsä kaikki saapuvat kansainväliset lennot koronaviruksen leviämisen estämiseksi maassa antamatta aikataulua. Hallitus ilmoitti myös estävänsä kaikkien ulkomaalaisten maahantulon 22. maaliskuuta alkaen, paitsi erityistapauksissa.
 • Jemen keskeyttää kaikki lennot lentoasemilta kahdeksi viikoksi alkaen 18. maaliskuuta. Kiellon jatkosta ei ole tietoa, eikä se koske humanitaarisia kuljetuksia.
 • Sambia: Kansainvälisille lennoille on käytettävissä vain  Lusakan lentoasema (LUN). Matkustajien ja lentoyhtiön miehistön on oltava karanteenissa vähintään 14 päivää omalla kustannuksellaan.
 • Zimbabwen presidentti Emmerson Mnangagwa ilmoitti 24. maaliskuuta, että kaikki rajat suljetaan henkilöliikenteeltä palaavia asukkaita lukuun ottamatta.

Näin siis maailma sulkeutuu. Tiedot on kerännyt Al-Jazeera (24.04.2020), ja ne perustuvat osin paikallisiin medioihin ja poliitikkojen julkisiin lausuntoihin. On hieman epäselvää, miten annetut rajoitukset ovat toteutuneet käytännössä.

4 Comments

 1. Hossan Mobdissan
  27.4.2020 10:38

  No.. tuota noin…katoskun tai niinku että tämä tämä niinko midän… niinko tota ei niinku oo tai onko kirjoitusvirhe ko joku niinko tota mites sen sanois, mutta tuo lista taitaa olla niinko.. puutteellinen…noh yks maa taitaa puuttua, SUOMI ! ???

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.4.2020 11:10

   On se siellä.

   Vastaa
  2. Minä
   27.4.2020 12:19

   Katso siitä kohdasta jossa on F-alkuiset englanniksi. Lista on käännetty englanninkielisestä listasta, jossa maat ovat englanninkielisten nimien mukaan aakkosjärjestyksessä.

   Vastaa
 2. Vallankaappauksen ensimmäinen askel
  27.4.2020 11:07

  Tämä on globaali Uuden Maailmanjärjestyksen ensimmäinen askel. Ensin suljetaan maiden rajat. Seuraavaksi estetään valuutan siirtyminen valtiosta toiseen. Ja kun se kontrolli on saatu, niin sen jälkeen vanhat instituutiot hävitetään ja uudet julkaistaan. Eli NWO ottaa valtaansa koko maapallon.

  Nyt pitäisi suomalaistenkin herätä siihen että EU:n yhteinen velka ajaa Suomen konkurssiin. Ja se on se mitä nämä globaalit pelurit haluavat. Se että meillä ei ole rahaa maksaa velkaamme. Sillä verukkeella he voivat miehittää maamme.

  Niin että, velalliset ohoi !! Maksakaa äkkiä ne velkanne pois. Pain vuoden päästä velkojen korot ovat luokkaa >10% samalla kun työn verotus on luokkaa >40%. Siinä onkin sitten kurjuutta jaossa koko yhteiskuntaluokalle. Tai jos ette pysty maksamaan, niin tavalla tai toisella minimoikaa velkanne määrä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top