Maailman humanitaarisen avun tarve kasvaa, miten Suomi reagoi – suora lähetys ministeri Skinnarin linjauksen julkistamistilaisuudesta 9:00

Maailman humanitaarisen avun tarve kasvaa – miltä tilanne näyttää tuoreiden arvioiden valossa ja miten Suomi siihen vastaa? Uusi humanitaarisen avun linjaus antaa suuntaa tuleville vuosille ja korvaa nykyisen, vuonna 2012 laaditun linjauksen.

Suomen kannasta humanitaarisen kasvun tarpeesta on odotettavissa perjantaina. Asioihin ottaa kantaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari suorassa lähetyksessä, joka alkaa aamulla klo. 9 ulkoministeriössä.

Ministeriöstä on luvattu antaa myös tietoa loppuvuoden humanitaarisen avun rahoituspäätöksistä.

3 Comments

 1. Itse aiheutettu ongelma
  13.12.2019 08:16

  Suomen valtionbudjetista voisi ottaa pois kaikki ulkomaanavut, myös kirkon ulkomaanavun. Suomi on tukenut jo liikaa ulkomaita, sen seuraukset ovat nyt nähtävissä loppumattomana, kaiken peittävänä, muuttoliikkeenä eurooppaan. Jos ulkomaanapua ei olisi annettu -70 luvulta lähtien, niin meillä ei olisi nyt miljoonia eurooppaan yrittäviä. Väestö afrikassa ja arabimaissa olisi huomattavasti pienempi. Jolloin kaikille riittäisi niiden mantereiden ravinto ja energia. Ja ne voisivat keskittyä kehittämään omia maitaan ja valtioitaan. Sen sijaan että yrittävät tulla siipeilemään pitkjänteisesti omaa yhteiskuntaansa kehittäneiden talousalueisiin.

  Vastaa
 2. Puolueeton
  13.12.2019 10:45

  Al-Holin pakolaisten auttaminen
  YLE : ”Leirillä on myös vakava turvallisuusongelma. Leirin asukkaat ovat tappaneet toisiaan. Myös hyökkäyksistä leirin vartijoita vastaan on raportoitu. Leiriä hallinnoivien Syyrian kurdien mukaan heidän resurssinsa eivät riitä takaamaan leirin turvallisuutta.”
  Jos sotaa käyvän Syyrian resurssit eivät riitä pitämään järjestystä, miksi sotaisia naisia tulisi tuoda Suomeen. MIten näiden oppima väkivaltainen käyttäytyminen saataisiin tällä loppumaan.
  Kysymys on tietenkin humanismista. Humanismissakaan ei pidä toimia yksinkertaisten tunteiden osoittamaa tietä, vaan punnita humanismi kokonaisuutena. Jos Isis-naisia autetaan, heikennetään suomen humanismia. Kuka laskelmoi reaalisesti, kumpi vaihtoehto valitaan?

  Vastaa
  1. Puolueeton
   13.12.2019 11:09

   Humanismin toteutumiseen tähtääviin toimiin ei saa sisältyä epärehellisyyttä ja salailua
   eikä myöskään valehteluun viittaavaa ja huonomuistisuuteen vetoamista.
   YLE: ”Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kiistää väitteet joiden mukaan hän olisi valehdellut suunnitelmista, jotka koskevat suomalaisten tuomista al-Holin leiriltä kotimaahan.”
   ”Kolehmainen on aiemmin kiistänyt Ylelle nähneensä suunnitelmaa, jolla leiriläisiä valmistauduttaisiin siirtämään Suomeen.”
   ”Kolehmainen kertoo allekirjoittaneensa poliisin sisäisen suunnitelman marraskuussa. Ylen näkemä asiakirja on päivätty 21.11.2019. Kolehmaisen mukaan suunnitelmaa päivitetään jatkuvasti eikä hän muista kaikkia yksityiskohtia.”
   Pitää kehottaa lukemaan entisen poliitikkojen epäsuosiossa olleen poliisiojohtajan Paateron kirjaa ”Sisäinen turvallisuuus horjuu”.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top