Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas: Maailmanloppu on peruttu


Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas totesi Ylen lauantaiaamun haastattelussa toimittaja Seija Vaaherkummulle, että IPCC:n ”tutkimukset” joiden mukaan Suomen metsät ovat muuttuneet hiilinieluista tuottajiksi ovat kahden viime vuoden ajalta. NASA:n tuolle tulokselle vastakkaiset satelliittikuvat taas ovat viiden vuoden ajalta. Kun tilanne on tämä, niin rajoittamalla ankarasti Suomen hakkuita, se voi parantaa Suomen hiilinielutilannetta, mutta siitä seuraa se, että hakkuita tehdään sitä rajummin muualla, maissa joissa ilmastoasioihin suhtaudutaan leväperäisemmin ja tällöin globaali ilmastonmuutostilanne vain pahenee. Täytyy sanoa, että oli sinänsä kelpo toimittaja Vaaherkummulla vaikeaa, kun hän yritti ajaa vihreitten ajatuksia Taalaksen päähän mutta tyypillinen perussuomalainen (en puoluekantaa tarkoita) on tämä mielestäni maailman ykkösguru ilmastoasioissa ja ei hän ryhtynyt Vihreiden vaalivankkurien vetäjäksi, ”kehtasipa” vielä sanoa, että vaikka keskilämpötila nousisi vuosisadan loppuun mennessä kolmella asteella, 1,5 asteen sijasta ei sekään olisi maailmanloppu, mutta tekisi elämästä vaikeampaa tuolla ”alemmilla leveysasteilla” eli maapallon eteläosissa. Taalas suhtautui toiveikkaasti siihen, että niillä toimilla mitä nyt on meneillään niin tuo lämpötilan nousu pysäytetään.

Ps. Vihreiden elämisen pysäyttämiseen ja maailmanlopun manaamiseen keskittyvä politiikka alkaa olla tiensä päässä. He eivät halua tunnustaa tosiasioita, vaikka puhuvat globaalista ilmastonmuutoksesta ja Telluksen pelastamisesta eli unhoon jää koko ajan, että esim. Kiina tuottaa päästöistä 35 % ja Suomi 0,13 %, eli gobaalisti muu maailma tuottaa 99,87 %. Ei kai siitä ole haittaakaan, että mekin jatkamme ilmastonmuutoksen torjunta,a mutta järjenköyhiä kieltoja ja elämisen estäviä ratkaisuja meidän ei tule tehdä. Mieltä voi ilmastoasioissakin osoittaa edelleenkin mutta kohteen pitää olla Kiinan hallitus – siis Suomessa suurlähetystö, ei joku Metsähallitus tai Maa- ja metsätalousministeriö. Koko maapallon tilasta huolestuneiden ihmisten pitäisi mennä osoittamaan mieltään Vihreiden puoluetoimiston eteen ja liimata itsensä sen oviin ja ikkunoihin.

Ps. Jostain syystä, taaskaan, suurin ongelma eli kiihtyvä väestönkasvu, niin ilmastonmuutoksen, kuin koko maapallon tulevaisuuden kannalta ei saanut sitä sijaa mikä sille kuuluu, tosin Taalas ehti todeta, että lännessä tilanne alkaa olla päinvastainen, kun monet nuoret eivät halua tehdä ollenkaan lapsia.

3 Comments

 1. Puolueeton
  27.3.2023 16:56

  2014 aurinkotutkijat ennustivat säiden alkavan viiletä auringosta johtuen. Ilmaston muuttuminen on niin hidasta, että vasta 2050 voi alkaa puhua uudesta pikku jääkaudesta, jos ennusteet toteutuvat. Ennusteet perustuvat auringon pilkuista johtuviin muutoksiin.
  Näyttäisi siltä, että jotain ennusteissa on toteutunut, sillä ilmaston lämpötilojen keskiarvo ei ole ollut kohoamassa kymmeneen vuoteen vaan ehkä hieman alentunutkin. Ilamastohuijaus on kohta katoamassa, koska huijauksia ei voi pitää elossa pitkiä aikoja.🙂

  Vastaa
 2. Seppo Anttila
  27.3.2023 17:26

  Myös maailman lämpötilan nousu on lakannut 2015 ja sen jälkeen laskenut tähän päivään mennessä-0,07 astetta
  https://www.ncei.noaa.gov/access/monitoring/climate-at-a-glance/global/time-series/globe/land_ocean/all/5/1850-2023?trend=true&trend_base=10&begtrendyear=2015&endtrendyear=2023
  Se miksi lämpötila on noussut n. 80- luvun alusta on kaksi muutakin syytä, joista ei haluta puhua.
  Ilmaston puhdistuminen kaukolämmön myötä sen osoittaa Tukholman mittaustulokset lämpötilan nousu ja auringonvalon lämpösäteilyn kasvu
  puhtaamman ilman takia seuraavat tasatahtia.
  https://thoralfsblogg.com/2022/05/29/detta-morkar-klimatalarmisterna/#more-11705
  Mittauspisteiden ulkoiset vaikutukset puhutaan ns. kaupunki lämmöstä eli talojen lämmitys nostaa ilman lämpötilaa myös kaupungeissa olevissa mittauspisteissä, myös lentokentillä olevat mittauspisteet suihkukone aikana aiheuttaa vääristymiä, josta on faktaa Floridan eräällä lentokentällä kun toinen testi mittauspiste laitettiin kiitoteiden läheisyydestä pois, se antoi juuri sen 1,5 astetta vähemmän kuin virallinen.

  Vastaa
 3. CO2
  27.3.2023 19:19

  No, tämäkin on vissiin Viheriden mielestä valetta, vaikka puhuja on yksi Greanpeacen perusjista:

  https://www.youtube.com/watch?v=WDWEjSDYfxc&t=255s

  Tästä on pidempikin, 12min, video.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top