Maailman löysin turvapaikkapolitiikka testiin

Oppositio kokonaisuudessaan jätti tänään välikysymyksen hallitukselle turvapaikka politiikasta ja niin, että hybridivaikuttaminen on sen keskiössä.

Perussuomalaisten välikysymykseen yhtyvät siis myös Kokoomus, Kristillisdemokraatit ja Liike nyt.

Ennen muuta Puolan ja Valko-Venäjän rajalla kiehuva maaahanmuuttokriisi oli
tietenkin se asia, joka välikysymyksen laukaisi, mutta vauhtia sille antoi viime viikkoinen eduskunnan kyselytunti jossa aiheesta puhuttiin melkein koko tunti täyteen. Tosin itse asia ei  ihmeellisintä, vaan hallituksen ministereiden välinpitämättömät vastaukset.

Ihmeellistä oli ennen muuta oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin vastauksissa ja asenteessa. Henriksson vastaili opposition huolestuneisiin kysymyksiin melkeinpä nauramalla päin naamaa.

Hän sanoi vaaditusta ”hätäpysäytyksestä” -eli meille kohdistuvan hybridihyökkäyksen nopeasta torjunnasta, että ”eivät lainmuutokset valmistu ensi viikolla, eikä ensi vuonnakaan”. -Ja tämä erityisesti jo valmiiksi ärtyneiden Perussuomalaisten lisäksi suututti Kokoomuksen, Kristilliset ja Liike Nytin.

Oikeusministeri ei ministerinaitiostaan nähnyt sitä, minkä kaikki muut salissa ja lehdistölehterillä näkivät. Jopa hallituspuolueiden edustajat olivat vähintäänkin hämmentyneitä Henrikssonin ”hurlumhei meininkiin”. Joku sanoi jopa tunteneensa myötähäpeää oikeusministerin ilkkuessa oppositiolle. Meidän ärkoopee:läinen ministerimme, kun taisi unohtaa että niin Keskustassa kuin demareissakin on juurevia isänmaallisia kansalaisia joille Suomi on ykkönen.

Suomen koskemattomuus ei ole asia johon voi suhtautua ”leikkimielisesti”

Henriksson kyllä sai kyselytunnin jälkeen kuulla siitä, mitä hän ei nähnyt. Ja kyllä hän sen sitten käsittikin mutta ”maito oli jo kaatunut”. Eikä asiaa enää auttanut sinänsä oikea johtopäätös, että rouva ministeri oikoi puheitaan myöhemmin ja lupasi omalta osaltaan, että tarvittavia lainkohtia voidaan uudistaa hyvinkin nopeasti. Tähän varmaan osaltaan vaikutti sekin, että jopa Vihreiden sisä- ja ulkoministerit asettuvat vaatimaan nopeaa käsittelyä jolla hybridihyökkäys rajoillamme voidaan estää. Henriksson jäi siis yksin kuin konsanaan Ano Turtiainen usein usein omine esityksineen.

Nykylaki on tehoton

Laki kun edellyttää, että aina pitää olla ainakin yksi rajanylityspaikka auki, jotta tulijat saavat jättää turvapaikkahakemuksen maaperällämme.

Ei nimittäin vaadi kummoistakaan pohdintaa tulijoilta, että tuo paikka keksitään. Helppoa se ei välttämättä ole, koska auki olevaa ylityspaikkaa voidaan tarvittaessa vaihtaa päivittäin.

Olkoon niin mutta täyssulkua tuo, ei mahdollista ja siihen on saatava muutos. Puola. Latvia ja Liettua ovat nyt tehneet niin pääasiassa irakilaisten, afgaanien ja somalien ja jopa jemeniläisten ja egyptiläisten yrittäessä rynniä rajojen läpi Euroopan Unionin puolelle Valko-Venäjän voimallisesti tukiessa tällaista hyökkäystä.

Saksalaiset kertoivat jo viikko sitten, että noilla rajoilla olevat pyrkivät ennen muuta Suomeen ja Saksaan, tosin ulkoministeri Pekka Haavisto väitti, että tällaisesta ei ole todisteita mutta samaan hengenvetoon hän myönsi, että ihmissalakuljettajien joukossa on suomea taitavia rikollisia.

Tulijoiden himon Suomeen ymmärtää, koska olemme sosiaali- ynnä muiden tarjolla olevien etujen perusteella maailman leväperäisin maa. Länsinaapurissa Ruotsidemokraatit, Moderaatit (Kokoomus) ja Kristillisdemokraatit vaativat yhdessä Ruotsin vihervasemmistolaiselta hallitukselta tällä viikolla tarvittaessa täyssulkua maan rajoille.

Ja Ruotsin demarien uusi puheenjohtaja -tuleva pääministeri- on puheissaan antanut myös voimakkaita viitteitä siihen, että Ruotsi tulee tiukentamaan maahanmuuttopolitiikkaansa selvästi. Tanska on jo aiemmin ilmoittanut, että nolla turvapaikanhakijaa on heidän linjansa.

Suomi laventaa perheenyhdistämisiä

Suomen hallitus, joka on laventamassa ”perheenyhdistämisiä”, on siis kulkemassa kohti yhä löyhempää maahanmuuttopolitiikka ja siis vastaan kaikkien muiden EU-maiden linjauksia. Ymmärrän, että vihervasemmistoamme mahdollisuus saada ”uusäänestäjiä” kiihottaa kovin. Kyseessä olevista puolueistahan jokainen koki tappion viime kunnallisvaalissa, eli jostain on saatava kannattajia, kun suomalaisista yhä pienempi osuus tukee Vihreitä, Vasemmistoliittoa ja demareita.

Mutta Suomen hallituksen ensisijainen tehtävä on huolehtia Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta ja suvereenin maamme koskemattomuudesta kaikissa mahdollisissa tilanteissa.

Ja sekin on selvää, että maata on puolustettava hyökkääjiltä, vaikka kuinka oltaisiin mukana 70 vuotta vanhassa Geneven sopimuksessa, joka muuten tehtiin suojelemaan ennen muuta juutalaisia Euroopassa, eikä muslimien hyökyaaltoa Eurooppaan.

Seppo Huhta

1 Comment

  1. Obelix
    16.11.2021 19:29

    ”Tulijoiden himon Suomeen ymmärtää, koska olemme sosiaali- ynnä muiden tarjolla olevien etujen perusteella maailman leväperäisin maa.” Miksiköhän mieleeni juolahtikin tuosta sanasta _leväperäinen_ Juha Watt Vainion esittämä laulu: Herrat Helsingin?😎

    https://www.youtube.com/watch?v=VlYGfVe1yeA

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top