Maalittamislaki sai kansan tuomion

Vallankin RKP:n ja Vihreiden kiihkeästi ajama nk. maalittamislaki jää vaille kansan kannatusta.tämä käy ilmi EVA:n eli Elinkeinoelämän valtuuskunnan tekemästä mielipidetiedustelusta.

”Maalittamislaissa” on lähinnä kysymys siitä, että esim. virkamiehiä juristeja ja toimittajia ei saisi kritisoida ainakaan niin, että tulee vaikutelma siitä, että kysymyksessä olisi suunniteltu sanallinen päällekäyminen jota kuta edellä mainittua kohtaan nimenomaan siksi, että hän hoitaa annettua tehtävää.

EMME TARVITSE MOISTA LAKIA

Meillä on jo nykyään aivan riittävästi lainsuojaa em. töitä tekeville ja myös muille-meillä on jo laki solvaamisesta, laki kunnian loukkaamisesta ja laki vainoamisesta, ynnä monet muut rikoslain pykälät.

Tympeä vihernatsistinen lakiesitys on aivan turha. Kaikkein kummallisin kohta on se, että me toimittajat muka tarvitsisimme tämän tyyppisen ”koskemattomuuden”.

Eli siis jos kirjoitan jutun ja siitä ei pidetä ja saan kuraa silmilleni niin sitä joka arvostelee mun arvostelemista pitää rangaista.

Kyllä se on kuulkaa niin, että jos näihin hommiin rupeaa niin on oltava valmis yhtäältä siihen, että tulee ”potkittua” niin virkaherroja, pappeja ja poliiseja mutta toisaalta on myös itse siedettävä, että ei ole mikään ”kaikkitietävä ja kaukaa viisas”. Olen ollut näissä töissä yli 40 vuotta ja tiedän, että osalla kolleegoista on ”ylemmyyskompleksi” ja usein vielä hermot lasia mutta se on psykiatrinen vaiva, ei sille nyt Herranen aika pidä lainsuojaa säätää.

VIHEREILLÄ ON JO MONOPOLI

Ihmettelen suuresti, että oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on mennyt tähän halpaan ja olen kauhuissani, jos hän on tämän ihan itse keksinyt-hän sitä kuitenkin ajaa ja vihreät tietysti tukee. Ymmärrän Vihreitä, koska toimittajakunnasta yhä useampi on vihreä ja Tampereen yliopiston selvityksen mukaan ensi tai jo tänä vuonna enemmistö Suomen journalisteista on vihreiden tukijoita.

Ei tietenkään voida tuollaista yksipuolisuutta hyväksyä mutta tämä on reaalimaailma jo nyt: Helsingin Sanomista on tullut ”Vihreän Langan megapainos”, Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja antoi keväällä haastattelun omiin uutisiin joissa hän sanoi, että Suomea uhkaa äärioikeistolaisuus ja viittasi Perussuomalaisiin-saatatko toimituksesi linjan selkeämmin sanoa. MTV:n uutiset perustettiin aikoinaan nimenomaan YLE:n vastabooliksi mutta nyt se on kuin sokea kissanpentu joka seuraa emoaan.-MTV:n uutisissa ei oikeastaan mene päivääkään , etteikö se haastattelisi Vihreiden presidenttiehdokasta Pekka Haavistoa. MTV on aloittanut vaalikampanjan ennen kuin Vihreät ja Haavisto itse.

TUKI MAALITTAMISELLE ON HEIKKO

Kuvaavaa nimittäin on, että EVA:n selvityksessä kaikissa tilanteissa täydellisen sananvapauden riistämisen hyväksyy vain noin viidennes eli 22 %:a, 63 %:a prosenttia kansalaisista on ehdottoman sananvapauden kannalla. EOS 15 %:a.

Myös 54 %:a kansalaisista on valmiina konkreettisesti puolustamaan sananvapautta. Tähän on valmiita 74 prosenttia miehistä ja 52 prosenttia naisista. Noin kolmannes ei pidä niin kovin tärkeänä sananvapauden puolustamista.

Yli puolet suomalaista on myös sitä mieltä, että sananvapautta on puolustettava ehdottomasti silloinkin, kun jotkut loukkaantuvat sananvapauden käyttämisestä. Ja tästäkin on lakiesityksessä suurelta osin kysymys-ehkä jopa suurimmalta osin.

YHTEISKUNNAN ”KORKEIN ASTE”

Historiaa lyhyesti: Ensin oli keräily-yhteiskunta, sitten maatalousyhteiskunta, sitten teollisuusyhteiskunta, sitten tietoyhteiskunta ja nyt olemme saavuttaneet -ainakin toistaiseksi-korkeimman asteen eli ”Loukkantumisyhteiskunnan”. Tällä tasolla loukatun ei itse edes tarvitse tietää tulleensa loukatuksia, riittää, että joku muu ”puolesta loukkaantuu”. Ja tästäkin on kysymys maalittamisessa ja tietenkin kysymys on valtavasta määrästä oikeudenkäyntejä, juristien palkkioita ja ”uhrien” korvauksia. Ja toki sakkotuloja valtiolle.

Laki maalittamisesta on yksi hallituksen ”kärkihankkeista”. Se on on Demokratian ja ihmisoikeuksien ja myös perustuslakimme vastainen totalitaristinen isku kansan kasvoille ja Tasavallan kasvoille.

Seppo Huhta

2 Comments

 1. Tervatut pallit
  20.10.2022 13:07

  Vapaamuurarit joita jutkut käskee miksi turhaan pitkä kirjoitus

  Vastaa
  1. Ei siinä sen kummempaa
   20.10.2022 22:14

   Sen takia pitkä kirjoitus, että tulee kaikille selväksi.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top