Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) valtionavustuksen käytön tarkastuksessa löytyi virheitä

Puolustusministeriön selvitystyö Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen  valtionavustuksen käytöstä on valmistunut. Selvityksessä havaittiin virheitä, mutta ne eivät PM:n arvion mukaan ole tahallisia.

Maanpuolustusyhdistyksen (MPK) valtionavun käyttöä selvitettiin vuoden 2011 tileistä alkaen. Tarkastustyötä on tehty parin vuoden aikana, yhteistyössä MPK:n kanssa siten, että vapaaehtoisen maanpuolustuksen lakisääteinen toiminta ei ole keskeytynyt.

Tarkastuksissa on löytynyt virheellisiä valtionavustusten kohdentamisia oikeudenkäynti-, perintä-, rahoitus- ja viestintäkuluissa. Näiden osalta ministeriö perii yhdistykseltä myönnettyä valtionapua takaisin korkoineen 49 108 euroa. Virheet eivät ole kuitenkaan puolustusministeriön arvion mukaan aiheutuneet tahallisesta tai rikollisesta toiminnasta.

MPK on Puolustusvoimien vuosittain jakaman valtionavun suurin tuen saaja, vuodesta 2010 lähtien noin 5 miljoonaa euroa vuodessa, aiemmin 2 miljoonaa per vuosi. MPK järjestää eri puolilla Suomea sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta sekä turvallisuus- ja varautumiskoulutusta, sekä sotilaille että siviileille.

1 Comment

  1. Obelix
    23.12.2021 16:41

    ”Tarkastuksissa on löytynyt virheellisiä valtionavustusten kohdentamisia oikeudenkäynti-, perintä-, rahoitus- ja viestintäkuluissa.” Voihan kettu! Taas tätä hemmetin tyhjänpäiväistä juristeriaa, johon koko maa näyttää olevan hukkumassa. Jos MPK on Puolustusvoimien vuosittain jakaman valtionavun suurin tuen saaja, vuodesta 2010 lähtien noin 5 miljoonaa euroa vuodessa, niin jumankekka antakaa se 5 miljoonaa euroa MPK:lle suoraan, tyyliin: – tuon pitää riittää koko vuodeksi kaikkiin kuluihinne, ja sillä siisti – ilman tällaisia vapaaehtoisen maanpuolustuksen kannalta täysin turhia pitsinnypläys farsseja!

    Ps. Jos sota joskus alkaa, niin luuletteko _Te_ pilkunviilaajat edes ehtivänne selvitä liikekannallepanosta, ilman maanpuolustusyhteisöjenne jäsentenvälisiä oikeudenkäyntejä?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top