Maatalous tuottaa ruokaa, ei päästöjä -vastaa Kokoomuksen Timo Heinonen ministeri Maria Ohisalolle

Eilen kuultiin Ylen ajankohtais-lähetyksessä sisäministerin ja Vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon ajatuksia ”ilmasto-hätätilasta”, ja arvostelua suomalaisia ruuantuottajia kohtaan. Ministerin mukaan he ovat tehneet ilmastonmuutoksen torjumiseksi vähemmän kuin muut. Kokoomuksen Timo Heinonen kommentoi, maanviljelijöitä puolustaen.

-Maanviljelijöille ilmastonmuutos on konkretiaa, ei vain puhetta, toteaa Timo Heinonen, joka on pitkään tehnyt työtä mm. kotimaisen ruuantuotannon hyväksi.

Ilmaston ja säätilojen muutos on läsnä joka päiväisessä arjessa. Maatalous on se ala, joka on etulinjassa, kun muutoksen vaikutuksista puhutaan. Ei maanviljelijöille tarvitse hallituksesta tulla siis kertomaan kuinka tärkeästä asiasta on kyse, se tiedetään jo, täsmentää  Heinonen.

Kansanedustaja varoittaa tekemästä hätiköityjä muutoksia, vaikkapa tukiin liittyen. Sellaisella voi olla kielteisiä vaikutuksia kotimaiseen ruuantuotantoon. Tämä on myös sitä globaalin vastuun kantamista, eli että vastataan itse omasta ruoantuotannostamme, eikä tuoda sitä muualta, muistuttaa Timo Heinonen, ja toteaa:

Poliitikkojen tarvitse tulla kertomaan maanviljelijöille, mitä pelloilla saa tai pitää viljellä: Sen tekevät kuluttajat.

Heinonen muistuttaa viljelijöiden omatoimisuudesta uusiutuvan energian suhteen -aurinkopaneeleja näkyy jo tuotantorakennusten katoilla- ja mainitsee biokaasun: Biokaasu olisi myös tehokas keino vähentää energiankulutuksen osuutta päästöistä – enää tarvittaisiin vaan rahaa. Lähes miljoonan euron investointi tilatasolla on vain aivan liikaa nykyisillä kannattavuusluvuilla.

-Näissä keskusteluissa pitäisi aina muistaa se, että ei kyse ole siitä että maatalous tuottaa päästöjä. Maatalous tuottaa nimenomaan ruokaa – jota ilmankaan on vaikea olla. Silti viljelijät ovat valmiit ottamaan kaikki ne järkevät keinot käyttöön, jotta ruoan tuottaminen on mahdollista myös jatkossa. Toivon Marinin hallituksen puolueilta kunnioitusta ja arvostusta suomalaista ruuantuottajaa kohtaa eikä tällaisia Ohisalon puheenvuoroja.

Katsottavaa:

3 Comments

 1. juha II
  10.8.2021 22:53

  Sisäministeri Maria Ohisalo syyttää kaikesta onnettomuuksista kulakkeja, jotka ovat ”ilmastonvihollisia” kuten ”Isä Aurinkoinen” teki suuressa neuvostojenmaassa teki kulakeista kapitalisteista pahimpia, j0oka sai aikaan ruokapulan kulakkien silkan katalan ahneuden takia!

  Vastaa
 2. pöh
  10.8.2021 23:24

  Vihreät on sentään ”rehellisesti” epärehellisiä.
  Sen sijaan kokoomus esittää rehellistä isänmaallista puoluetta, mikä on täysin valetta.

  Vastaa
 3. Ohisalo ei käsitä
  11.8.2021 05:22

  Kokoomus on silti myös porvareiden ja globalistien asialla, kuten SDP kanssa. Ohisalo taas ei ymmärrä mitään maataloudesta, maatalouskoneista ja niiden päästöistä, niissä on ollut kauan jo adblue-urealaitteet käytössä, päästöjen pienentämiseksi. Samoin maansiirto- ja metsäkoneissa. No, ei Vihreät luonnostakaan ja metsistäkään mitään ymmärrä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top