Macronilla ja Putinilla toinenkin puhelinneuvottelu myöhään sunnuntaina

Diplomaattista ratkaisua Ukrainan ja Venäjän väliseen tilanteen etsitään ilmeisen tosissaan. Venäjän ja Ranskan presidentit keskustelivat sunnuntaina kahdesti. Ranskan presidentti on myös puhunut eilen Yhdysvaltain presidentin kanssa.

(Kuva: arkistokuva)

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron keskustelivat sunnuntaina päivällä (105 min.) ja uudelleen tunnin verran vähän ennen puolta yötä.

Keskustelut käytiin Ranskan aloitteesta. Presidentit keskustelivat maanantaina pidettävistä Ukrainaa koskevista kolmenvälisistä ryhmäneuvotteluista Venäjän, Ukrainan ja  Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (ETYJ) kesken. Molemmat presidentit sopivat toimivansa tulitauon saamiseksi Itä-Ukrainaan, kertoi Ranskan presidentintoimisto. Presidentintoimiston mukaan Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian ja hänen venäläinen kollegansa Sergei Lavrov tapaavat lähipäivinä.

Putinin turvatakuu-vaatimus on otettu vakavasti?

Macron on puhunut myös Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kanssa sunnuntaina, keskustellen noin 15 minuuttia. Macron on soitellut myös Ison-Britannian pääministeri Boris Johnsonille ja Saksan liittokansleri Olaf Scholzille.

Putin-Biden huippukokouksesta sovittu

Ranskan presidentintoimisto kertoi sunnuntaina, että Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit ovat sopineet periaatteessa huippukokouksesta, jossa käsitellään Euroopan strategiseen vakauteen ja turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä. Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapaavat torstaina 24. helmikuuta aloittaakseen diplomaattiset toimet. ”Se (huipputapaaminen) voidaan pitää vain sillä ehdolla, että Venäjä ei hyökkää Ukrainaan”, sanotaan Elysée-palatsin julkaisemassa muistiossa.

Jälkimmäisen Macronin ja Putinin keskustelun sisällöstä ei ole kerrottu. Viimeisimmät tiedot itäisestä Ukrainasta viittaavat tilanteen kärjistymiseen lyhyellä aikavälillä. Venäjän joukkojensiirtoja on havaittu rajan suuntaan.

1 Comment

 1. pöh
  21.2.2022 21:53

  Housuunsa paskoja valepresidentti biden täytys pitää kaukana kaikista ”neuvotteluista”
  Siitä ei ole muuta kun haittaa.
  USA:ssa olisi jo nostettu kamala harris presidentiksi, mutta kamalan kannatus on romahtanut niin pahasti etteivät voi sitä tehdä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top