Madeira: Laittomasti maassaolevat prostituoidut tuottivat rikollisille yli 700 000 euroa

Madeiralla, joka kuuluu itsehallintoalueena Portugaliin, tutkitaan rikosvyyhteä, johon liittyy rahanpesua, ihmiskauppaa ja laittoman maahantulon järjestämistä. Tämänkaltainen rikostyyppi on yleistynyt koko EU:n alueella.

Rikollisten uhrit olivat tulleet Madeiralle tai Portugaliin laittomina maahanmuuttajina, ja heitä käytettiin seksikaupan ohjekteina. Syyttäjän mukaan ”naiset joutuivat noudattamaan hyvin tiukkoja sääntöjä, vähintään 300 euron oli tuotettava voittoa viikossa”, kirjoittaa paikallislehti. Rikollisketju ehti toimia vuosien 2007 ja 2014 välillä, pääasiassa Aveirossa ja Coimbrassa. Asia on nyt tullut oikeuskäsittelyyn. Ensimmäinen istunto on keskiviikkona (15.05.). Rikosselosteessa mainitaan Mealhadassa toimiva Camélias-Clubi ja Monte Formosossa olevaa Impacto Clubi. Syyttäjän mukaan rikoshyötynä takavarikoidaan syytetyiltä yhteensä 735 000 euroa, joka summa siis koituu valtiolle.

Syyttäjän mukaan Club Impact:ssa työskenteli öisin 15-20 naista tarjoamassa seksuaalisia palveluksia clubin asiakkaille.

Kun asiakas oli kiinnostunut, hänet vietiin ”yksityiseen”, kassaan, jossa hän maksoi 30–40 euroa 30 minuutin ajasta, enintään 150 – 200 euroa palvelusta riippuen.

Tapaus osoittaa, etteivät EU:n syrjäisetkään kolkat ole vapaita järjestäytyneestä uusrikollisuudesta, joka hyödyntää maahanmuuttoa ja paperittomien, siis oleskeluluvattomien tai henkilöllisyytensä salaavien maahanmuuttajien haavoittuvaa asemaa. Manner-Euroopassa Italiassa afrikkalaisperäiset prostituoidut ovat näkyvä osa katukuvaa, ja sikäläinen ilmiö ulottuu myös Suomeenkin.

Asiasta kertoivat tänään Campeao ja JM.

2 Comments

 1. Pekka ja Pätkä
  13.5.2019 18:59

  On vain yksi keino lopettaa prostituutiorikollisuus: Laillistaa se. Samalla nämä hyväksikäytetyt siirtyisivät valtion suojelun, ja siis hyväksikäytön, kohteiksi.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   13.5.2019 19:31

   Laillistamista on kokeiltu, huonoin tuloksin: Viranomaisten sallimana prostituutio so. seksikauppa vetää piiriinsä enemmän toimijoita, kuin lainvalvonnalla ahtaalle ajettu. Myöskään grooming-ilmiö ei katoa mihinkään, vaan moninkertaistuu. Jossain maissa valtiot ovat ylläpitäneet bordelleja, eivätkä ne ole olleet yhtään laittomasti toimivia yksityisiä parempia. Jos ei voida kokonaan kitkeä, minimoidaan haitat mariginalisoimalla ”ala”. Rikolliset ovat ja pysyvät alalla, koska ne pystyvät hankkimaan tavaraa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top