Madeiran Porto Santossa turkishylje ihastuttaa väkeä uimarannalla

Iltapäivällä kello neljän aikaan, jolloin meri on korkeimmillaan, suuri aalto toi mukanaan turkishylkeen uimarannalle Porto Santossa, Madeiralla. Madeiralla hylkeet ovat harvinaisia vieraita, joten otus on saanut osakseen tavattomasti ihastelua ja mediahuomiota.

Hylkeellä ei ollut mitään kiirettä takaisin mereen, se kulki ensin rannan myötäisesti parikymmentä metriä kohti kylää, ja kiipesi sitten hiekkadyynin harjalle, kuivalle hiekalle. Rannallaolijat hätkähtivät nähdessään hylkeen, joka lyllersi kohti, heistä vähät välittäen.

Paikalle hälytettiin väkeä ympäristöinstituutista (IFCN) ja he yhdessä vapaaehtoisten kanssa huolehtivat siitä että ihmiset antoivat hylkeelle tilaa ja jättivät sen rauhaan. Viime aikoinahan on saatu lukea raivostuttavia uutisia siitä kuinka ihmiset ovat ottaneet selfieitä rannalle ajautuneiden kilpikonnien ja delfiinien kanssa sen sijaan että olisivat auttaneet hädänalaiset eläimet takaisin veteen, mikä on joissain tapauksissa johtanut eläinten menehtymiseen.

Porto Santon hylkeen rantarauha turvataan, ja se palannee rauhallisemmille seuduille sitten kun sitä huvittaa.

Asiasta uutisoi tänään paikallislehti JM, joka uutisoi hylkeestä kolmatta kertaa. Hylje oli välillä poissa, ja portosantosilaisia kiinnosti, missä se on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top