Maduro lupaa sotilaallista vastarintaa, jos USA hyökkää

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro lupaa ankaraa vastarintaa USA:lle, jos tämä presidentti Trumpin vihjauksen mukaisesti tekee intervention Venezuelaan.

”Olen käynyt näinä päivinä suoria keskusteluja sotilasjoukkojen kanssa, ja olen osallistunut sotilaallisiin harjoituksiin. Pidän päivittäistä yhteyttä Bolivarian kansalliseen miliisiin (…) Olemme tutkineet kaikkia skenaarioita Venezuelan rauhan puolustamiseksi ”, kertoi presidentti Maduro.

Sputnik News:n (venäläinen julkaisu) mukaan Maduro lupaa USA:n armeijalle suuria tappioita, jos sattuvat hyökkäämään.

Maduro kertoi myös keräävänsä ”kansainvälistä liittoutumaa” Trumpia vastaan. Useat valtiot, mm. Suomi, ovat kuitenkin valinneet puolensa, ja tukevat Venezuelan parlamentin nimittämää väliaikaista presidenttiä Juan Guiadóa. Guiadó on tänään vedonnut Venezuelan armeijaan, että se asettuisi hänen puolelleen. Ainakin yksi valtio on noudattanut Maduron kutsua:

Hugo Chavezia Venezuelan presidenttinä seurannut Nicolas Maduro on onnistunut herättämään laajaa vastustusta, ja antanut taloudellisen tilanteen luisua sietämättömäksi. Arviolta kolme miljoonaa venezuelalaista on siirtynyt ulkomaille taloudellisina pakolaisina.

Aiheesta muualla: Noticias Venezuela 05.01.2019.

6 Comments

 1. Minä
  5.2.2019 15:13

  Totta kai Erdogan tukee diktaattoria. Ei kai se muuta voi, kun Maduron diktaturian kaataminen olisi esimerkkinä hänen oman diktaturiansa kaatamiselle.

  Vastaa
  1. Make
   5.2.2019 22:20

   Maduro ei ole diktaattori, vaan rohkea vaaleilla valittu presidentti. joka ei suostu luovuttamaan maataan sionisti-pankkiirimafian haltuun.
   Se mitä valemedia kertoo Venezuelan tilanteesta on täyttä soopaa.
   Taitaa olla Libyan kohtalo edessä–>Nato pommittaa maan paskaksi ja jenkit (lue Rothschild ja muut satanisti suvut) vie öljyn ja kultavarannot.

   Ja hölmölän (=suomi) vatipää poliitikot antaa tukensa sätkynukke Guaidolle, vaikka koko heppu on ainoastaan pankkiirimafian maksama hyödyllinen idiootti.

   Vastaa
 2. Puolueeton
  5.2.2019 18:24

  Joskus Gaddaf Libyassa yritti saada Afrikalle oman rahan, jolla Libya myisi öljyään. Gaddafin aikana Libyasta tuli Afrikan lukutaitoisin ja vaurain valtio. Tämähän ei lännelle sopinut. Libyassa järjestettiin mellakoita ja Gaddafia mustamaalattiin diktaattorina, diktaattori oli, mutta pani Libyan olot kuntoon, ei kuitenkaan rikkauksia janoavien osalta. Sitten se alkoi, ensiksi pikku pommituksin ja lopulta kunnolla, josta alkoi kansalaissota. Gaddaf tapettiin.

  Venezuela on menossa samaa tietä ehkä hieman toisin. Luultavasti sisäistä eripuraa lietsotaan lisää, voi alkaa sisäisiä kahinoita ja USAn avustuspommitukset.
  Maduro voisi selvitä, kun tekisi hyvät öljykaupat jenkkilän kanssa. Luultavasti se on hänelle mahdoton suunnan muutos. Nyt 43% öljystä menee USAhan, ja 34% Caribian maihin. Maa on maailman 5. suurin öljyn tuottaja ja USA kuluttaa 34% maailman öljystä. Kiistan syyt ovat selvät, mutta Trum lupasi vaalipuheissaan, ettei USA enää sekoa muiden maiden kapinoihin. Voi kuitenkin olla, ettei USAn presidentin valta riitä ratkomaan öljyongelmia eikä myöskään ilmastonmuutoshuijausta, joka on tehty takaamaan USAn halvan öljyn saanti.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   5.2.2019 19:29

   Ilmastonmuutos-hypetys liittyy aivan muuhun, kuin USA:n öljybisnekseen: Teollisen tuotanton siirtämiseen Kiinaan yms., missä pelissä USA on häviäjä. Tätä vastaan Trump oikeastaan nousi.

   Vastaa
   1. Puolueeton
    6.2.2019 12:35

    Miksi sitten yhdysvaltojen ilmastonmuutostutkimusten rahat ovat lisääntyneet joka kerta, kun öljyn hintä on noussut? 1. nousu nosti tutkimusrahat miljardiin dollariin ja 2. nousu 2 miljardiin dollariin. Halvennesta öljystä Yhdysvallat on hyötynyt yli miljandin sijoutuksesta biljardin hyödyt. Koko ilmastonmuutoskohuhan on alkujaan Yhdysvaltalainen idea, eikä Yhdysvallat kuitenkaan hyväksy mitään ilmastopolitiikan suosituksia. Ei tämän ymmärtämiseen paljoa ajattelukykyä tarvita, ellei media ole täysin sitä sumentanut.

    Öljyn hinta kohosi 10 kertaiseksi 1970 luvulla, ilmastonmuutos kohu levisi Yhdysvalloista 1970 luvulla.
    Uusi hintojen huomattava korottuminen 2004, ilmastopolitiikka muuttui rajusti jyrkemmäksi.
    Sattumaako? Varmaan vaikeaa havaita yhteyttä, jos media on saanut ilmastonmuutosuskovaiseksi.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     6.2.2019 15:50

     Kioton sopimuksella ja hiilidioksidi-hysterialla tapettiin ja tapetaan vanhojen teollisuusmaiden tuotantoa, ja tehdään Kiinasta maailmanmahti. Voi hyvin olla, että tämän takana olevat voimat säätelevät myös USA:n politiikkaa, mutta eivät USA:n eduksi.

     Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top