Maikkari saa pitää toimilupansa omistajavaihdoksesta huolimatta

Valtioneuvosto päätti 23. tammikuuta 2020, ettei se peruuta MTV Oy:n televisiotoimintaan myönnettyjä ohjelmistotoimilupia, vaikka määräysvalta yhtiössä vaihtuu.

MTV Oy:n ja Telia Company AB:n välinen yrityskauppa toteutui 2.12.2019 jolloin MTV Oy:n toimiluvanvaraisen televisiotoiminnan tosiasiallinen määräysvalta siirtyi Telia Company AB:lle.

MTV on harjoittanut televisiotoimintaa antenniverkossa 15 toimiluvan nojalla. Toimiluvat ovat voimassa 10.1.2027 saakka. Toimiluvista yksi on MTV3-kanavalle myönnetty niin sanottu yleisen edun kanavan toimilupa, joka tuli voimaan 1.2.2018. Muut yhtiön ohjelmistotoimiluvat ovat tavallisia ohjelmistotoimilupia ja ne on myönnetty joko vapaasti vastaanotettaville tai maksutelevisiokanaville.

Valtioneuvoston päätös koskee sähköisen viestinnän palveluista annetun lain nojalla myönnettyjä ohjelmistotoimilupia. Valtioneuvosto katsoo, että estettä haetun määräysvallan muutoksen hyväksymiselle ei ole, sillä määräysvallan muutos yhtiössä ei johda ohjelmatarjonnan keskittymiseen televisiomarkkinoilla.

1 Comment

 1. Suomea köyhdytetään
  23.1.2020 15:50

  Tämä on outoa. Ulkomaalainen yhtiö saa Suomeen oikeuksia ostaessaan toisen alan toimintoja tuottavan yhtiön. Eiköhän valtiohallinnonkin pitäisi pohtia jokainen kauppa eriksen. Ja jokaisen kaupan merktiys suomalaiselle veronmaksajalle. Ettei tulisi lisää ”carunoita”.

  Teliahan siirtää jo nyt vuotuisen voittonsa (noin 1.5 miljardia euroa) verotta Suomesta Ruotsiin. Jos tätäkään kauppaa ei olisi tehty ja Tele olisi yhä Suomen valtion kassavirtaa kasvattava yhtiö, niin eduskunnassa ei tarvisi etsiä ”kuuden miljoonan säästöjä”. Nokian tukiasemille olisi pientä kauppaa ja ihmisillä töitäkin nykyistä enemmän.

  Ja jos meillä olisi vielä Kekkosen aikainen ”ulkomaalaispykälä” voimassa niin kaikki täälä olevat yritykset joutuisvat maksamaan voitoistaan veron maahamme. Sekä ALV:t. Kuten Terrafame, NCC, Skanska, Nordea, IF, Danske, R-kioski, Hong-Kong, Biltema, …

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top