Malmö eilen, milloin Helsinki?

On vain ajan kysymys, kumpi ehtii meille ensin: ”Allahu akbar!” vai ”Black lives matter!” Molemman ilmiön jäljet ovat samanlaiset, -kaaosta ja tuhoa, ja molemmat hyötyvät järjestysvallan hampaattomuudesta ja poliitikkojen epäröinnistä altistua ääriryhmien myötäilijöiden arvostelulle. Tarkastelemme.

Olen aiemmin kirjoittanut, että eurooppalaisten suurkaupunkien maahanmuuttajataustaisten nuorten mellakoinnin siirtyminen lähiöistä, siis oman asuinympäristön tuhoamisesta, kaupunkien liikekeskustoihin on merkillepantava indikaattori: Silloin on siirrytty uudelle levellille, on otettu askel kohti kaupunkisodankäyntiä, josta ovat jo varoittaneet EU-maiden turvallisuusorganisaatiot, ja mm. Europarlamentille joulukuussa 2015 jaettu raportti.

Sana, jota mm. Ranskan sisäisen turvallisuuden viraston DGSI:n johtaja Patrick Carval käytti puhuessaan keväällä 2016 Ranskan parlamentin turvallisuusvaliokunnalle ja toisellekin valiokunnalle, on #sisällissota. Kyllä, siteerasin oikein. Carval varoittaa muslimiväestön käyttäytymisen -Carval mainitsee taharrus-ilmiön-  tai jonkin terroriteon provosoivan ”äärioikeistoa” tekoihin, jotka taas kiihdyttävät maahanmuuttajia, ja kehityskulku sodankaltaiseen tilanteeseen on avattu.

Euroopassa on jo näitä sodankaltaisia tilanteita muistuttavia tapahtumia: Eilen Malmössä Ruotsissa, puhumattakaan ns. ”Black lives matter” -rauhattomuuksista, joissa agitaattorien villitsemät ihmisjoukot ovat tuhonneet historiallisia monumenttejä, rakennuksia ja kokonaisia liikekortteleita poliisin juurikaan estelemättä. Tätä on tapahtunut Yhdysvalloissa, Englannissa, Ranskassa, mm. Hollannissa. Ei vielä kuitenkaan Suomessa, mutta ilmiö näyttää lähestyvän periferiaakin.

”Uskon, että voitamme terrorismin”, Patrick Calvar sanoi toukokuussa 2016, mutta ennusti ”äärioikeiston ja muslimimaailman” vastakkainasettelua lisäten: ”Olemme sisällissodan partaalla. Uskon, että tämä yhteenotto tulee tapahtumaan yhden tai kahden hyökkäyksen seurauksena. Meidän vastuullamme on ennakoida ja pysäyttää kaikki yhteenottoja laukaisevat ryhmät.”

Suljettu kuulemistilaisuus Ranskan parlamentissa pidettiin 24. toukokuuta, mutta Calvarin dramaattiset kommentit vuotivat Ranskan tiedotusvälineisiin 11.7.2016. Hän sanoi: ”Mistä syntyy kipinä, joka sytyttää ruutitynnyrin muuttaen Ranskan hallitsemattomaksi maaksi, jossa oman käden oikeutta jakavat ryhmät aseistautuvat? Tulemmeko näkemään murenevan maa, jossa väkivalta ja kosto vuorottelevat kahden leirin välillä päättymättömässä iskujen kierteessä?”

”Kaikki on mahdollista maassa, joka on yhtä jännittynyt kuin Ranska nykyisin.”
Calvar sanoi erityisesti pelkäävänsä ”rankaisuretkikuntia maahanmuuttajalähiöihin”, joilla maahanmuuttajat laitetaan yhteisesti maksamaan vähemmistön tekemäksi epäiltyjä rikoksia. Viitaten massa-ahdisteluihin Saksassa uudenvuodenaattona (2015-16) Calvar arvioi Ranskan oikeistolaisten saattavan jakaa summittaista oikeutta ”pohjoisafrikkalaisten maahanmuuttajien Kölnissä tekemien joukkoraiskausten” kaltaisten tapausten vuoksi, kun tätä alkaa tapahtumaan Ranskassa. Kölnin tapauksista ei ole seurannut minkäänlaisia raiskaustuomioita, sillä Saksan poliisi mukaan valvontakameratodisteet eivät olleet riittävien hyviä epäiltyjen syyttämiseksi.

Calvarin mukaan hänen kuvaamansa painajainen voisi aivan yhtä hyvin sattua Ranskan naapurimaissakin. ”Tästä olen huolissani keskustellessani kaikkien eurooppalaisten kollegojeni kanssa”, hän totesi. ”Meidän täytyy jossain vaiheessa luoda resursseja käsitellä muita ääriryhmiä, koska yhteenotto on väistämätön.”

Calvarin mukaan kaikki vasemmistolaiset, oikeistolaiset ja islamistiset ääriryhmät tietävät, että Euroopan turvallisuuskoneisto on riittävän heikko, joten pieni ryhmä ”voi aiheuttaa maksimaalisen kaaoksen”. Hän nimenomaan vaati lisää rahaa aseiden ja muiden resurssien hankkimiseksi turvallisuusjoukoille sekä enemmän oikeudellista toimivaltaa suorittaa valvontaa ja epäiltyjen pidätyksiä.

Näin siis kirjoitti neljä vuotta sitten Ranskan parhaiten informoitu turvallisuusviranomainen. Hänen ennustamastaan valkoihoisten vastaisku-asenteesta nähtiin kenraaliharjoitus äskettäin Wisconsinin Kenoshassa, jossa BLM-mellakoitsijoilta yksityistä yritystä turvaava vigilantti ampui kolmea Antifa-BLM-mielenosoittajaa. Aggressio ja vasta-aggressio kohtasivat.

Ruotsin ns. herkissä lähiöissä tilanteet näyttivät vuosia pysyneen paikallaan: Säännöllisesti toistuvat autojen polttamiset, poliisien ja mm. ambulanssien kivitykset ovat jatkuneet vuosia samanlaisina, -ja samoilla näyttämöillä: Lähiöissä. Atlantintakaisen BLM:n esimerkki on kuitenkin huomattu Euroopassa, ja ”sensitiivisten lähiöiden” nuorukaiset ovat mellakoineet mm. Hollannissa jo usean viikon kaupunkien liikekortteleissa ikkunoita rikkoen, ryöstellen ja tulia sytytellen. Tänä kesänä uutiset Ruotsistakin kertovat tilanteen olevan muuttumassa.

Edellä mainitsemani indikaattori on siis havaittavissa, ja laadullinen harppaus mellakoinnissa on tapahtumassa juuri kuluvien viikkojen aikana. Mellakoitsijoiden vastavoiman ilmaantumisesta kaduille on myös nähty ensimmäiset merkit. Tätä taustaa vasten eräiden johtavien poliitikkojemme flirttailu ”BLM:n” kanssa on hyvin lyhytnäköistä ja vastuutonta. Onneksi aikaa järkiintymiseen on vielä jäljellä (48h+?).

13 Comments

 1. murre riepunen
  29.8.2020 16:51

  Maamme hallituksen ” tuulenpesät ” kilvan kikattavat turpeenverotuksen aikataulusta ja tasosta, tämä on hallituksemme kunnianhimoinen hanke…ja mitä mellakoita, kysyy ministeri ? Enpä hittolainen ole kuullut.

  Vastaa
 2. Lana
  29.8.2020 20:27

  Tapahtumat eivät ole sattumaa. Se mitä näemme ja maissamme tapahtuu on **** kalergi-suunnitelmaa. On aika nousta valheellisesta hyvinvoinnista puolustamaan Kristillisiä arvoja, tuhota Eurooppaan tunkeutuneet ja hakea vastuulliset päättäjät vastaamaan teoistaan. Me voimme pelastaa tulevaisuuden, kenenkään ei tarvitse hyväksyä ympäristönsä ja kulttuurinsa suunnitelmallista tuhontaa. Mikään ei ole vielä myöhäistä.

  Vastaa
  1. uskova-make
   29.8.2020 23:14

   Näin juuri. Eurooppa ja Amerikka on rakennettu kristillisille arvoille ja pohjimmiltaan Raamattuun perustuvien lakien mukaan. Nyt tätä kaikkea ollaan kovalla vauhdilla purkamassa ja tuhoamassa. Liberaalit ja perverssit haluavat muuttaa lait – ja samalla hyvät tavat moraali poljetaan suohon.
   Väkivalta ja kaikenlainen moraalittomuus ja perversiot halutaan tuoda esiin normaaleina asioina. Aivan kuten ennen Rooman valtakunnan ja Sodoman ja Gomorran tuhoa, kaikki moraalittomuus rehottaa. Homous on muka normaalia ja pedofilia on kuninkaallisen ja rikkaiden huvia. Köyhiä ja sairaita sorretaan jne. Kuten Rooman gladiaattori-huvit, on nyt suurta viihdettä vapaaottelut, tv-väkivalta ja vastaava. Kohti tuhoa on matkalla tämä länsimainen pahoinvointiyhteiskuntamme.

   Mutta asiat menevät aivan kuten Raamatussa kuvataan. Pahuus ja väkivalta ja perversiot lisääntyvät kiihtyvällä tahdilla. Ja sitten tulee loppu – Herra Jeesus palaa ja tämä maailmanaika loppuu. Kaikki tuomitaan lopulta tekojensa ja tekemättä jättämistensä mukaan. Ainoastaa Jeesuksen omat ovat tuomion ulkopuolella. Jeesus on heidän syntinsä sovittanut. Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi.

   Vastaa
 3. puolueeton
  29.8.2020 21:00

  Miten toimii koulu, jossa järjestystä ei pidetä? Useimmat ovat sen havainneet kouluissa, joissa oppilasaines ei ole valikoitunut esimerkiksi pääsykokeissa.
  Yhteiskunnassa suvaitsevaisuus poikkeavia kohtaan ei ole mahdollista. Jos järjestyksestä ei välitetä, sekasorto ja rikollisuus tuhoaa yhteiskunnan kuten koulukin.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   29.8.2020 21:07

   Toivoisinkin, että opetusministeri kiinnittäisi huomiota koulujen työrauhaan, jossa on paikallisesti saatujen tietojen mukaan puutteita. Opettajilla ei ole auktoriteettia tiettyihin oppilaisiin.

   Vastaa
 4. Juha
  29.8.2020 21:18
  Vastaa
 5. kovat piippuun ja tuli vapaa
  30.8.2020 01:02

  tilanteen saa nopeasti hallintaan kun ampuu sekasakin eturivistä isoimmat.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.8.2020 11:13

   Puhutaan ns. venäläisestä varoituslaukauksesta, millä sanonnalla viitataan juuri siihen, mitä ehdotit. Kun yksi tai kaksi porukasta putoo, loput rauhoittuvat, tai ainakin ymmärtävät ettei heidän käyttäytymisellään saavuta itselleen etua, ehkäpä päinvastoin. On erittäin riskaabelia antaa väkivaltaisten julkisen tilan valtaajien juhlia voittoaan, kun Ruotsin tai Suomen poliisi juoksee laumaa pakoon: Se innostaa ja antaa voittamattomuuden tunteen.

   Mitä tästä on seurannut, se on nähty mm. New Yorkin kalleimmalla ostoskadulla: Ikkunat on vaneroitu kortteli-korttelilta. Videota löytyy, jossa näytetään BLM:n jäljet. Häiriköt ovat rohkaistuneet, ja lähtevät joka ilta ”ostoksille”. Tämä ns. rodullistettujen uusi asenne ulottui Helsingin Kaivopuistoonkin. Sielläkin oli muuten poliisi paikalla kun ihmisiä tapettiin.

   Vastaa
 6. Itse puolustaja
  30.8.2020 09:56

  Aseelliset maahantunkeutujat on kautta aikojen pysäytetty asein jo rajalla. Nykyisin aseettomat maahantunkeutujat päästetään jostakin syystä maahan, jossa he ampuma-aseiden puuttuessa alkavat sotia improvisoidun asein. Kivien heittely ja pyroterrorismi ovat ensimakua siitä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.8.2020 11:05

   Valloittajat ovat historiankirjojen mukaan käyttäneet kahta menetelmää:

   – Väkivaltaista tunkeutumista vieraaseen maahan/valtioon;

   – Ns. viidennen kolonnan käyttöä, so. lahjottuja tai ideologisesti huumattuja hyökkäyksen kohteena olevan maan johtajia.

   Jälkimmäisessä tapauksessa väkivaltaa käytetään vasta valloituksen jälkeen, kun kantaväestöä aletaan tappaa ja tuoda uutta tilalle.

   Jätän johtopäätökset lukijalle.

   Vastaa
 7. efddefrw
  30.8.2020 22:42

  Realiteetintajut hukassa? Jonnekin Rinkebyhyn ei mikään valkoisten miesten rähinäremmi enää nykypäivänä enää edes uskaltaudu, koska toisin kuin pehmenneet valkonaamat, kehitysmaalaiset tulevat yhtenä rintamana valkoisten ”rasistien” päälle täysin aseistettuina. Tämähän nähtiin suomessakin jo forssan tapauksessa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   31.8.2020 09:06

   Näihin Ruotsin ihmelähiöihin eivät mene edes kuntien työntekijät ja viranomaisetkaan, kirjoittaa paikallinen lehdistö.

   Vastaa
 8. Tehkää lapsia
  31.8.2020 11:38

  Mitenkäs tämä kehityskaari pääpiirteittäin menikään…

  Kun muslimeja on yhteiskunnassa:

  – 7% niin ne alkavat vaatimaan itselleen oikeuksia yli kantaväestön
  – 13% niin ne vaativat että muiden tulee elää niiden mukaan
  – 17% niin ne radikaalisoituvat

  Ruotsissa on Norjassa tilanne on jo todella paha. Nuo maat ovat menetettyjä maa-alueita. Muslimit määräävät sielä jo. Suomi ei ihan vielä ole niin paha. Mutta meistä kaiksita riippuu koska tilanne tulee riittävän pahaksi.

  Nuorille ja hedelmällisille tiedoksi: Nyt kannattaa tehdä lapsia. Paljon valkoisia lapsia. Sillä ilman niitä, maamme muuttuu Ruotsin kaltaiseksi ennen eläkeikäämme. Valinta on toki ihan teidän, mutta ehdotan että kaikki tekisivät lisää lapsia.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top